Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wśród brzóz i dębów

Wśród brzóz i dębów

anabuko1 07:55, 19 lip 2018

To prawda, czego my nie damy rady zrobić,Wszystko!!
A wymyślać tez, co raz. Ja już dwie rabaty wymyśliłam deko przerobić.
Ale czasu mało .Moze w sierpniu pod koniec, jak urlop będzie.
skarpa jest świetna.Kawał świetniej roboty Basiu !!
gogo 14:31, 19 lip 2018

Witaj Basiu, Twoja skarpa przypomniała mi, że moja kuzynka ma niezagospodarowaną skarpę przy lesie. Może ją namówię na coś podobnego jak u Ciebie?
marba 16:21, 20 lip 2018

Goniu, docelowo beczki będą pod każdą rynną. Brakuje jeszcze jednej. Nie wiadomo, kiedy znów niebo ześle deszcze, w czasie suszy będzie jak znalazł.

Nowy nabytek:

I nieco szerszy kadr:

Od wczoraj mam w ogrodzie takich pomocników. Teraz to robota szybko nam pójdzie.
marba 20:51, 20 lip 2018

Adela napisał(a)
To dobrze, że masz marzenia i plany. Zrealizujesz z pewnością
Ja czasami mam tyle pomysłów, że tworzy się mętlik w głowie i realizację odkładam w nieskończoność. W końcu się decyduję, ale po jakims czasie już bym zmieniała czy ja kiedyś go skończę?

Myślę, że ogród nigdy nie jest skończony. To taka historia nigdy nie dopowiedziana do końca.
marba 20:53, 20 lip 2018

gogo napisał(a)
Dziewczyny, my zawsze damy sobie radę, czy to w wymyślaniu, czy w realizacji potem. Po prostu mamy to coś
Ja w ogrodzie wszystko robię sama, tylko pięć pierwszych gazonów na podwórku robiłam z eMem, kamienne schodki zrobił M sam, a resztę ja / jest ich łącznie z ogrodem 16 /.Sama nie wierzę, że daję radę, ale dla chcącego.... Pozdrawiam, dobranoc.

No to mamy podobnie, Grażynko.
marba 20:57, 20 lip 2018

anabuko1 napisał(a)
To prawda, czego my nie damy rady zrobić,Wszystko!!
A wymyślać tez, co raz. Ja już dwie rabaty wymyśliłam deko przerobić.
Ale czasu mało .Moze w sierpniu pod koniec, jak urlop będzie.
skarpa jest świetna.Kawał świetniej roboty Basiu !!

Dzięki, Aniu za pochwały, jak miło się czyta takie słowa. Cieszę się, że Ci się podoba. Wymaga jeszcze wiele dopieszczenia i czasu, ale w porównaniu z tym, co było na początku, różnice zaczynają być widoczne.
greg66 22:01, 20 lip 2018

marba napisał(a)

Nowy nabytek:

Ona zjada mięso ?

Pozdrawiam
gogo 22:05, 20 lip 2018

Witaj Basiu, dzbanecznik to było moje marzenie sprzed przeprowadzki na wieś /miałam tylko rośliny doniczkowe /. Teraz mam ogród, w domu tylko kaktusy, skrętnika i hoję. Przy moich ancymonach dzbanecznik nie miałby szans, świetnie nadawałby się do zabawy
Pomocnicy świetni, na pewno chętnie pomogą
marba 22:34, 20 lip 2018

Greg, to dzbanecznik, żywi się owadami. Wyniosłam do ogrodu, bo w oknach mam siatki, więc w domu pewnie umarłby z głodu. Kilka much już złapał do swoich dzbanków. Ciekawa roślina, ale wymaga dużej wilgotności powietrza, więc pewnie nie będę mogła długo się nią cieszyć.

Grażynko, nie masz czego żałować, to wprawdzie piękna roślina, ale kapryśna i wymagająca. Póki co, podziwiaj u mnie.
gogo 13:04, 21 lip 2018

Witaj Basiu, będę podziwiać dzbanecznik u Ciebie
Nie martw się o tę roślinę, dzięki temu, że ma liście spokojnie daje radę w zimie, mimo, że nie ma owadów. A wilgoć to nie problem, wystarczy spryskiwacz.