Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

JoannaDe 08:06, 30 cze 2017

I dobrze. Sądzę że jak dasz ogłoszenie to pozbędziesz się ich szybciej niż myślisz.
kamila66 08:17, 30 cze 2017

Świetnie wyglądają te funkie bardzo rozjaśnią Ci to miejsce
Margerytka40 08:49, 30 cze 2017

JoannaDe napisał(a)
I dobrze. Sądzę że jak dasz ogłoszenie to pozbędziesz się ich szybciej niż myślisz.

W weekend coś pomyślę w tym kierunku. Fajnie,że przyszedł Ci ten pomysł do głowy. W sumie kamienio-maniaków nie brakuje
Margerytka40 08:50, 30 cze 2017

kamila66 napisał(a)
Świetnie wyglądają te funkie bardzo rozjaśnią Ci to miejsce

Taki właśnie był zamysł. Brakowało mi tam takiej żarówki
JoannaDe 09:00, 30 cze 2017

Asiu, wracając jeszcze do host pod drzewem:nie było ciężko posadzić?Korzenie drzewa nie przeszkadzały? Pytam, bo nie dalej jak wczoraj chciałam usunąć trochę trawy spod brzozy i nijak nie mogłam wideł wbić. Z siekierą sadziłaś?
Makusia 09:02, 30 cze 2017

Asiu ja mam wrażenie, że na olx sprzedadzą się na pniu- jak tam czasami spoglądam jedynie na ceny, to mam obłęd w oczach, bo wg mnie są albo bardzo niskie, albo szalone wręcz- ułańską fantazję ludzie mają

Funkie pod drzewem rewelacja- widziałam podobnie zorganizowane, w którymś z ogrodów Danusi i też tak chciałam pod brzozami- w sumie nawet zrealizowałam, ale niekoniecznie są to kółka (ale od kółek zaczynałam )
Margerytka40 09:04, 30 cze 2017

Wczoraj weszłam do co i znalazłam preparat do posypywania ziemi w celu odstraszenia psów,kotów i kretów. Kupiłam opakowanie na próbę. Myślę sobie -może podziała na mojego beagla bo ciągle coś mi wykopuje i rady dać sobie z nim nie mogę. Jak tylko wróciłam do domu ,obsypałam preparatem tę nową rabatę. Uśmiałam się bo jeszcze nie zdążyłam skończyć dobrze a mój pies już tarzał się w tym wysypanym miejscu. Ale póki co hosty rosną i żadnej jeszcze nie wykopał. Zobaczę co będzie dalej.

Z innych spraw to cała jestem dziś happy bo udało mi się załatwić tuje Danica i to takie fajne na niewielkiej ,gdzieś może 20-to centymetrowej nóżce,całkiem fajne okazy. Pani obiecała mi przywieźć za tydzień,może półtora. Fajne są bo na tych nóżkach w sam raz do podsadzenia trawami albo bylinami.
Margerytka40 09:15, 30 cze 2017

JoannaDe napisał(a)
Asiu, wracając jeszcze do host pod drzewem:nie było ciężko posadzić?Korzenie drzewa nie przeszkadzały? Pytam, bo nie dalej jak wczoraj chciałam usunąć trochę trawy spod brzozy i nijak nie mogłam wideł wbić. Z siekierą sadziłaś?

To drzewo to orzech włoski i to wielgachny. O dziwo jakoś specjalnie się nie natrudziłam,obyło się bez siekiery. Ono ma całkiem inny system korzeniowy . O sadzeniu pod brzozami też coś wiem. Nie dalej jak przedwczoraj sadziłam pod nimi miskanty Variegatus. Masakra. W zeszłym roku sadziłam też pod nimi tuje. Tam bez siekiery,sekatora nie da rady
Margerytka40 09:19, 30 cze 2017

Makusia napisał(a)
Asiu ja mam wrażenie, że na olx sprzedadzą się na pniu- jak tam czasami spoglądam jedynie na ceny, to mam obłęd w oczach, bo wg mnie są albo bardzo niskie, albo szalone wręcz- ułańską fantazję ludzie mają

Funkie pod drzewem rewelacja- widziałam podobnie zorganizowane, w którymś z ogrodów Danusi i też tak chciałam pod brzozami- w sumie nawet zrealizowałam, ale niekoniecznie są to kółka (ale od kółek zaczynałam )

Ja to bym chciała je za darmo oddać,byle by tylko ktoś po nie przyjechał,sam zapakował i niech znikają. Za jakiś czas znów będę miała bo będziemy rozwalać oczko wodne z kamieni. Może w przyszłym roku.
Margarete 12:45, 30 cze 2017

Hosty pod drzewem - to dobry pomysł, bedzie im tam super i fajnie wyglądaja takie jasniutkie.

Z thuji Danica bedziesz zadowolona - ja moje mam u siebie w donicach na tarasie od 7 lat juz chyba i sa super, same ida w kształt kuli, od czasu do czasu robie im korekte nozycami ale to tylko dlatego ze za mocno "wyłażą" na boki z tych wielkich donic, zasilam raz w roku i jest ok .

Czytam o ploanach rewolucyjnych w ogrodzie, no poczatek juz jest i to jaki fajny...

Co to za róz pnaca ta czerwona ?