To krzew. Wypuszcza od dołu gałęzie w różnych kierunkach. Popatrz jeszcze raz na 1 i 2 zdjęcie u mnie.
Może jakieś drzewka na pniu, może pęcherznica? Nie mam pomysłu.
Na zdjęciu stan obecny.Jeszcze bałagan budowlany. M się zmordował przy budowaniu murku, mówi, że pracował w kamieniołomach.
Widok z drugiej strony.
Ta góra piachu do usunięcia. Początkowo chciałyśmy z córkami taczką wywozić ,ale to nie na nasze siły. M podstawił przyczepkę.
Kawałek już obsadzony.
Witaj Asia , chyba najgorsze za nami. Zostały jeszcze schody i kawałek placyku przy śmietniku. Muszę jakoś M-owi wynagrodzić, jest padnięty ale efekt jest fajny. Roślinki już czekają.
Lubię tą rabatkę latem.Pod iglakowymi kulkami jest jeszcze roślinka pożaca , kwitnie na fioletowo. Na rabacie sadzę begonie jednoroczne i cały sezon jest kolorek.
W zeszłym roku miałam czerwone z bordowymi listkami i efekt był ładniejszy.
Wiosna.
Lato- stan obecny.
Zaplanowałam rabatę za murkiem. Możecie zerknąć może macie jakieś uwagi.
Ziemia jest tam piaszczysta , wystawa południowa. Częściowo zacieniona przez dom i las. Pomiędzy murkiem, a ogrodzeniem jest 5 metrów szerokości w najwęższym miejscu, tam gdzie widać deski, dalej jest coraz szerzej. i nie chcę tam trawy.
Najpierw zdjęcie przed planem, a potem zdjęcie po zaplanowaniu.
Pomiędzy berberysami i trzmieliną będzie jeszcze ścieżka wzdłuż ogrodzenia. reszta uzupełniona bylinami.