Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród Nety- moje marzenie

Ogród Nety- moje marzenie

UlaB 13:40, 30 wrz 2016

AniMa napisał(a)
Ja patrze, podglądam i też jestem ciekawa co Ci doradzą....sama mam ten dylemat

Ania, do Ciebie tez zaglądam ale ja ciagle tutaj tylko z doskoku jestem od tylu lat... keidys pewnie się wtrącę

Dla pełni obrazu chciałam napisac, ze oczywiscie swój ogród zakladałam przed ogrodowiskiem i mimo jakiegos tam zasobu wiedzy i milosci do roslin wpojonej przez dziadka popełniłam wiele błedów. Ale ogród ciagle sie zmienia - na szczęście Natomiast wiem, ze pewne decyzje sa dobre tylko wtedy gdy wiemy czego tak naprawde chcemy i jestesmy naprawde swiadomi konsekwencji (to akurat ogolna prawda). Dlatego pospiech nigdy nie jest dobrym doradcą.
AniMa 13:45, 30 wrz 2016

UlaB napisał(a)

Ania, do Ciebie tez zaglądam ale ja ciagle tutaj tylko z doskoku jestem od tylu lat... keidys pewnie się wtrącę

Dla pełni obrazu chciałam napisac, ze oczywiscie swój ogród zakladałam przed ogrodowiskiem i mimo jakiegos tam zasobu wiedzy i milosci do roslin wpojonej przez dziadka popełniłam wiele błedów.

A dziękuję. U mnie na razie zastój, nie ma co pokazywać, ani oglądać...ale może jak pogoda dopisze to sie za kilka dni nowa trawka pochwalę

Sorcik, Anetko, ze u Ciebie
Nett 13:54, 30 wrz 2016

Widzisz, Ula, u mnie problem był taki, że jak zaczęliśmy sadzić w ogrodzie pierwsze rośliny, to pojęcie mieliśmy zupełnie blade i sadzilismy to, co akurat w sklepach typu Leroy było dostępne. A o koncepcji czy planowaniu, to nawet nie myślałam. Całe życie w bloku mieszkałam, bez ogródka. Jedynie babcia na wsi coś tam w nas wpajała, ale wiedzy nie mieliśmy żadnej. Do tego mnóstwo "prezentów" od teściów, od rodziców, od znajomych, żeby już coś rosło i teraz się bujamy z tym wszystkim. A że szkoda mi roślin i pieniędzy, więc w pierwszej kolejności myślę czy da się coś z tym zrobić. Jak już nie będzie wyjścia, może będę wyrzucać. Ale wtedy, to faktycznie chciałabym być przekonana, że to ostateczna wizja, żeby później nie żałować.
Nett 13:54, 30 wrz 2016

AniMa napisał(a)

A dziękuję. U mnie na razie zastój, nie ma co pokazywać, ani oglądać...ale może jak pogoda dopisze to sie za kilka dni nowa trawka pochwalę

Sorcik, Anetko, ze u Ciebie

Aniu, nie szkodzi. Miło mi, że do mnie zaglądasz.
AniMa 13:55, 30 wrz 2016

Nett napisał(a)

Aniu, nie szkodzi. Miło mi, że do mnie zaglądasz.

Codziennie - mam Cie dodaną
Nett 13:58, 30 wrz 2016

Ula, nie odpowiedziałam Ci chyba na pytanie- tak, chciałabym od przodu się osłonić. Może nie pancerny żywopłot, ale cos na pewno.
Jak sadziłam te cyprysiki tak rzadko, to myślałam, że nieładnie się tak szczelnie odgradzać, a teraz widzę, ze wszyscy idąc ulicą lookają do ogrodu i widzą czy uczesana jestem czy nie, czy w niedzielę pracuję, kto u mnie jest itd. I
Niestety widac, że nie jest to przyjacielskie zaglądanie, tylko wścibskie, więc chciałabym, jak to Toszka ładnie napisała mi kiedyś, zrobić tak kameralnie
Makusia 13:59, 30 wrz 2016

Nett napisał(a)
Widzisz, Ula, u mnie problem był taki, że jak zaczęliśmy sadzić w ogrodzie pierwsze rośliny, to pojęcie mieliśmy zupełnie blade i sadzilismy to, co akurat w sklepach typu Leroy było dostępne. A o koncepcji czy planowaniu, to nawet nie myślałam. Całe życie w bloku mieszkałam, bez ogródka. Jedynie babcia na wsi coś tam w nas wpajała, ale wiedzy nie mieliśmy żadnej. Do tego mnóstwo "prezentów" od teściów, od rodziców, od znajomych, żeby już coś rosło i teraz się bujamy z tym wszystkim. A że szkoda mi roślin i pieniędzy, więc w pierwszej kolejności myślę czy da się coś z tym zrobić. Jak już nie będzie wyjścia, może będę wyrzucać. Ale wtedy, to faktycznie chciałabym być przekonana, że to ostateczna wizja, żeby później nie żałować.

znam ja to...może nie tyle mieszkanie w bloku, choć mi się zdarzyło, ile różnorodność wszelaką i żal mimo wszytko, żeby wyrzucać, jak nieźle całkiem rośnie
Nett 14:02, 30 wrz 2016

No, zwłaszcza, że wszystko kosztuje ciężkie pieniądze.
malgol 14:03, 30 wrz 2016

Ja to nawet jak w warzywniku mam "przerywkę" zrobić wśród siewek to nie mogę się zdecydować ,która "zabic" i najczęściej...nie przerywam .
Do tego stopnia żal mi wyrzucać roślin jak zyja
Makusia 14:03, 30 wrz 2016

malgol napisał(a)
Ja to nawet jak w warzywniku mam "przerywkę" zrobić wśród siewek to nie mogę się zdecydować ,która "zabic" i najczęściej...nie przerywam .
Do tego stopnia żal mi wyrzucać roślin jak zyja

MAM TAK SAMO!!