Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 14:50, 30 sie 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Myślę, że dobrą strategię obrałaś

I tak mam dość roboty na razie ,jakoś przeżyję jeszcze wiosnę lub dwie bez cebulowych.
Margerytka40 14:53, 30 sie 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Kobieto w porównaniu do tych co ja sadziłam rok temu to one gigantki są. A nie uwierzysz, ale jedna z tych maluchów już mi sięga nad kolano tak pociągnęła w tym sezonie

No to mi humor poprawiłaś,nad kolano to gigantka jakaś
makadamia 14:55, 30 sie 2018

Mnie też przyszły azalie podobnej wielkości i powiem Ci, że regularne podlewanie w tym roku bardzo im pomogło i mocno poszły do przodu. Mój nielubiany rodek też zawiązał dużo pąków kwiatowych - więcej niż w zeszłym, mokrym roku. Chyba jestem z siebie dumna
Margerytka40 15:04, 30 sie 2018

makadamia napisał(a)
Mnie też przyszły azalie podobnej wielkości i powiem Ci, że regularne podlewanie w tym roku bardzo im pomogło i mocno poszły do przodu. Mój nielubiany rodek też zawiązał dużo pąków kwiatowych - więcej niż w zeszłym, mokrym roku. Chyba jestem z siebie dumna

Uff ,to dobrze że u Was też takie maleństwa kiedyś,jest nadzieja. Miejsce na nie jest raczej wilgotne choć nie mokre. Mam nadzieję że będzie im tam dobrze i za dwa trzy lata zaczną cieszyć .
No jak co nie lubisz,tego rodka,to on na pewno będzie pięknie rósł
anka_ 15:17, 30 sie 2018

Asiu a można na PW gdzie kupiłaś azalię? Bo potrzebuję sporej ilości.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Margerytka40 15:25, 30 sie 2018

anka_ napisał(a)
Asiu a można na PW gdzie kupiłaś azalię? Bo potrzebuję sporej ilości.

Już wysyłam.
Anabell 20:58, 30 sie 2018

Asiu! czytam i o carexach chcesz przesadzać.
Ja dzieliłam w końcu października Ice Dance i wszystkie się przyjęły.
Margerytka40 21:42, 30 sie 2018

Anabell napisał(a)
Asiu! czytam i o carexach chcesz przesadzać.
Ja dzieliłam w końcu października Ice Dance i wszystkie się przyjęły.

No to chyba przesadzę co mam do przesadzenia ,nie będę ich dzielić a tylko przeniosę.
jankosia 19:21, 01 wrz 2018

Cześć Asia, dziękuję za towarzystwo w trakcie szkółkingu

Czy ty brałaś jedną odmianę molinii czy więcej? Bo z trzech które wzięłam ma próbę jedna ma nieco inne ziarniaki, jak sytuacja u ciebie w tym temacie?
Margerytka40 19:48, 01 wrz 2018

jankosia napisał(a)
Cześć Asia, dziękuję za towarzystwo w trakcie szkółkingu

Czy ty brałaś jedną odmianę molinii czy więcej? Bo z trzech które wzięłam ma próbę jedna ma nieco inne ziarniaki, jak sytuacja u ciebie w tym temacie?

Monika wysłałam Ci pw ,jeszcze raz buziaki za fajną wycieczkę,wcale nie dziwne ,że w tym tabunie coś pomerdałyśmy