Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Trochę nowocześnie, trochę użytkowo - ogród do przeróbki

Trochę nowocześnie, trochę użytkowo - ogród do przeróbki

hindsight 13:43, 09 wrz 2016

zoja napisał(a)
Zakupy fajne zrobiłaś też lubię takie kolorki

Ja na tę wiosnę zaplanowałam biały-żółty-czerwony (tulipany, krokusy, czosnki, hiacynty) plus niebieskie szafirki
wiosną zółty i czerwony to najlepsze kolory
/róż będę miała tylko z zeszłego roku jak te niewykopane zakwitną?/

Zaś jeśli chodzi o czerwony to niektórzy na O. go nie tolerują w swoich ogrodach

Ja należę do takich osób. Nie wiem dlaczego, ale nie jestem w stanie zaakceptować czerwieni u siebie w ogrodzie poza jesienią.

Mój pies nie wykopuje nic na szczęście. Chyba ze tropi kreta, ale to wtedy tez nie chodzi o rośliny

Ciekawe dlaczego te akurat go tak kusiły
zoja 13:49, 09 wrz 2016

Dominika dobrze, że tylko u siebie w ogrodzie, albo do mnie przestaniesz zaglądać

co do tulipanów i psa - może mu pachniały tak jak mi te świezo kupione
a serio, to wyczytałam, że tulipanowe cebule w smaku przypominają alkochol i dlatego niektóre psy je lubią - niestety są dla nich trujące
anna_t 14:12, 09 wrz 2016

Toszka napisał(a)

Aniu, żarty sobie robiłam i miałam na myśli produkty spożywcze takie jak kaszanka (z hemoglobiną) czy wino-wino (z siarką). Dlatego napisałam o chrzęszczeniu mączki w zębach
Siarkę kupisz np. w sklepie dla rolników. Hemoglobinę w hurtowni mięsa. Mączka pozostaje przez internet. Ale wszystko znajdziesz na allegro.

no to na blondi wyszłam
hurtownia mięsa...no to klops, reszta do ogarnięcia
hindsight 14:43, 09 wrz 2016

zoja napisał(a)
Dominika dobrze, że tylko u siebie w ogrodzie, albo do mnie przestaniesz zaglądać

co do tulipanów i psa - może mu pachniały tak jak mi te świezo kupione
a serio, to wyczytałam, że tulipanowe cebule w smaku przypominają alkochol i dlatego niektóre psy je lubią - niestety są dla nich trujące

Tylko u siebie

Podobnie mam z paznokciami. U kogoś uwielbiam czerwień, u siebie... no jakoś mi dziwnie. Nie, że ja zawsze w różach ganiam, bo w sumie to rzadko. Teraz mam taki mocny róż, bo udało mi się wreszcie zapuścić trochę paznokcie i czułam potrzebę dającego po oczach koloru
makadamia 14:50, 09 wrz 2016

margaretka3 napisał(a)

Asiu, idź np. do Admete "Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi". I Iwonka też ma te kolory "Ogródek Iwony II". I ja też, ale u mnie to tak sobie.

U Admete faktycznie pamiętam były rabaty we wszystkich kolorach - ta dziewczyna nie lubi z niczego rezygnować
makadamia 14:53, 09 wrz 2016

Kasya napisał(a)

o przepraszam...widac ze pani do mnie nie zaglada

To fakt Tym bardziej wstyd, że my krajanki som.
Nie daję już rady z tymi wątkami...
No i - czy jesteś pewna, że chcesz mnie u siebie, po zamieszaniu, jakiego narobiłam dzisiaj i u AniMe i u Nett?
makadamia 14:56, 09 wrz 2016

anna_t napisał(a)

no to na blondi wyszłam
hurtownia mięsa...no to klops, reszta do ogarnięcia

A czy ostatnio ktoś nie pisał, że w sklepie zoologicznym kupił? Coś o rybkach było napomknięte. Chyba że źle zrozumiałam...
Ale sklep zoologiczny łatwiej znaleźć niż hurtownię mięsa
makadamia 15:00, 09 wrz 2016

zoja napisał(a)
Zakupy fajne zrobiłaś też lubię takie kolorki

Ja na tę wiosnę zaplanowałam biały-żółty-czerwony (tulipany, krokusy, czosnki, hiacynty) plus niebieskie szafirki
wiosną zółty i czerwony to najlepsze kolory
/róż będę miała tylko z zeszłego roku jak te niewykopane zakwitną?/

Zaś jeśli chodzi o czerwony to niektórzy na O. go nie tolerują w swoich ogrodach

Ja czerwony bardzo lubię, ale w ogrodzie nie umiem go kompletnie zastosować.
Ciepły czerwony pasuje mi tylko do żółtego, a to zestawienie strasznie trąci latami 90-tymi.

Bardzo żałuję, bo to wykluczyło mi ogniki, które bardzo lubię, trzmielinę oskrzydloną i chyba jeszcze parę by się znalazło.
zoja 15:01, 09 wrz 2016

Asiu, a czerwony z niebieskim i fioletem?
to chyba powinny pasować - przynajmniej mi

ja w planie mam rabaty-plamy czyli każda w innym kolorze
Kasya 15:08, 09 wrz 2016

makadamia napisał(a)

To fakt Tym bardziej wstyd, że my krajanki som.
Nie daję już rady z tymi wątkami...
No i - czy jesteś pewna, że chcesz mnie u siebie, po zamieszaniu, jakiego narobiłam dzisiaj i u AniMe i u Nett?

mozesz wykorzystac okazje ze nic nie wiem o zamieszaniu