Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 09:52, 23 sie 2017

I dalej
Margerytka40 10:02, 23 sie 2017

Kawa napisał(a)
Asia przed tym płotem te wszystkie drzewa zostają?

Kami pytanie za 100 punktów
Powiem tak-jeszcze rok temu chciałam to zostawić,może trochę przyciąć,ugładzić. Teraz myślę żeby wyciąć to wszystko w pień i zrobić tam bardziej jednolity widok. Męczy mnie to,co jest teraz i mimo,że zdaję sobie sprawę,że szkoda,bo duże te krzaki ale jak je zostawię to nie będę nigdy zadowolona z tego widoku.
Kawa 10:08, 23 sie 2017

no w sumie to masz tam wszystko...
szkoda trochę tych wszystkich roślin
ale
jak masz na to patrzeć i myślach kląć to przy tym płocie pewnie pociągnęłabym tuje

ciężka decyzja i ciężki orzech do zgryzienia
bo szkoda
mimo wszystko
Margerytka40 10:15, 23 sie 2017

Mój plan jest taki ,żeby pod ten płot posadzić też szmaragdy a na linii oddzielającej ogród od części warzywnej cisy.
Margerytka40 10:18, 23 sie 2017

Kawa napisał(a)
no w sumie to masz tam wszystko...
szkoda trochę tych wszystkich roślin
ale
jak masz na to patrzeć i myślach kląć to przy tym płocie pewnie pociągnęłabym tuje

ciężka decyzja i ciężki orzech do zgryzienia
bo szkoda
mimo wszystko

Wiesz ,ja przekonałam się,że najgorsze są sentymenty. Jak coś wkurza to nic nie poradzisz. Podejrzewam,że poczuję ulgę jak się pozbędę tego jarmarku.
makadamia 10:22, 23 sie 2017

Margerytka40 napisał(a)

Kami pytanie za 100 punktów
Powiem tak-jeszcze rok temu chciałam to zostawić,może trochę przyciąć,ugładzić. Teraz myślę żeby wyciąć to wszystko w pień i zrobić tam bardziej jednolity widok. Męczy mnie to,co jest teraz i mimo,że zdaję sobie sprawę,że szkoda,bo duże te krzaki ale jak je zostawię to nie będę nigdy zadowolona z tego widoku.

Asiu, zaczynasz mnie przerażać

Pamiętam, że już rozmawiałyśmy o tym temacie, ale nie pamiętam, jakie były wnioski. Pewnie żadne

W każdym razie - zastanawiam się, czy przypadkiem nie lepiej by było wyciąć tylko część, i bardziej skupić się na dosadzaniu niż wycinaniu.

Jak by się te iglaki ukryło trochę za nasadzeniami liściastymi, to ten miks przestał by może Cię tak denerwować?
Kawa 10:23, 23 sie 2017

Margerytka40 napisał(a)

Wiesz ,ja przekonałam się,że najgorsze są sentymenty. Jak coś wkurza to nic nie poradzisz. Podejrzewam,że poczuję ulgę jak się pozbędę tego jarmarku.

no to jak ja jak wywaliłam wszystkie moje krzaki
tyle że u mnie to była decyzja z dnia na dzień

dobry pomysł z tymi tujami i cisami
mam to i to hehe
makadamia 10:24, 23 sie 2017

Margerytka40 napisał(a)
Mój plan jest taki ,żeby pod ten płot posadzić też szmaragdy a na linii oddzielającej ogród od części warzywnej cisy.

A nie lepiej odwrotnie? Od lasu masz cień, który lubią cisy, a od warzywnika masz słońce, które lubią tuje

Na ścianie od warzywnika może wyciąć same jałowce, w ich miejsce dać szmaragdy, a te żółte tuje zostawić jako akcent?
Margerytka40 10:26, 23 sie 2017

Asiunia,nie da rady tego schować,ja tego nie widzę. Krzaczorów tam nie chcę. A już te żółte tuje ....wrrrr
Margerytka40 10:30, 23 sie 2017

makadamia napisał(a)

A nie lepiej odwrotnie? Od lasu masz cień, który lubią cisy, a od warzywnika masz słońce, które lubią tuje

Na ścianie od warzywnika może wyciąć same jałowce, w ich miejsce dać szmaragdy, a te żółte tuje zostawić jako akcent?

Patrzyłam pod kątem koloru. Cisy mają ciemną zieleń i ciemna ściana lasu. Latem trochę ciemno. Choć stanowisko na cisy faktycznie tu lepsze,osłonięte.