Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

Alija 13:46, 27 maj 2022

Elu, przepięknie wokół kościoła, jest co oglądać. Pewnie któryś wcześniejszy proboszcz był miłośnikiem rododendronów.
Anusia2 17:24, 27 maj 2022

Ela jak wszystko kwitnie u Ciebie.
Buczek mój też poszedł w górę. Wreszcie, pogroziłam mu trochę w ostatnim sezonie i patrz się zebrał Może to rzeczywiście rok bardziej sprzyjający.
ElzbietaFranka 18:55, 27 maj 2022

Alija napisał(a)
Elu, przepięknie wokół kościoła, jest co oglądać. Pewnie któryś wcześniejszy proboszcz był miłośnikiem rododendronów.

Tak zmarło die pierwszemu. Magnolie, rodkini różaneczniki królują. Jest sporo pnaczy, później w donicach oleandry, agawy.

im
ElzbietaFranka 19:01, 27 maj 2022

Anusia2 napisał(a)
Ela jak wszystko kwitnie u Ciebie.
Buczek mój też poszedł w górę. Wreszcie, pogroziłam mu trochę w ostatnim sezonie i patrz się zebrał Może to rzeczywiście rok bardziej sprzyjający.

Wiesz Aniu można czekać aż ruszy 3 lata bo przeważnie drzewa tak się aklimatyzuja.
Ale ten mój siedzi w ziemi 6 lat i przyrosty 5-7 cm a tym razem wypuścił sporo i rośnie.
A to że rok sprzyja to fakt.
Widzę po moich azaliach w zeszłym roku bardzo słabo w tym kwitnienie obfite.
ElzbietaFranka 19:04, 27 maj 2022

Monika83 napisał(a)

Ależ piękny widok, wygląda bajkowo!

A ty wiesz jakie widoki są u nas w parku w Powsinie.
No ie można podchodzić blisko bo jak bo w ulu.

Tam są Rodki takie 20 letnie i jeszcze starsze w tunelach można chodzić.
Miałam tam pójść ale zaczęło lać i guzik z wyjścia.
Gosialuk 19:12, 27 maj 2022

Elu popodziwiałam zakupy i wysiewy - bardzo ładne. Mi akurat w tym roku jeżówki się wysiały same. W dodatku i białe i różowe, z czego bardzo się cieszę. Bo te wysiewy domowe miałam takie niezbyt udane. Na początku zimno i mało światła, potem znowu upały.
Rododendrony przy kościele pokazowe. Warto czekać rok na taki spektakl. Ani się obejrzysz jak i twoje takie urosną.
ElzbietaFranka 20:28, 27 maj 2022

Gosialuk napisał(a)
Elu popodziwiałam zakupy i wysiewy - bardzo ładne. Mi akurat w tym roku jeżówki się wysiały same. W dodatku i białe i różowe, z czego bardzo się cieszę. Bo te wysiewy domowe miałam takie niezbyt udane. Na początku zimno i mało światła, potem znowu upały.
Rododendrony przy kościele pokazowe. Warto czekać rok na taki spektakl. Ani się obejrzysz jak i twoje takie urosną.

Gosiu bardzo dziękuję.

Zebrałam nasiona z moich z pasportem. Mogą mieć różne kolory. Zresztą widzę po sadzonkach każda inna. Ale bardzo mi się podobają te z takich nasion widzialam takie kwitnące u kogoś. Niepowtarzalne kolory.

Gosiu znowu dzisiaj kupiłam dwa Rodki Eskimo i Pink purple Dream. Jak szaleć to z przytupem. Nie wiem jak się z tym towarem jutro zabiore. EM będzie szemrał.
Ten biały jest bardzo biały tylko niebo było różowe i się idbilo

ElzbietaFranka 20:41, 27 maj 2022

Danusiu klon palmowy Orangeola (który kupiłam) jest bardzo podobny do tego który poszukujesz Firectraker. Porównywałam przed chwilę.
Za te pieniądze które pisałaś tomjakus kolos musiał być bo w necie można mniejsze i tańsze dostać.
Gosialuk 21:45, 27 maj 2022

Mój mąż się przyzwyczaił już, że prawie zawsze jakieś zielsko w samochodzie jedzie. Ale też czasami narzeka.
Anusia2 21:48, 27 maj 2022

ElzbietaFranka napisał(a)

Wiesz Aniu można czekać aż ruszy 3 lata bo przeważnie drzewa tak się aklimatyzuja.
Ale ten mój siedzi w ziemi 6 lat i przyrosty 5-7 cm a tym razem wypuścił sporo i rośnie.
A to że rok sprzyja to fakt.
Widzę po moich azaliach w zeszłym roku bardzo słabo w tym kwitnienie obfite.

Ela moj posadzony w sierpniu 2017 roku. Skonczy piec lat i przyrosty mial podbne jak Twoj. Nie wiem czy potrzebowal tyle czasu do aklimatyzacji czy lata za suche.