Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wśród brzóz i dębów

Wśród brzóz i dębów

daszum 15:00, 07 wrz 2018

Mam niezależnego jamnika o wdzięcznym imieniu Ego. Jak znajdę jakieś fotki wstawię u siebie.

Brzozy piękne. Ja posadziłam na końcu działki dwie i też mnie cieszą.
anpi 15:32, 07 wrz 2018

Piękny ten kolorek nasturcji,ale one u mnie wiecznie całe w czarnych meszkach,albo w jakimś mączniaku,czy pleśni i już ich nie sieję.
gosika67 20:32, 07 wrz 2018

Ładne te konewki i ciekawi mnie jeden jegomość co siedzi na górce i obserwuje co się dzieje.
gogo 20:39, 07 wrz 2018

A ja znowu mogę oglądać " mój " jar, brzozy, kalinę, dziurawiec itd. i jestem z tego bardzo zadowolona
marba 21:43, 07 wrz 2018

anabuko1 napisał(a)
Twój ogród Basiu jest trochę inny. Nie standardowy ,piękny
To zdjatko z promieniami słońce wśród brzóz jest bardzo ładne

Aniu, do piękna to mu jeszcze daleko, a jest inny, bo nie jestem w stanie go ogarnąć. Za duży teren na moje możliwości. Dlatego z konieczności w wielu miejscach jest puszczony na żywioł. A tu, na Ogrodowisku mogę sobie podziwiać ogródeczki dopieszczone w każdym calu, zaplanowane i perfekcyjnie obsadzone co do roślinki, podobne do mojego poprzedniego ogrodu. A obecny jest w stylu tzw. przaśno-siermiężnym, trochę dziki i bardzo swobodny. Ale z drugiej strony lubię wielką ogrodową przestrzeń, i moje dwa piesy też ją lubią. Mają się gdzie wybiegać.
marba 21:49, 07 wrz 2018

daszum napisał(a)
Mam niezależnego jamnika o wdzięcznym imieniu Ego. Jak znajdę jakieś fotki wstawię u siebie.

Brzozy piękne. Ja posadziłam na końcu działki dwie i też mnie cieszą.
Danusiu, brzozy to moje ulubione drzewa, kocham je w każdej odmianie. Ich biała kora pięknie zdobi ogród nawet zimą. Warto je mieć w każdym ogrodzie.
marba 21:54, 07 wrz 2018

anpi napisał(a)
Piękny ten kolorek nasturcji,ale one u mnie wiecznie całe w czarnych meszkach,albo w jakimś mączniaku,czy pleśni i już ich nie sieję.

Masz rację, Aniu, na nasturcjach często żerują mszyce, ale u mnie tego lata chyba padły od upałów, bo dziś sprawdzałam liście i nie ma żadnej, a niczym nie pryskałam. Nie przepadam za nasturcjami, ale tę mam ze względu na nietypowy kolor.
marba 22:00, 07 wrz 2018

gosika67 napisał(a)
Ładne te konewki i ciekawi mnie jeden jegomość co siedzi na górce i obserwuje co się dzieje.

To Lolek. Musi mieć oko na wszystko, co się dzieje. Podobnie jak Bolek. Brakuje jeszcze Toli.
marba 22:05, 07 wrz 2018

gogo napisał(a)
A ja znowu mogę oglądać " mój " jar, brzozy, kalinę, dziurawiec itd. i jestem z tego bardzo zadowolona

Grażynko, miło słyszeć, że Ci się podoba w moim ciągle niedopieszczonym ogrodzie.
Adela 22:18, 07 wrz 2018

Basiu, za kilka lat Twój ogród znajdzie się na liście najbardziej polecanych ogrodów naturalistycznych do zwiedzania Życzę Ci tego