Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 19:29, 07 mar 2019

Anda napisał(a)

Pięknie wygląda z Achilleą Terracota I do tego kocimiętka Z burgundem też będzie pięknie, np. Allium sphaerocephalon.

Krwawnik mam chyba Paprika, o czosnkach zapomniałam a faktycznie fajnie by wyglądały. Te czosnki główkowate pomyślałam by dać na tej rabacie z kalinami i seslerią, chyba też by pasowały.
Anda 19:33, 07 mar 2019

Margerytka40 napisał(a)

Krwawnik mam chyba Paprika, o czosnkach zapomniałam a faktycznie fajnie by wyglądały. Te czosnki główkowate pomyślałam by dać na tej rabacie z kalinami i seslerią, chyba też by pasowały.

Oj tak, na pewno Potem i tak się wysieją, gdzie im się spodoba. Tylko nie możesz pielić szczypiorku na rabatach w przyszłym roku
Paprika tez jest ładna, będzie pasować.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Margerytka40 19:39, 07 mar 2019

Anda napisał(a)

Oj tak, na pewno Potem i tak się wysieją, gdzie im się spodoba. Tylko nie możesz pielić szczypiorku na rabatach w przyszłym roku
Paprika tez jest ładna, będzie pasować.

No właśnie tych szczypiorków mam teraz sporo w innych miejscach, ale je chyba dopiero jesienią można przesadzać? Muszę w ogóle zrobić porządki z nimi bo mam i takie pokręcone, chyba Hair czy tak jakoś.
Anda 19:44, 07 mar 2019

Margerytka40 napisał(a)

No właśnie tych szczypiorków mam teraz sporo w innych miejscach, ale je chyba dopiero jesienią można przesadzać? Muszę w ogóle zrobić porządki z nimi bo mam i takie pokręcone, chyba Hair czy tak jakoś.

Te tez są ciekawe, tylko trochę gorzej je widać
Przesadzałabym je raczej po kwitnieniu.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
eVka 19:45, 07 mar 2019

Margerytka40 napisał(a)

Lista zakupowo różana od zeszłej wiosny czekała. Dla mnie te róże to skok na głęboką wodę. Nigdy nie myślałam o tak dużej rabacie różanej, i trafiłam na O. i wszystko się zmieniło. Ciekawe jak mi się uda odwzorować tę inspirację. Kieruję się bardziej kolorem bo rośliny ciut inne
Dobrze napisałaś 99%,jak ja to lubię

Bardzo podobnie było u mnie Nigdy nie pomyslalabym ze będę miała różankę, wprawdzie niewielka ok. 15-20 szt. (na razie) ale dosadzam po kilka róż na coraz to nowych rabatach.
Margerytka40 19:53, 07 mar 2019

Anda napisał(a)

Te tez są ciekawe, tylko trochę gorzej je widać
Przesadzałabym je raczej po kwitnieniu.

Może wytrzymam do "po kwitnieniu" , szczerze to myślałam by je teraz wykopać, głęboko, całą kępką bo w takich kępkach mi się wysiały.
Nowa12 19:55, 07 mar 2019

Miałam tak samo. Nie będę sadzić róż bo chorują, kłują. Jest tyle innych fajnych roślin. I długo w tym postanowieniu nie wytrzymałam .
Margerytka40 19:55, 07 mar 2019

effka napisał(a)

Bardzo podobnie było u mnie Nigdy nie pomyslalabym ze będę miała różankę, wprawdzie niewielka ok. 15-20 szt. (na razie) ale dosadzam po kilka róż na coraz to nowych rabatach.

Czyli tzw na forum różyczka? , ja nie planuję więcej róż, resztę rabat mam raczej w nieróżanym klimacie
Anda 19:56, 07 mar 2019

Margerytka40 napisał(a)

Może wytrzymam do "po kwitnieniu" , szczerze to myślałam by je teraz wykopać, głęboko, całą kępką bo w takich kępkach mi się wysiały.

To zrób tak. Przeżyją na pewno, tylko pytanie czy zakwitną
Margerytka40 19:56, 07 mar 2019

Nowa12 napisał(a)
Miałam tak samo. Nie będę sadzić róż bo chorują, kłują. Jest tyle innych fajnych roślin. I długo w tym postanowieniu nie wytrzymałam .

O następna