Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

anbu 11:02, 04 lut 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Czyli, że graby już można ciąć?

Mi się wydaje, że drzewa już powoli można
Ja korzystając z chwili, gdy w moim ogrodzie nie było śniegu, ciachnęłam klony
Margerytka40 11:16, 04 lut 2019

Muszę przy swoich Pissardii wyciąć gałązki, które są najniżej. Mam formy nie szczepione a chcę wyprowadzić korony wyżej. Też chyba już teraz powinnam to zrobić?
mikina34 11:18, 04 lut 2019

Margerytka40 napisał(a)

Monia miło, że wpadłaś. Widziałam wątek jest, nawet mam w obserwowanych. Nie pisałam bo jakoś tak . Bardzo lubię robótki zimą, w sezonie też nie mam na to czasu. Teraz za to nie wiem co pierwsze robić bo i córcia sweterek na drutach sobie zażyczyła i jakąś nową serwetę by się przydało, a i bombki jeszcze siostrze obiecałam. Kusi mnie też by różnych innych rzeczy popróbować np papierowej wikliny ale też nie mam kiedy.

Spokojnie Asiu, wątek powolutku się wije, bez pospiechu, będzie okazja to coś skrobniesz, na razie głownie wspominki Zaintrygowałaś mnie ta papierowa wikliną, aż sobie wygooglałam, ale to już wyższa szkoła jazdy popatrzę jak Ty to robisz
Kawa 11:20, 04 lut 2019

ooo Ale u Ciebie sniegu
a ja w górach a u mnie ani deka
wczoraj +14 halny i wszystko poszło

Margerytka40 13:32, 04 lut 2019

Magleska napisał(a)
Bajkowo ....wczoraj wiosna ,dziś znów zima .....jak zawsze nasze plany trzeba pozmieniać życie

Ja liczę, że to czyszczenie magazynów tam na górze, chociaż właściwie to dopiero luty i wszystko może jeszcze być, nawet fest mrozisko. I w sumie to lepiej niech teraz będzie jak na to czas a nie w kwietniu
Margerytka40 13:34, 04 lut 2019

Bogdzia napisał(a)
U mnie też biało

Strasznie ciężki ten śnieg
Margerytka40 13:37, 04 lut 2019

mikina34 napisał(a)

Spokojnie Asiu, wątek powolutku się wije, bez pospiechu, będzie okazja to coś skrobniesz, na razie głownie wspominki Zaintrygowałaś mnie ta papierowa wikliną, aż sobie wygooglałam, ale to już wyższa szkoła jazdy popatrzę jak Ty to robisz

W ubiegłym roku udało mi się nawet koszyczek zrobić z tej wikliny, trochę pokraczny ale ujdzie. Na forum też dziewczyny robią np Iwka
Margerytka40 13:39, 04 lut 2019

Kawa napisał(a)
ooo Ale u Ciebie sniegu
a ja w górach a u mnie ani deka
wczoraj +14 halny i wszystko poszło

No patrz a u nas dowaliło, i po co siem pytam?
Toszka 14:04, 04 lut 2019

Margerytka40 napisał(a)
Toszko
Kamulec jak nie trudno się domyślić jest nie do ruszenia a ja baruję się zasłonić go czy wyeksponować. Na ten czas mam tam przed nim iteę wirginijską i jakieś carexy i czekam co to będziea no i są tam też azalie japońskie.
Na sosnę to jednak raczej tam za mało słońca. Brzozy dają spory cień. Co do rh, czy te repens mają jakieś inne kolory prócz czerwieni? Akurat z tym kolorem mam pod górkę

Repensy są czerwone, ale za to kwitną bardzo wcześnie. W kwietniu. I żywym kolorem wprowadzają wiosnę do ogrodu.
Jednak rozumiem unikanie tego koloru. Ja unikam różowego...co wcale nie jest takie proste jak by się wydawało. Życie

Na naszym rynku pokazują się nowości. Żwłaszcza miniaturowe rodki. Np Rhododendron micranthum na podkładce INKARHO lub Rhododendron repens Lilly Bell Love (czerwony)
Tu jest akurat czerwony, ale ta seria ma też inne kolory z innych gatunków. Rhododendron keletic "Lilly Bell Dream" jest lawendowy, lub
żółtokwitnący Różanecznik ludlowii "Lilly Bell Sun"

Wprowadzone przez niemieckie szkółki (Hellwig) w 2015 r.
Pokazuje się sporo krasnoludków rodkowych, np. Rhododendron obtusum 'Neglige' o biało różowych kwiatach z zółtym oczkiem.

Trzeba polować
Margerytka40 14:45, 04 lut 2019

Toszka napisał(a)

Repensy są czerwone, ale za to kwitną bardzo wcześnie. W kwietniu. I żywym kolorem wprowadzają wiosnę do ogrodu.
Jednak rozumiem unikanie tego koloru. Ja unikam różowego...co wcale nie jest takie proste jak by się wydawało. Życie

Na naszym rynku pokazują się nowości. Żwłaszcza miniaturowe rodki. Np Rhododendron micranthum na podkładce INKARHO lub Rhododendron repens Lilly Bell Love (czerwony)
Tu jest akurat czerwony, ale ta seria ma też inne kolory z innych gatunków. Rhododendron keletic "Lilly Bell Dream" jest lawendowy, lub
żółtokwitnący Różanecznik ludlowii "Lilly Bell Sun"

Wprowadzone przez niemieckie szkółki (Hellwig) w 2015 r.
Pokazuje się sporo krasnoludków rodkowych, np. Rhododendron obtusum 'Neglige' o biało różowych kwiatach z zółtym oczkiem.

Trzeba polować

Wiesz, że kusicielka jesteś? . Ale co tam, trza spróbować