Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 21:30, 02 wrz 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Azalie są sztywne, mięsiste. Zatopienie ich w miękkich carexach da dobry kontrast. Będzie dobrze.

Podoba mi się właśnie ten kontrast i spróbuję tego połączenia. Na początek posadzę dość gęsto te turzyce żeby był efekt choć z nich póki azalie nie zmężnieją
21:35, 02 wrz 2018
Kurcze jak patrze na te zdjęcia to u ciebie hektary na tych rabatach
Można szaleć.
Margerytka40 21:35, 02 wrz 2018

effka napisał(a)
Ale masz terenuuu, będzie pięknie jak wszystko nabierze masy, jeszcze jak wyściółkujesz to już w ogóle mega.

Najchętniej to wzięłabym jutro wolne i działała ,już bym chciała tam skończyć i mieć to z głowy .Na razie jeszcze proporcje śmieszne w tych zestawieniach,azalii z lupą prawie trzeba szukać
Margerytka40 21:41, 02 wrz 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

U ciebie to są raaabaty,nie to co u mnie
Kawał pracy wykonałaś,bedzie pięknie jak się wszystko rozrośnie

To prawda ,rabata jest mega wielka,zaczęłam ją przygotowywać już w zeszłym sezonie. Kopałam i kopałam i kopałam. Całe szczęście ,że koniec już widać . Teraz niech wszystko rośnie ,jeszcze ścieżkę muszę ułożyć
Toszka 21:42, 02 wrz 2018

Margerytka40 napisał(a)

Aż się boje pomyśleć ile tej kory ,na razie wspomogę się liśćmi i igliwiem a później się zobaczy

Tak - liście i igliwie
Margerytka40 21:43, 02 wrz 2018

MonikA napisał(a)
Kurcze jak patrze na te zdjęcia to u ciebie hektary na tych rabatach
Można szaleć.

Albo oszaleć ,no ma się te hektary
21:46, 02 wrz 2018
Margerytka40 napisał(a)

Albo oszaleć ,no ma się te hektary

Oj nie wątpię tyranie bez końca, jak sama zasuwasz. No, ale w końcu ogród jak narkotyk działa
Margerytka40 21:49, 02 wrz 2018

Toszka napisał(a)

Tak - liście i igliwie

Tak myślę ,żeby nie wywiało mi tych liści to trochę chyba przemieszać je z ziemią? W zeszłym roku tak zrobiłam i nawet było dobrze.
Margerytka40 21:57, 02 wrz 2018

MonikA napisał(a)

Oj nie wątpię tyranie bez końca, jak sama zasuwasz. No, ale w końcu ogród jak narkotyk działa

No tak jest,M mi trochę pomaga ale głównie kosi trawę i jak go poproszę to czego ja nie daję rady . W sezonie chałupa sprzątana po łebku żeby całkiem brudem nie zarosła albo jak leje deszcz ale daleko mi do narzekania,lubię tę robotę i gdyby teraz ktoś mi to zabrał to chyba nie umiałabym funkcjonować
Margerytka40 08:52, 04 wrz 2018

Spotkała mnie bardzo miła niespodzianka . W zeszłym roku jesienią zamówiłam w sklepie internetowym na A.hortensje Phantom. Przyszły bardzo ładne krzaczki ale cóż z tego ,w tym sezonie zakwitły i niestety okazało się ,że to nie ta odmiana. Postanowiłam reklamować mimo,że upłynął już prawie rok. W niedzielę wysłałam maila z informacją. Jeszcze tego samego dnia dostałam odpowiedź z prośbą o zdjęcia zakupionych hortek. Wczoraj doszedł do mnie mail ,że istotnie sadzonki są pomylone i mam do wyboru zwrot pieniędzy bądź nowe krzaczki. Wybrałam drugą opcję . Dziś dostałam wiadomość o wysłaniu hortek.
Uznałam ,że muszę to napisać na forum bo to przykład ,że są jeszcze uczciwi sprzedawcy. Reklamacja rozpatrzona błyskawicznie i kulturalnie,bez zbędnych komentarzy. Oby wszystkie sklepy miały takie podejście