Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Monia81 14:02, 09 sty 2018

Asia to tak na pocieszenie, mam u siebie to samo, idzie jak krew z nosa... niby już wiedziałam co chce, a teraz jak se to układam w głowie, to wychodzi, że znowu nic nie wiem, jakaś masakra, stanęłam na wyborze drzewa i stoję
U Ciebie i pierwszy i ostatni rysunek mi się podoba, fakt faktem i w pierwszym i ostatnim przypadku nasadzeń będziesz miała sporo.. powodzenia...
Margerytka40 14:03, 09 sty 2018

Margerytka40 14:10, 09 sty 2018

Monia81 napisał(a)
Asia to tak na pocieszenie, mam u siebie to samo, idzie jak krew z nosa... niby już wiedziałam co chce, a teraz jak se to układam w głowie, to wychodzi, że znowu nic nie wiem, jakaś masakra, stanęłam na wyborze drzewa i stoję
U Ciebie i pierwszy i ostatni rysunek mi się podoba, fakt faktem i w pierwszym i ostatnim przypadku nasadzeń będziesz miała sporo.. powodzenia...

Hi,hi . Oczyma wyobraźni to ja też wszysko prawie widzę ale przelać to na papier to już inna sprawa. Do tych ogromnych rabat już się przyzwyczaiłam,sama tak chciałam . Jakoś nie widzi mi się u mnie ogromny trawnik na środku i rabatki 3metrowe
Anda 14:20, 09 sty 2018

Margerytka40 napisał(a)

Też z trawnikiem ale inaczej

I bez trawnika,chyba mi najbliższa tyle , że przerażające są te metry do obsadzenia

Te dwa plany mi sie bardzo podobaja. Zamiast tego trawnika przecietego wstazka sciezki, moglabys zrobic lake. Mam teraz faze na laczki. Sama bede taka robic wiosna
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Margerytka40 14:35, 09 sty 2018

Anda napisał(a)

Te dwa plany mi sie bardzo podobaja. Zamiast tego trawnika przecietego wstazka sciezki, moglabys zrobic lake. Mam teraz faze na laczki. Sama bede taka robic wiosna

Ewunia na łąkę chyba się nie porwę jednak . Pasuje mi ona do bardzo swobodnych założeń z naciskiem na "bardzo". Ja chcę ogród taki trochę uporządkowany. Myślałam tam o duuużych plamach roślin. Na pewno trawy,może niskie hortki
Coś takiego mi się podoba.
Monia81 14:58, 09 sty 2018

Asia dzięki za głos ta inspirka z tymi hortkami bardzo fajna fajnie z traw w dużej ilości wyglądają połączenia ML, red barona i turzycy silver sceptre u Polinki widziałam u kogoś też widziałam bardzo fajne połączenie jeżówek z hameln, takie duże plamy
Margerytka40 15:09, 09 sty 2018

Monia81 napisał(a)
Asia dzięki za głos ta inspirka z tymi hortkami bardzo fajna fajnie z traw w dużej ilości wyglądają połączenia ML, red barona i turzycy silver sceptre u Polinki widziałam u kogoś też widziałam bardzo fajne połączenie jeżówek z hameln, takie duże plamy

Myślę,że carexy jakieś na pewno wykorzystam i rozplenice. Myślę jeszcze o plamie lub kilku z azalii japońskich żeby wiosną coś było. Pewnie zdecyduję się na tę wersję bez trawnika bo nagle stwierdziłam ,że na to wszystko tego miejsca aż tak dużo nie ma
mrokasia 15:15, 09 sty 2018

Zdecydowanie lepsze duże plamy roślin niż trawnik .
Margerytka40 16:33, 09 sty 2018

mrokasia napisał(a)
Zdecydowanie lepsze duże plamy roślin niż trawnik .

Też tak czuję że ten trawnik beee
Margerytka40 16:55, 09 sty 2018

Po umieszczeniu roślin po tej jednej stronie ścieżki aż tak

dużo miejsca już nie ma . Pod brzozami chciałabym trawy tak jak tutaj ,tylko czy znajdę takie ,które dadzą radę w okolicy brzóz.