Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 06:29, 10 wrz 2017

Mirka napisał(a)
Piszesz że swobodnie dereń będzie rósł. .Ile mu miejsca zostawisz?Wiesz że dereń nie cięty to potwór rośnie.

Źle się wyraziłam trochę,miałam na myśli,że nie będę tych dereni ciąć Na maksa do kantu. Ciąć jednak będę choćby po to żeby ładnie przebarwiały się gałązki. Choć dzięki,że zwróciłaś uwagę na odległości. Jakoś w tym wszystkim zapomniałam o tym. Jak już wydaliśmy resztę jałowców i ogarnę to miejsce wyznaczę tę rabatę i zobaczę jak to z tym miejscem jest. Wydaje się być dużo

Zmykam do roboty. Miłej niedzieli dla wszystkich

JoannaDe 11:43, 10 wrz 2017

Margerytka40 napisał(a)

Chciałam tam jakiś mniej pospolity żywopłot i stanęło właśnie na dereniach. On nie będzie tak super formowany w kosteczkę,bardziej swobodnie. Tam gdzie ten cypelek na planie mają być przed nim doorenbosy. Podoba mi się to zestawienie,zwłaszcza zimą. Czerwone gałązki dereni i białe pnie brzóz.

Wszystko jasne

Spokojnej niedzieli w pracy
anna_t 17:33, 10 wrz 2017

Asia szacun! jesteście mega
Margerytka40 20:29, 10 wrz 2017

JoannaDe napisał(a)

Wszystko jasne

Spokojnej niedzieli w pracy

Dziękuję,była spokojna
Margerytka40 20:36, 10 wrz 2017

anna_t napisał(a)
Asia szacun! jesteście mega

A tam zaraz mega . Malutkimi kroczkami tylko staramy się robić swoje . Mam to szczęście,że M godzi się na te rewolucje i robi to o co go poproszę. Nie wiem czy mnie było by na to stać gdybym była na jego miejscu.
Gruszka_na_w... 21:02, 10 wrz 2017

Tak lubię! Jest wizja, jest plan, jest realizacja. Konsekwentnie. Brawo.

Asiu, nie będzie Ci przeszkadzało, że tam będzie na froncie mocno ażurowo od końca września do kwietnia/maja? Sibirica u mnie już zaczyna gubić liście.
Potem jest tak

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Rumianka 21:27, 10 wrz 2017

Mega robota odwalona z takimi jałowcami...jak takie puste od środka, to przynajmniej nie żal...ale za to będzie pieknie...
Margerytka40 21:32, 10 wrz 2017

Rumianka napisał(a)
Mega robota odwalona z takimi jałowcami...jak takie puste od środka, to przynajmniej nie żal...ale za to będzie pieknie...

Wywalam je bez mrugnięcia okiem . Wcale mi ich nie żal. Nareszcie
Margerytka40 21:41, 10 wrz 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Tak lubię! Jest wizja, jest plan, jest realizacja. Konsekwentnie. Brawo.

Asiu, nie będzie Ci przeszkadzało, że tam będzie na froncie mocno ażurowo od końca września do kwietnia/maja? Sibirica u mnie już zaczyna gubić liście.
Potem jest tak

Powiem tak: pojawiła się u mnie niepewność co do tych dereni. Teraz,gdy zdecydowałam się na zimozielone żywopłoty w innych częściach ogrodu może warto by było jeszcze przemyśleć co na froncie. Nie wiem Haniu czy nie będzie mi przeszkadzało,że długi czas będzie jednak ażurowo. Po ostatnich faktach mam wątpliwości......znów nic nie wiem
Gruszka_na_w... 21:56, 10 wrz 2017

Dobrze, że jest zima. Nie spiesz się. Front akurat warto zrobić raz , a dobrze. Jeśli drażni Cię widok na uliczną promenadę, to raczej uznać trzeba, że będzie też tak w przyszłości.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies