Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Alei Lipowej...

Ogród w Alei Lipowej...

justi 19:09, 12 paź 2012

ewa004 napisał(a)
Justi jestem u ciebie i to nawet często tylko jakoś tak nie miałam śmiałości się odzywać ,ale postaram się nadrobić

No śmiałość już jest więc myślę, że już się odezwiesz czasem.
ps. zobacz na nasze daty dodania wątków tylko rok się różni

justi 19:12, 12 paź 2012

MilenaP napisał(a)

Wianuszki z mecha...ciąg dalszy.

Nazbierałam, a raczej naskrobałam mchu na drugi wianuszek i trochę przyozdobiłam. Podlewam je wodą co jakiś czas, żeby mech rósł i był ciągle zielony.

Justi jesteś wielka!!!! Czaderskie te Twoje wianki ja też się na nie w tamtym roku zapatrzyłam i zrobiłam swój z róż, liści i takich "baloników" pomarańczowych, jesiennych (nie wiem jak się nazywa ta roślina). Wisi przy kominku do tej pory, choć już kolory mu wyblakły Widziałam też fajne wianki z muszli i orzechów laskowych

Oj taka wielka to może nie
To zapewne miechunka te baloniki Wstawiaj koniecznie fotki takich cudeniek.
justi 19:14, 12 paź 2012

betysia napisał(a)
oj dawno nie pisalam ale zagladam, zagladam...z najwieksza radoscia....
...dzisiaj zostawie zachwyty nad hortysiami ale najbardziej urzekly mnie mchowe wianuszki...czarodziejka z ciebie, cudnosci!!!!!
pozdrawiam cieplutko i milego weekendu zycze.....

Betysiu miło mi że zajrzałaś w moje skromne progi. Bardzo się cieszę, że podobają się wszystkim wianuszki. A najbardziej mnie cieszy, że one "żyją" jak kwiaty, tylko trzeba podlewać
Odpozdrawiam cieplutko
justi 19:15, 12 paź 2012

Martek napisał(a)
Kupiłam jedną na razie idź zobacz czy było warto

Byłam Martuś u Ciebie, nie wiem gdzie tych trawek szukać. Ślepota mnie nawiedziła chyba
justi 19:17, 12 paź 2012

irena_milek napisał(a)
Justi, jakie piękności, ależ ty i Gosia macie talenty, podziwiam

Irenko jesteś cudna, za takie komplementy buziale masz
KasiaWB 23:32, 12 paź 2012

przymierzam się do wianka z hortensji ale jeszcze nie mam podładku
a co do cisa - jest piękny nieustannie się nim zachwycam może by tak dać mu do towarzystwa mniejsze kule cisowe i uzyskać symetrię?
Agacia 07:52, 13 paź 2012

Justi, bardzo mi się podobają te wianki z mchu, może i ja się pokuszę? A stelaż z czego zrobiłaś?

Co do namiarów na ciekawe wianki, linka nie mam, ale przypominam sobie, że sąsiadka Danusi, Kasia, robi takie i wydaje mi się, że miały metki, więc być może są gdzieś wystawione, może Sebek wie? Były pokazane u Mai, przy okazji odcinka o Święcie Róż, pamiętam patent z doczepionym do wianka malutkim wiaderkiem, do którego można wkładać świeże kwiaty, albo mini szampanem, na Święto Róż
Madzenka 08:44, 13 paź 2012

Justi zrób nam proszę fotorelację z wiankowania, plizzzz
Klamber 11:17, 13 paź 2012

Justi, fajna ta bukszpanowa fota
justi 12:06, 13 paź 2012

Kasia wkoło cisa będą kule i kuleczki różnej wielkości, właściwie już są tylko malutkie i nie widać. Bukszpanowe zielone i żółte i jedna cisowa. Wszystko będzie tak jak zaplanowałam tylko z czasem

Agaciu wianki Kasi znam, ale to trochę inny rodzaj, bardziej eleganckie. Są na stronie jej sklepu gdybyś chciała zajrzeć. Ja swoje kombinuję od podstaw sama, bo nie kupuję gotowych podkłądów.

Marzenko wykrawam ze styropianu taki obwarzanek , okładam liśćmi, żeby białego nie było widać i mech. Jak będę robić nowe napstrykam więcej zdjęć i wkleję. Na razie mam tylko te co już były. Przypominam dla Ciebie.

Robert to książkowe zdjęcie