Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród Nety- moje marzenie

Ogród Nety- moje marzenie

Nett 13:43, 24 paź 2016

Chyba wychodzi na to, że albo musiałyby zostać same tuje albo wywalić tuje i same drzewa, a ewentualnie pod nimi jakies krzaczki.
A pomijając tuje- czy w tym żwirku mogłyby być drzewa czy tak się nie robi?
anna_t 13:50, 24 paź 2016

trochę nadrobiłam u Ciebie i własnie mialam Ci pisac zebys te tuje wywalila. według mnie albo jedno albo drugie. masz bardzo ładne ogrodzenie, ja bym zostawiłam same umbry. w żwirku można
ren133 13:58, 24 paź 2016

Nett napisał(a)
Chyba wychodzi na to, że albo musiałyby zostać same tuje albo wywalić tuje i same drzewa, a ewentualnie pod nimi jakies krzaczki.
A pomijając tuje- czy w tym żwirku mogłyby być drzewa czy tak się nie robi?

robi się jeśli tak stawiasz sprawę to nasuwa się, ze same umbry ...

no a sąsiedzi? nie będą Ci przeszkadzać?
Nett 14:00, 24 paź 2016

anna_t napisał(a)
trochę nadrobiłam u Ciebie i własnie mialam Ci pisac zebys te tuje wywalila. według mnie albo jedno albo drugie. masz bardzo ładne ogrodzenie, ja bym zostawiłam same umbry. w żwirku można

Też bym się Aniu skłaniała bardziej do wywalenia tuj, ale jak widzisz ogrodzenie ma rzadko te belki i wszystko przez nie widać, więc i tak musze cos tam posadzić do wysokości oczu. Tylko co, żeby problem nie powrócił.
Nett 14:01, 24 paź 2016

ren133 napisał(a)

robi się jeśli tak stawiasz sprawę to nasuwa się, ze same umbry ...

no a sąsiedzi? nie będą Ci przeszkadzać?

Hi hi, no właśnie o tym pisałam Ani. Że nie problem wyrzucic tuje i wsadzić same drzewa, ale przez płot będzie widać, wiec to nie rozwiązuje problemu.
anna_t 14:35, 24 paź 2016

moze trawy będzie można bliżej umbr posadzić, podpytaj Danusi w wątku o umbrach
lojalna_ 14:52, 24 paź 2016

Anetko kochana co do Ciebie wejdę to zas musze pytac jak gupia. Jak Ci pisałam kochana czemu jedno i drugie , miałas na to swoja wizje iiii. Teraz czytam ze tylko jedno i pytam dlaczego z niej zrezygnowałaś?

Anetko ja mam platany blisko żywopłotu tujkowego tylko 90 cm odlegości , korona platana 6 m maxymalnie ale ja chce skończyć zywopłot pod platanem.

To pierwsza wersja druga wersja to ta ze bedzie potrzeba moje tuje podniesc wyzej i wtedy zamierzam tez tak pisała Danka ściąć tył platana a tuje poprowadzić nad platanem.

Trawy nie bardzo zasłaniaja )))

Nie potrafie sie doczytać problemu z tym sadzeniem umbrelki ....masz tam rozne rabaty ...a to czemuś przeszkadza? )) przepraszam ze tyle pytan ale wole jak mi to naraz wyjaśnisz )))
Nett 15:11, 24 paź 2016

Joluś kochana, jak dobrze, ze jesteś.

No to słuchaj. Mam płot . Oczywiście z dużymi dziurami, które chcę zaśłonić. I chciałabym niższy żywopłot, np z tuj ciętych na około 1,8m i umbry sztuk 4.

Rabata ma 2m szerokości. Od płotu do brzegu tuj (odsunęłam je od płotu bo mi tam psy biegają i się obszczekują z innymi) mam 90cm, a od tuj do brzegu rabaty jeszcze 1,1m.
Jak zostaną tuje, to te Umbry musze posadzić na tych 1,1m czyli od tuj będa odsunięte o niecały metr. Chyba mało. I debatujemy co zrobić. Czy zostawić tuje czy same umbry, ale wtedy mam prześwity w płocie.

Ale jak piszesz że u Ciebie jedno i drugie, to może nie ma się czym martwić.
natka098 15:20, 24 paź 2016

Ehh Aneta nie zdecydowana z Ciebie kobieta zmiany zmian
natka098 15:20, 24 paź 2016

Ehh Aneta nie zdecydowana z Ciebie kobieta zmiany zmian