Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Z motyką na słońce

Z motyką na słońce

violka171 19:57, 06 lis 2016

Witaj Aniu,przyleciałam do Ciebie
widzę swoją Albicje w domku trzymasz a ja zas swoją dałam do ogrodu ma rok czasu
zobaczymy co z tego bedzie
pozdrawiam serdecznie

Constans 20:26, 06 lis 2016

hanka_andrus napisał(a)

Ja odpuściłabym glebogrhyzarkę teraz, bo nie wiadomo ile w tym jest perzu. Lepsza jest brona po pługu. przynajmniej Tobie częściowo wyciągnie perz z ziemi. Glebogryzarka poszatkuje perz na multum nowych części i będziesz miała łan perzu, za moment.

W celu ułatwienia odchwaszczania terenu, trzeba przykrywać przewidziany teren na najbliższy czas pracy jakimiś starymi dywanami, chodnikami, papą, deskamki. Czymkolwiek, żeby tam nie dochodziło światło, a dżdżownice zrobią za was dużo dobrej roboty, Ziemia nie będzie taka zbita i widłami da radę ją przekopać wybierając korzenie. Można równiez nasypać liści i innych odpadów ogrowych i stopniowo przekopywać.

A w ogóle to witaj. I aż mi dziwno, że jestem u Ciebie po raz pierwszy. Zapewniam, że nie ostatni. Chyba, że nie życzysz? ozdrawiam.

Hania, dziękuję za rady Dywanów starych nie posiadam i innych takich, ale kupię folię malarską i zakryję działkę na zimę tak jak radzisz Mam nadzieję, że na wiosnę będę dziękować O. że tak zrobiłam

Ps. Wreszcie ktoś z zachodniopomorskiego (działka przy torze gokardowym?)
Constans 20:29, 06 lis 2016

Katkak napisał(a)
Witaj Aniu . Widzę, że zmoczyłaś doopkę na internetowych zakupach. Ale chamówa, nie? Ja wiele razy kupowałam rośliny na necie, ale póki co z powodzeniem. Choć jak kupowałam oczara szczepionego na pniu to okazało się, że dwie gałązki ma złamane i przeżywałam jak stonka wykopki, ale na szczęście jest ok i rośnie zdrowo. Pozdrawiam.

Kasiu, przez te lata żywotu mojego nie pierwszy i nie ostatni raz pewnie zmoczyłam doopkę Aż tak się tym nie przejmuję (tylko tych roślinek szkoda) Stonka wykopki! hyhy kradnę tekst Pozdrówka
Constans 20:33, 06 lis 2016

violka171 napisał(a)
Witaj Aniu,przyleciałam do Ciebie
widzę swoją Albicje w domku trzymasz a ja zas swoją dałam do ogrodu ma rok czasu
zobaczymy co z tego bedzie
pozdrawiam serdecznie

Wiolka, w domu bo: po primo: działka w proszku i nie ma gdzie sadzić; po drugie primo taka licha do mnie przyjechała że nie miałam serca jej nawet na balkon wystawić Zobaczymy co z tego będzie. Dziękuje za odwiedzinki
violka171 20:44, 06 lis 2016

Constans napisał(a)

Hania, dziękuję za rady Dywanów starych nie posiadam i innych takich, ale kupię folię malarską i zakryję działkę na zimę tak jak radzisz Mam nadzieję, że na wiosnę będę dziękować O. że tak zrobiłam

nie martw się Hania dobrze doradzi
violka171 20:45, 06 lis 2016

Constans napisał(a)

Wiolka, w domu bo: po primo: działka w proszku i nie ma gdzie sadzić; po drugie primo taka licha do mnie przyjechała że nie miałam serca jej nawet na balkon wystawić Zobaczymy co z tego będzie. Dziękuje za odwiedzinki

zaznaczam sobie juz Twój watek,bede czestszym gosciem oraz kibicuję w realzacjii planów ogrodowych
Rytla 21:05, 06 lis 2016

dziś ten wątek miałam na tapecie
podagrycznik nie dał mi spokoju i jak każdy ze swoją myszą, tak ja ze swoim podagrycznikiem

rozmowa sióstr.
-a ja nadal nie wiem, jak ten podagrycznik mamy wygląda?
-a masz jakieś rośliny od mamy?
- mhy, o tu, w przechowalniku!
- o! i tu masz podagrycznik w gratisie! TO TO!

no nie miałam i mam! ale tylko na jednym, izoowanym miejscu, ale szkoda mi wszysrtko wyflancować i od nowa posadzić, choć to maleńka rabatka i jak trzeba będzie...
hanka_andrus 21:35, 06 lis 2016

Constans napisał(a)

Nie Aniu, ciut w inna stronę, jadąc od Białogardu, tuż za Starymi Bielicami w prawo. Wiosną musisz do mnie zajechać.

A folia, najlepiej jakby była czarna. Chodzi o zahamowanie dopływu światła,
Constans 21:43, 06 lis 2016

hanka_andrus napisał(a)

Nie Aniu, ciut w inna stronę, jadąc od Białogardu, tuż za Starymi Bielicami w prawo. Wiosną musisz do mnie zajechać.

A folia, najlepiej jakby była czarna. Chodzi o zahamowanie dopływu światła,

Haniu, jeżdżę dość często do Koszalina (czasem praca, czasem prywatnie) Nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę, że wreszcie ktoś blisko wszyscy na O. raczej południe Polski (tacy fajni ludzie i tak daleko) - trzeba tą północną Polskę obudzić ogrodowiskowo nieco, hm? co sądzisz?

Ps. Czarną folię miałam na myśli już się zdążyłam dowiedzieć na Ogrodowisku, że kiedy coś nie ma światła to umiera
violka171 21:47, 06 lis 2016

to i Szczecin zachacz ,niedaleko Koszalina