Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

BasiaLT 09:01, 31 lip 2019

Angeliko u ciebie jak zwykle przepięknie. Widać ogrom włożonej pracy ale efekt jest naprawdę wooow...
O tym patencie z kawą nie słyszałam. Rozsypuje się taką prosto z ekspresu czy trzeba poczekać, jakoś ją przekompostować czy co?
AngelikaX 11:56, 31 lip 2019

frezja napisał(a)
Angeliko, czy Ty masz u siebie linię kroplującą? rozważam założenie i mnóstwo znaków zapytania.

Tak, mam

Co to za zapytania?
AngelikaX 12:00, 31 lip 2019

MonikA napisał(a)
I jak schować te węże od linii kroplującej by nie było ich widać. Zakopać w kamieniu ciężko, musiałabym kamienia dosypać czy coś ?

Zależy ile masz tego kamienia, ale ogólnie nie potrzeba grubej warstwy na przykrycie. Węże sa dość sztywne i muszą być czymś zakotwiczone. Są takie specjalne szpilki, które przytwierdzają je do podłoża przez co ładnie przylegają.
AngelikaX 12:01, 31 lip 2019

beata_m napisał(a)
No pięknie masz wszystko mi się podoba!!!

Dzięki Beato
AngelikaX 12:07, 31 lip 2019

BasiaLT napisał(a)
Angeliko u ciebie jak zwykle przepięknie. Widać ogrom włożonej pracy ale efekt jest naprawdę wooow...
O tym patencie z kawą nie słyszałam. Rozsypuje się taką prosto z ekspresu czy trzeba poczekać, jakoś ją przekompostować czy co?

Ostatnio mam urlop od ogrodu, w sensie tylko koszę i podlewam... upały nie pozwalają aby coś podziałać... w sumie to dobrze, każdemu reset się należy, nawet od prac ogrodowych... potem jakby z wiekszą chęcia się chce

Ostatnie dwa dni u nas pada, cudownie prawda.... ogród się cieszy, ja także

Fusy to nie stosowałam jeszcze, dziewczyny może niech się wypowiedzą (przepraszam i Sebek )... wydaje mi się że tak rozrzuca się pod rośliny prosto z ekspresu
Sebek 13:28, 31 lip 2019

AngelikaX napisał(a)

Ostatnio mam urlop od ogrodu, w sensie tylko koszę i podlewam... upały nie pozwalają aby coś podziałać... w sumie to dobrze, każdemu reset się należy, nawet od prac ogrodowych... potem jakby z wiekszą chęcia się chce

Ostatnie dwa dni u nas pada, cudownie prawda.... ogród się cieszy, ja także

Fusy to nie stosowałam jeszcze, dziewczyny może niech się wypowiedzą (przepraszam i Sebek )... wydaje mi się że tak rozrzuca się pod rośliny prosto z ekspresu

Dokładnie - prosto ze zbiornika
Wiaan 13:49, 31 lip 2019

Sebek napisał(a)

Dokładnie - prosto ze zbiornika

Jak często można zasilać pojedyncze rosliny, np hortensje.
Ja zaczęłam od jakiegoś czasu zasilać ogrodową i wreszcie zmieniła kolor na błękit. Nie wiem czy to fusy, ale wcześniej była blado różowa. Trochę tej kawki wypiła
ania0510 10:48, 12 sie 2019

Pani Angeliko czy mogłaby Pani zajrzeć do mnie i podpowiedzieć coś w sprawie rabaty, dużo czasu to nie zajmie i dużo czytania nie będzie plisss
sarenka 13:12, 13 sie 2019

Angeliko, szukajac info o Umbraculifera trafiłam do Ciebie- polecasz, nie polecasz te drzewka? Na jakiej wysokości masz szczepione? Chorują? Co ile je sądzilas ( jak długa i szeroka masz tą rabatę z nimi?
karo_lina 09:52, 23 sie 2019

Niezmiernie podziwiam Twój ogród Angeliko, jesteś prawdziwą inspiracją! Ja jeszcze jestem biedny, początkujący żuczek, ale wiele można się od Ciebie nauczyć Podpowiedz proszę, bo nie znalazłam nigdzie informacji (pewnie z tego powodu, że to wiedza zupełnie podstawowa i wszyscy ogrodomaniacy to wiedzą), ale jak nazywają się te trawiaste czuprynki? Te w pobliżu kul cisowych/bukszpanowych? Piękne są, bez dwóch zdań ♥
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies