Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wśród brzóz i dębów

Wśród brzóz i dębów

Gosialuk 15:22, 03 maj 2019

Faktycznie w oczach wszystko zielenieje. Brzozy już pięknie przystrojone w listki.
gogo 18:55, 03 maj 2019

Jak mostek trzeszczy, to faktycznie trzeba wymienić.
Choć mi się spodobał, właśnie za ten nietypowy kształt
omelka1 19:09, 03 maj 2019

Tak deszcz jest potrzebny ale u Ciebie i bez deszczu pięknie.
anabuko1 21:49, 03 maj 2019

marba napisał(a)
Basieńko, przy kolejnym ogrodowiskowym spotkaniu (choć nie obiecuję, że przy najbliższym) zrobimy sobie tę pamiątkową fotkę na mostku. Dla wyjaśnienia, Basia się śmieje, bo ostatnio przy takiej próbie, gdy wszystkie pięć weszłyśmy na mostek zaczął on ostrzegawczo trzeszczeć i trzeba było czym prędzej się ewakuować.

No brawo. suuper są takie spotkania .
anabuko1 21:51, 03 maj 2019

marba napisał(a)
Grażynko, mostek chciałabym wymienić, bo wygina się nie w tę stronę co trzeba. Poza tym trzeszczy przy przechodzeniu, póki co korzystają z niego psy biegnąc do granicy działki na skróty.

Gosiu, chwaścików nie widać, bo co jakiś czas wywożę ich pełny wózek, jak na załączonym obrazku. Rosną jak szalone.

Aniu, mam też różowe flokski, ale nieco mniej. Faktycznie trochę wolniej przyrastają, ale ćwiczę cierpliwość.

Basieńko, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Dla Ciebie mój pierwszy rozkwitający irysek.

Ty masz pieska ,, ja mam kota
Ale floksiki ładne.Ja co roku jakieś dziele troszkę po przekwitnieniu i dosadzam w inne miejsca
marba 22:34, 03 maj 2019

Gosiu, Bardzo lubię ten czas, gdy drzewa dopiero zaczynają wypuszczać młode liście, a ich zieleń ma taki limonkowy odcień. Wczesną wiosną zachwycają mnie zwłaszcza wierzby płaczące, są niemal żółte, dopiero potem zielenieją.

Grażyko, mostek jest wprawdzie do wymiany, ale na razie nie mam pojęcia kiedy to nastąpi. Obawiam się, że nieprędko się doczekam.

Agatko, miło mi, że Ci się podoba. Deszcz w ogrodzie faktycznie był potrzebny, mam nadzieję, że w najbliższym czasie jeszcze trochę popada.

Aniu, wiem, że masz kota, wielokrotnie podziwiałam Twoją Fionę, bardzo urodziwa z niej kocica. U mnie są dwa psiaki: Bolek i Lolek.

Trochę wiosennego kwiecia.

anabuko1 11:09, 05 maj 2019

Ładne te wiosenne kwiecie
Ale fajnie pieski nazwałaś
I jaka żabcia suuper!
Ivvvona 19:41, 05 maj 2019

Witaj, Basiu po zimowej przerwie. Piękna wiosna u Ciebie, jar zachwyca, szybko zarasta roślinkami, no i te kolory. Klony też ładne, mój czerwony niestety nie przetrwał zimy, ale zastąpiliśmy go właśnie taką samą leszczyną (sadzonka od sąsiada). Urodą wcale nie ustępuje klonowi, a z pewnością mniej kłopotliwa.

Jeśli chcesz irysków ode mnie to nie ma sprawyPozdrawiam
Nallar 19:55, 05 maj 2019

marba napisał(a)

Żabcia zarąbista Brzuszek z kamienia czy też z metalu?
marba 22:06, 05 maj 2019

Aniu, psiaki są rzeczywiście super, a imion szukaliśmy dwóch do kompletu. Jakoś tak Bolek i Lolek przykleiło się do nich i zostało. Poprzednio miałam dwie suczki, Alfę i Betę.

Iwonko, pewnie, że przygarnę iryski od Ciebie, jeśli tylko masz nadwyżki i nadarzy się okazja.

Ewuś, żabka ma brzuszek z kamienia.

Clematis Stolwjik Gold rozwinął kwiatuszki.

Coś mi tu zakwitło. Żebym jeszcze pamiętała co tu posadziłam.