Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Mariposa 19:46, 05 wrz 2018

No śliczne te hortki Ci dosłali. Fajnie, że nie będą odstawały wielkością od pozostałych.
Są jeszcze porządni sprzedawcy!
Margerytka40 21:18, 05 wrz 2018

Mariposa napisał(a)
No śliczne te hortki Ci dosłali. Fajnie, że nie będą odstawały wielkością od pozostałych.
Są jeszcze porządni sprzedawcy!

No okazuje się ,że nie wszyscy patrzą tylko żeby zarobić pieniądze a reklamujący zakup klient to wróg. Bardzo duży pozytyw dla tego sklepu,reklamacja uznana błyskawicznie a dzisiejsza dostawa super.
Tyle ,że robótkę mam na jutro z wymianą
Margerytka40 10:49, 06 wrz 2018

Tak w przerwie pogromu ,bo zabrałam się dziś na poważnie do likwidacji rabat na środku(choć jednej na razie) i serce mi krwawi jak robię czystki. I tak co wykopuję kolejną roślinkę i mi jej szkoda(głęboko siedzi we mnie jeszcze jednak kokocha )to spoglądam na to ,co już zrobione i wygląda o niebo lepiej . Tulę żal widoczkami takimi np.

Toszka 11:28, 06 wrz 2018

Asiu, sama wiesz, że z misz-maszu z czasem się wyrasta, a ogród zyskuje na spójności i elegancji.

Kilka lat temu sama ograniczałam gatunki, a to co mi nie pasowało znalazło nowe ręce i uszczęśliwiło niejednego początkującego ogrodnika

Życzę ci silnej woli i znalezienia dobrych domów dla ograniczanych roślin
Margerytka40 11:46, 06 wrz 2018

Powiem Ci ,że gorsza od skakania na łopacie jest właśnie logistyka. Zajmuje 10 razy więcej czasu. Rośliny na które mam chętnych oddzielnie,część do przechowalnika gdzie znaleźć wolne miejsce graniczy z cudem ,jeszcze inne na stałe chyba miejsce u mnie i na koniec to , co już ewidentnie na kompost.
sylwia_slomc... 11:55, 06 wrz 2018

Powiem Ci podziwiam bo idziesz jak burza
A rozstawanie podziwiam tym bardziej mnie się bardzo ciężko żegnać Cały mój ogród na chciejstwach i darach się opiera Pięknie będzie jak skończysz Inaczej, ale pięknie
Pszczelarnia 12:01, 06 wrz 2018

Margerytka40 napisał(a)

Dosadziam chyba z 60 carexów na kwaśnej i chodzę teraz koło tej rabaty,oglądam z każdej strony,jak ze dwa dni tak pochodzę i stwierdzę,że jest dobrze to dopiero sadzę dalej. Pozbywam się też roślin,które się u mnie nie sprawdziły bądż po prostu nie polubiłam ich. Dziś wykopałam przetaczniki.

Ja się tego (dziadostwa przetaczników) pozbyć nie mogę. Zawsze odrastają i prą do przodu.

Też się pozbywam, czyli jest to działanie normalne (chyba).

Toszka 12:30, 06 wrz 2018

Normalne, normalne
Każden jeden młody ogrodnik kupuje oczami i jest jak dziecko w sklepie z zabawkami
Potem się dorasta, wyrasta, na zimno kalkuluje. Coś się sprawdza, coś nie, coś inaczej rośnie niż chcemy, coś się znudzi...i jest okazja do mian

U mnie przetacznik też się sieje i wyrasta gdzie chce....ach, gdyby ten niski tak chciał się siać...
Anda 12:32, 06 wrz 2018

Dokładnie tak jest i to niezależnie od wielkości ogrodu
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Margerytka40 12:41, 06 wrz 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Powiem Ci podziwiam bo idziesz jak burza
A rozstawanie podziwiam tym bardziej mnie się bardzo ciężko żegnać Cały mój ogród na chciejstwach i darach się opiera Pięknie będzie jak skończysz Inaczej, ale pięknie

U Ciebie to się Sylwia dzieje,w porównaniu z Tobą to ja leń śmierdzący jestem . Podglądam na bieżąco ale nie wiem co pisać bo trzeba by było ciągle wyrażać podziw
Większość pewnie z nas na początku znosi różne chciejstwa do ogrodu. Ja nawet trochę zła jestem sama na siebie ale jednocześnie cieszę się ,że mam już ten etap za sobą i coraz rzadziej zdarza mi się bez przemyślenia coś kupić. Po tej czystce teraz ,robocie jaką muszę przewalić to hmmm,10 razy pomyślę