Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród Nety- moje marzenie

Ogród Nety- moje marzenie

malgol 21:06, 23 paź 2016

Gracek na pewno wielki więc za hortkami będzie pasował. Variegatus nie wiem czy nie za niski? Bo ty tam Limki chciałaś? Czy jakieś niższe hortki?
Nett 21:18, 23 paź 2016

Dzięki Gosia. Limki, Limki albo Magical Moonlight.
Marta 21:43, 23 paź 2016

Gracillimus jest podobno bardziej zwarty, Variegatus rozchyla się na boki.
Nett 22:14, 23 paź 2016

Marta a znasz tego Silberfedera? Podobno ma srebrzyste kłosy, więc ładnie by wyglądał, ale własnie nie wiem czy się nie będzie pokładał.
malgol 08:06, 24 paź 2016

Kiedys pytałam Danusie co posadzic w towarzystiwe Limek i radziła za plecami Gracilimusa a przed Limkami Morning Light. Nie wspomniała nic o Variegatusie...może za wysoki na przód a za niski na tył?
A tak w ogóle to wszystko zależy jak będziesz prowadzić hortki.Jak mocno cięte to będą trochę niższe. Moje najwyższe maja ok 2 m w tym sezonie bo chciałam aby wysoka sciane stworzyły od lasu i wyżej cięłam
ren133 09:33, 24 paź 2016

Witam
W końcu udało mi sie przebrnąć przez wątek ... może nie jakoś szczegółowo ale cały ... ufff ... Zapowiada sie fajnie Dużą robotę już zrobiłaś bo linia rabat wyznaczona Teraz na tapecie dylematy drzewkowo-żywopłotowe Jeśli podobają Ci się umbry, które planujesz na front a chciałabyś jednoczesnie zasłonić się od gapiów to według mnie dobrym rozwiązaniem jest żywopłot cięty do wysokości korony drzew. Jeśli znajdziesz umbry szczepione na wysokści dwóch metrów to będą fajne proporcje i na pewno się wysłonisz od przechodniów ... aaa i jak już zdecydujesz sie na żywopłot po całości to porządny zwarty i gęsty (nic bardziej wkurzającego jak te prześwity między smaragdami, które jeszcze sie nie zrosły) czyli co 70,60cm.
Nett 09:38, 24 paź 2016

Hej, witaj. Ale mi miło
Dokładnie o to mi chodzi. Niższy żywopłot i powyżej drzewa.

A tak przy okazji- podziwiam Cię, ze przebrnęłaś przez mój wątek. Naprawdę. Te dylematy drzewkowe i zmiany koncepcji muszą być straszne denerwujace. I do tego wciąż te same zdjęcia. Brrr.
Naprawde doceniam.
ren133 10:20, 24 paź 2016

Dobrze sie czyta bo dużo się dzieje
malgol 10:41, 24 paź 2016

Za to dla przechodniów wkurzający jest taki żywopłot po sobie podpatrzeć nic nie mogą,ha,ha
Nett 10:54, 24 paź 2016

Wiesz, Gosiu
Jak zaczynaliśmy robić ogród, to miałam podejście takie, że nie jest fajnie zamykac się żywopłotem, murem itd i specjalnie zamówiliśmy ogrodzenie z takimi dużymi przerwami, posadzilismy tuje rzadko aby móc pomachac jak sąsiedzi będą przechodzić, pogadać itd. Ale po tych dwóch latach mieszkania okazuje się, że sąsiedzi, którym chcemy pomachac po prostu wpadają do nas, a jest wielu takich, którzy idą i po prostu bezczelnie gapią się i dodatkowo komentują, że w niedzielę to się odpoczywa, że trawę podlewam, że goście przyjechali, a co to za samochód stoi- czy nowy itd. Nie wspomnę o tym, że nie mogę wyjść za przeproszeniem z gołym tyłkiem, np w piżamie. I zaczęło mnie to na tyle drażnić, że częściowo chcę ten żywopłot.