Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

sylwia_slomc... 10:55, 16 lut 2018

A ja bym chyba dała ten żywopłocik przy ścieżce od domku do trawnika takim łukiem jak ona idzie.
Margerytka40 11:45, 16 lut 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
A ja bym chyba dała ten żywopłocik przy ścieżce od domku do trawnika takim łukiem jak ona idzie.

Ale masz na myśli jako powtórzenie tego przy świerkach?
Monia81 12:01, 16 lut 2018

Asia fajne piny zapodała, przyznam się, że ten pierwszy mam zapisany i nie wiem czy przypadkiem nie będę tak cięła cisa na mojej cypelkowej, bo tam sobie cisa posadziłam dzieląc tą rabatkę, a teraz się zastanawiam, gdzie coś podobnego posadzić, żeby powtórzyć
Myślę, że fajnie takie przedzielenie Twojej rabaty by wyglądało
anna_t 13:31, 16 lut 2018

Asia nie miałabyś moze paproci w nadmiarze? pare sztuk by do brzozowej pasowało
Margerytka40 13:35, 16 lut 2018

Monia81 napisał(a)
Asia fajne piny zapodała, przyznam się, że ten pierwszy mam zapisany i nie wiem czy przypadkiem nie będę tak cięła cisa na mojej cypelkowej, bo tam sobie cisa posadziłam dzieląc tą rabatkę, a teraz się zastanawiam, gdzie coś podobnego posadzić, żeby powtórzyć
Myślę, że fajnie takie przedzielenie Twojej rabaty by wyglądało

Hmm.... to chyba najlepsze rozwiązanie żeby jakoś wyeksponować tego mojego niwaka. Nic innego raczej nie wymyślę. Teraz tylko z czego ten żywopłocik. Bukszpan,cis a może liściasty grab?. Pewnie najbardziej by pasował bukszpan bo mam przewidziane już kule bukszpanowe więc jeden gatunek .
Margerytka40 13:36, 16 lut 2018

anna_t napisał(a)
Asia nie miałabyś moze paproci w nadmiarze? pare sztuk by do brzozowej pasowało

Miałabym ,bardzo chętnie
AnkaK 19:27, 16 lut 2018

Za drzewkami, jak wiesz, jestem za. Co do linii obwódki nie pomogę, ale chyba bukszpan, żeby już nie wprowadzać innego gatunku. Chyba, że np. na kule się grabowe zdecydujesz to wtedy grab
Gdzie trawki zamawiałaś? Udało się z mączką?
Margerytka40 19:43, 16 lut 2018

AnkaK napisał(a)
Za drzewkami, jak wiesz, jestem za. Co do linii obwódki nie pomogę, ale chyba bukszpan, żeby już nie wprowadzać innego gatunku. Chyba, że np. na kule się grabowe zdecydujesz to wtedy grab
Gdzie trawki zamawiałaś? Udało się z mączką?

Tak o Tobie pomyślałam ,że proponowałaś te drzewa. Myślałam wcześniej ,że za mało tam miejsca ale jednak jakieś smukłe i nieduże by weszły.
Z tymi kulami to sama nie wiem na co się zdecydować. W sumie jeśli o front chodzi to mam dwie spore już kule bukszpanowe takie z 60-70cm i kilka malutkich jeszcze więc pod sumaki by były. Chyba i ta obwódka z bukszpanu w takim razie . Cisy też mam ale z nich kule to chyba za sto lat będą.
anna_t 19:46, 16 lut 2018

Margerytka40 napisał(a)

Miałabym ,bardzo chętnie

bardzo,bardzo, bardzo Ci będę wdzięczna! w starym domu miałam ale w życiu bymnie pomyślała że je będę chciała
a gdy zobaczyłam to https://pl.pinterest.com/pin/166422148714993464/ to zakochałam się.jarzmianki białe mam tylko paproci brakuje
AnkaK 19:50, 16 lut 2018

elegancko będzie!
widzę, że nie tylko ja czaję się na Twoje paprocie W ogródku mojej prababci rosły paprocie z pomarańczowymi smolinosami i fioletowymi irysami. tępiliśmy te paprocie bo rosły na potęgę. głupi człowiek, że żadnej nie wziął