Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Kawa 18:31, 23 sie 2017

No wow Asiu
No proszę ze Asia podpowiedziala...szast prast??? Nieeee zobacz jak dlugo dojrzewalas... cudnie powiedzialas "wreszcie czuje moj ogrod" piekne stwierdzenie naprawdę az w sercu poczulam to coś...
Trzym kciuki..mocno
Margerytka40 19:29, 23 sie 2017

Anda napisał(a)
Asiu, cieszę się razem z Tobą Dobrze, że teraz już masz wizję i wiesz, czego chcesz. Od razu człowiek spokojniejszy się robi Sztuka rezygnacji z roślin do wizji niepasujących to bardzo ważna rzecz.

Dziękuję Anda za miłe słowa i za wsparcie. Potrzebne mi to bardzo . Cmok
Margerytka40 19:35, 23 sie 2017

Toszka napisał(a)
Nie będę cytować Asiu twojego poprzedniego postu, ale pozwolę sobie napomknąć, że jeśli doszłaś do etapu wywalenia co zbędne, to teraz już gnasz do przodu
To tak jak z porządkami w szafie - żadne przekładanie z miejsca na miejsce przy chomikowaniu starych ciuchów nie zrobi miejsca w szafie, ani porządku.

Tak więc gnaj do przodu, wywalaj stare ciuchy i nie baw się w sentymenty!!!!

Toszko jeśli Ty piszesz takie słowa to ja już całkiem spokojna jestem o trafność mojej decyzji. Od razu mi lżej i żebyś wiedziała,mojemu ogrodowi właśnie porządek jest potrzebny. Zabiorę się za to ostro
Margerytka40 19:39, 23 sie 2017

Kawa napisał(a)
No wow Asiu
No proszę ze Asia podpowiedziala...szast prast??? Nieeee zobacz jak dlugo dojrzewalas... cudnie powiedzialas "wreszcie czuje moj ogrod" piekne stwierdzenie naprawdę az w sercu poczulam to coś...
Trzym kciuki..mocno

Cieszę się,że mogłam wywołać moim wpisem takie pozytywne emocje. Tak czuję i cieszę się że mnie wspierasz
Margerytka40 08:21, 24 sie 2017

Wczoraj przeniosłam Evergoldy na półkę podwyższonej rabaty,tej przy domu. Po wykopaniu sosen Mops(naiwnie myślałam,że będą małymi kuleczkami) zrobiło się tam miejsce. Rabata i tak kiedyś,kiedyś do przeróbki. Tak na teraz jeszcze ,muszę wykopać berberysa stamtąd bo pasuje jak wół do karety

O na jednym zdjęciu widać nawet mój cień
Margerytka40 09:53, 24 sie 2017

Co ile należy posadzić cisy baccata na żywopłot. Gdzieś chyba znalazłam ,że Toszka pisała o 90cm. A tuje szmaragd jakbym chciała tak,żeby prawie się stykały ale nie tworzyły jednak super szczelnej ściany co 70cm będzie dobrze? Przeliczam koszty
Margerytka40 11:03, 24 sie 2017

Odchwaszczam dzis moje rondo,strasznie duże. Chyba muszę rozłożyć po wypieleniu skoszoną trawę chociaż bo nie dam rady. Rośliny małe,strasznie dużo miejsca na chwasty.
marba 11:39, 24 sie 2017

Margerytka40 napisał(a)
Odchwaszczam dzis moje rondo,strasznie duże. Chyba muszę rozłożyć po wypieleniu skoszoną trawę chociaż bo nie dam rady. Rośliny małe,strasznie dużo miejsca na chwasty.

Skąd ja to znam?
Kawa 11:47, 24 sie 2017

no wpółczuję odchwaszczania
ja też muszę się zabarać zaporządek ale jakoś czasu brak i weny

ja mam tuje co 60 ale na szczelną ścianę sadzone

a co eM na totalną rewolucję ?
Toszka 11:59, 24 sie 2017

Margerytka40 napisał(a)
Co ile należy posadzić cisy baccata na żywopłot. Gdzieś chyba znalazłam ,że Toszka pisała o 90cm. A tuje szmaragd jakbym chciała tak,żeby prawie się stykały ale nie tworzyły jednak super szczelnej ściany co 70cm będzie dobrze? Przeliczam koszty

Tak, będzie dobrze.