Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

MalGosia 15:04, 18 lut 2018

witaj Asiu,
wydawało mi się, że w dużych, naszych łódzkich marketach, nasionka na kiełki są
mówię to, gdyż w zeszłym tygodniu poszukiwałam nasion werbeny patagońskiej i na stojaku w A...n jest bardzo duży wybór nasion wszelakich
Margerytka40 17:11, 18 lut 2018

MalGosia napisał(a)
witaj Asiu,
wydawało mi się, że w dużych, naszych łódzkich marketach, nasionka na kiełki są
mówię to, gdyż w zeszłym tygodniu poszukiwałam nasion werbeny patagońskiej i na stojaku w A...n jest bardzo duży wybór nasion wszelakich

O witam jeszcze jedną łodziankę,widzę że powiększa nam się grono zakręconych na punkcie ogrodów. Małgosiu myślę że nasionka na kiełki dość dostępne są wszędzie,pewnie eMusiowi pewnie już nie chciało się szukać ale jutro mam nadzieję kupić. Zapraszam Cię do mnie częściej,miło mi będzie
Nikita 01:29, 20 lut 2018

No i jak tam...kiełki kupione ?

Ja dopiero w połowie marca zaczynam moje wysiewy...w tym roku tylko
pomidorki koktajlowe będą.
Margerytka40 08:09, 20 lut 2018

Nikita napisał(a)
No i jak tam...kiełki kupione ?

Ja dopiero w połowie marca zaczynam moje wysiewy...w tym roku tylko
pomidorki koktajlowe będą.

Kiełki kupione ,wysiane i slucham jak rosną
Z wysiewami też jeszcze się wstrzymuję,później więcej słoneczka i można je juzż trochę na dworek wystawić jak grzeje. Parapetów mam mało i problem z tymi sadzoneczkami później. Urabiam właśnie M żeby zrobił mi mini regalik na pojemniczki co by mogły w oknie piętrowo stać.
Kawa 08:45, 20 lut 2018

Asia
macham
widzę ze się zakiełkowałaś
czekam a wiosnę i Twoje działanie

ja uczyniłąm postęp
wysiałam rozplenice
ale czy wzejdą hmmm
Margerytka40 11:02, 20 lut 2018

Kawa napisał(a)
Asia
macham
widzę ze się zakiełkowałaś
czekam a wiosnę i Twoje działanie

ja uczyniłąm postęp
wysiałam rozplenice
ale czy wzejdą hmmm

Wiosna będzie u mnie meega pracowita . Mam masę roboty do zrobienia i trochę już przebieram nogami żeby zima sobie poszła.
Dziś pięknie słoneczko świeci i ptaszki się już odzywają głośno ale powietrze jeszcze mroźne i ziemia zmarznięta. M ma w tym tygodniu urlop więc może weźmie się za wycięcie jabłonki i rozebranie palisady za nią bo już warczę jak na nią patrzę.
mrokasia 11:20, 20 lut 2018

Margerytka40 napisał(a)

Wiosna będzie u mnie meega pracowita . Mam masę roboty do zrobienia i trochę już przebieram nogami żeby zima sobie poszła.
Dziś pięknie słoneczko świeci i ptaszki się już odzywają głośno ale powietrze jeszcze mroźne i ziemia zmarznięta. M ma w tym tygodniu urlop więc może weźmie się za wycięcie jabłonki i rozebranie palisady za nią bo już warczę jak na nią patrzę.

No, no, jakie plany .
Ja też powoli myślę co mam do zrobienia i zastanawiam się w jakiej kolejności . Mam sporo rabat do przerobienia tzn. zmiany w kształcie, liniach brzegowych itp. i od tego chyba zacznę. Mam też kilka starych iglaków do usunięcia / przesadzenia ale to dopiero jak przekwitną cebulowe . Ale na razie jestem pochłonięta remontem poddasza, wczoraj montowali nowe okna dachowe więc miałam rusztowania na rabatach, ale obyło się bez strat, panowie uważali .
Margerytka40 12:39, 20 lut 2018

mrokasia napisał(a)

No, no, jakie plany .
Ja też powoli myślę co mam do zrobienia i zastanawiam się w jakiej kolejności . Mam sporo rabat do przerobienia tzn. zmiany w kształcie, liniach brzegowych itp. i od tego chyba zacznę. Mam też kilka starych iglaków do usunięcia / przesadzenia ale to dopiero jak przekwitną cebulowe . Ale na razie jestem pochłonięta remontem poddasza, wczoraj montowali nowe okna dachowe więc miałam rusztowania na rabatach, ale obyło się bez strat, panowie uważali .

No u mnie wiosną też jeszcze dojdą prace remontowe w domu i już zastanawiam się jak ogarnę wszystko razem ale co tam,lubię jak coś się dzieje
Margerytka40 12:44, 20 lut 2018

Relacja z kiełkownicy

24godziny od wysiania
Coś się zaczyna dziać

AnkaK 20:26, 20 lut 2018

Kiełkownica świetna sprawa, eM eksploatuje dość mocno.
Regał też sprytny pomysł, już w zeszłym roku korzystałam z niego bo 1 parapet w domu nie mieścił całej plantacji. Muszą być tylko dość spore odległości między półkami, żeby docelowo się wszystko mieściło. Na początku za dużo półek zrobiłam i np. pomidory się nie mieściły w kwietniu i przerabiać trzeba było.
Asia, pamiętasz jak w zeszłym roku rozmawiałyśmy o grujecznikach i nawet gdzieś namierzyłyśmy, tylko podejrzanie niska cena była. Gdzie to było?