makadamia
18:20, 09 sty 2018
Jak dobrze, że już po świętach - wreszcie coś ciekawego się na forum dzieje
Mnie też się trzecia wersja najbardziej podoba
Uwagi i pytania:
w pierwotnej wersji kółka trawnikowe miały się stykać, a tutaj na rysunku pomiędzy nimi jest rabata i ścieżka w niej (chodzi o to miejsce przy niwaku). Nie mówię, że to źle (będzie fajne podkreślenie perspektywy i lepsze oddzielenie poszczególnych wnętrz), tylko upewniam się, że to nie pomyłka
.
Żywopłot z derenia - nie widzi mi się w takiej formie, jak go narysowałaś, tzn.: sztywna linia dereni (wygląda jakbyś planowała typowy, strzyżony w prostopadłościan żywopłot) a na jego jego tle nasadzenia. Jeśli ta kwestia podlega jeszcze negocjacjom
to proponowałabym bardziej swobodne nasadzenie. Spróbuję jutro narysować co mi chodzi po głowie. A jakie rośliny widzisz przy tych dereniach?
A kwestii ostatniego kółka trawnikowego,a dokładniej: jego braku
to nie wiem czy pamiętasz, że taka była moja pierwotna propozycja
. Dyskutowałyśmy dość intensywnie nad sposobem zagospodarowania tego dużego terenu (w grze były dwie opcje: łączka i blokowe nasadzenia trawiasto-bylinowe). W pewnym momencie chyba się przestraszyłaś ogromem zadania i wtedy powstał pomysł drugiego kółka
.
Jeżeli wracamy do pierwszej wersji, a łączka nie bardzo Ci się widzi, to te pasy roślin byłyby ok moim zdaniem

Mnie też się trzecia wersja najbardziej podoba

Uwagi i pytania:
w pierwotnej wersji kółka trawnikowe miały się stykać, a tutaj na rysunku pomiędzy nimi jest rabata i ścieżka w niej (chodzi o to miejsce przy niwaku). Nie mówię, że to źle (będzie fajne podkreślenie perspektywy i lepsze oddzielenie poszczególnych wnętrz), tylko upewniam się, że to nie pomyłka

Żywopłot z derenia - nie widzi mi się w takiej formie, jak go narysowałaś, tzn.: sztywna linia dereni (wygląda jakbyś planowała typowy, strzyżony w prostopadłościan żywopłot) a na jego jego tle nasadzenia. Jeśli ta kwestia podlega jeszcze negocjacjom

A kwestii ostatniego kółka trawnikowego,a dokładniej: jego braku

Jeżeli wracamy do pierwszej wersji, a łączka nie bardzo Ci się widzi, to te pasy roślin byłyby ok moim zdaniem