Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

makadamia 14:52, 23 sie 2017

Świdośliwy można dać tam, gdzie trzy czarne kółka narysowane przy ścieżce na dole
makadamia 14:54, 23 sie 2017

Margerytka40 napisał(a)
A tak w ogóle,dziękuję Ci Asiu bardzo,bardzo,bardzo

Nie ma sprawy.
U Ciebie jakoś mi łatwo wymyślać.
Ania-Makao przerabia swoją rabatkę, czytam, co dziewczyny doradzają i nic kompletnie nie kumam
Margerytka40 15:00, 23 sie 2017

makadamia napisał(a)
Świdośliwy można dać tam, gdzie trzy czarne kółka narysowane przy ścieżce na dole

Zobaczę jak ogarnę się z tym frontem
Margerytka40 15:02, 23 sie 2017

makadamia napisał(a)

Nie ma sprawy.
U Ciebie jakoś mi łatwo wymyślać.
Ania-Makao przerabia swoją rabatkę, czytam, co dziewczyny doradzają i nic kompletnie nie kumam

Też tam po cichutku zaglądam ale nawet nie mam zamiaru pisnąć słówka. Z doradzaniem u mnie kiepsko
Kawa 15:13, 23 sie 2017

no proszę
Margerytka40 15:23, 23 sie 2017

Kawa napisał(a)
no proszę

Że co,no proszę Kami? Że niby szast prast i jest?. Wiedziałam,że jak się pozbędę tych wszelkiej maści krzaków będzie prościej. Nareszcie czuję mój ogród. Żadnych krzaczorów. Hortensje,trawy i bylinowe wypełniacze. Tak ma być. No jeszcze trochę kulek zimozielonych i tego mi trzeba
Anda 15:51, 23 sie 2017

Margerytka40 napisał(a)

Że co,no proszę Kami? Że niby szast prast i jest?. Wiedziałam,że jak się pozbędę tych wszelkiej maści krzaków będzie prościej. Nareszcie czuję mój ogród. Żadnych krzaczorów. Hortensje,trawy i bylinowe wypełniacze. Tak ma być. No jeszcze trochę kulek zimozielonych i tego mi trzeba

Normalnie krzyżyk w kalendarzu powinnaś zrobić Zwłaszcza "Nareszcie czuję mój ogród. " mi się spodobało
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Margerytka40 16:16, 23 sie 2017

Anda napisał(a)

Normalnie krzyżyk w kalendarzu powinnaś zrobić Zwłaszcza "Nareszcie czuję mój ogród. " mi się spodobało

Anduś,wiesz jak to jest. Baruję się z tymi zmianami już rok. Powolutku coś zmieniam ,planuję. Staram się nie działać na wariata. Pomimo to,gdzieś mi ciągle nie tak,nie pasuje. Wydaje mi się ,że wiem co chcę a nie umiem tego wpisać w to co jest. Dlarego przyszła tak radykalna decyzja o pozbyciu się tego,co przeszkadza,denerwuje i pomimo najszczerszych chęci nie da się inaczej zmienić. Spędziłam długie godziny podczytując wątki,oglądając ogrody na forum i zastanawiając się co ja właściwie chcę. Już minął mi czas zachłystywania się różnymi stylami ,roślinami. Potrafię zrezygnować z wielu chciejstw bo po prostu nie pasują do mojej wizji. Z wieloma decyzjami prawie chodziłam spać i wstawałam. I masz rację ,dziś poczułam w końcu ,że tak,tak ma być,tak na pewno chcę. Zaplanowany mam dzięki ogromnej pomocy Asi i innych dziewczyn trzon ogrodu i pomimo,że wiele jeszcze znaków zapytania to już wiem ,że tak ma być .
Ależ elaborat strzeliłam
Anda 17:07, 23 sie 2017

Asiu, cieszę się razem z Tobą Dobrze, że teraz już masz wizję i wiesz, czego chcesz. Od razu człowiek spokojniejszy się robi Sztuka rezygnacji z roślin do wizji niepasujących to bardzo ważna rzecz.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Toszka 17:10, 23 sie 2017

Nie będę cytować Asiu twojego poprzedniego postu, ale pozwolę sobie napomknąć, że jeśli doszłaś do etapu wywalenia co zbędne, to teraz już gnasz do przodu
To tak jak z porządkami w szafie - żadne przekładanie z miejsca na miejsce przy chomikowaniu starych ciuchów nie zrobi miejsca w szafie, ani porządku.

Tak więc gnaj do przodu, wywalaj stare ciuchy i nie baw się w sentymenty!!!!