Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 23:51, 30 wrz 2024

Monika83 napisał(a)
Liście wyglądają jak u mojej Strong Anabelle to taka ulepszona wersja zwykłej Anabelki. Na 100% to jest ta odmiana. Jest też typowo limonkowa anabellka, zakwita odrazu w limonkowym kolorze odm. Lime Rickey

Monika na moim wątku na str 1330. Jest ta anabela która cyknelam s teraz wygląda dzisiejsza fotka. Myślisz, że to ta odmiana lime Rocket. Ona się prawie nie zmieniła.

A tutaj aster krzaczasty Heinz Richard

Makao 07:39, 01 paź 2024

Nie wiem czy od zawsze było tyle odmian hortensji drzewiastych czy teraz tyle wymyślili. Zawsze w szkółkach były tylko Anabelle lub Anabelle Strong i ta różowa wersja. Teraz w necie jest sporo tych drzewiastych. Tylko nie piszą czy się pokładają czy są sztywne.
Monika83 07:56, 01 paź 2024

ElzbietaFranka napisał(a)

Monika na moim wątku na str 1330. Jest ta anabela która cyknelam s teraz wygląda dzisiejsza fotka. Myślisz, że to ta odmiana lime Rocket. Ona się prawie nie zmieniła.

A tutaj aster krzaczasty Heinz Richard

Elu jeśli ta anabellka w początkowej fazie miała kwiaty białe a potem limonkowe to raczej nie jest Lime Ricky. Lime Ricky od początku ma limonkowe kwiaty. Zresztą nie zaszkodzi wziąść sadzonke tej horty a wtedy zobaczymy jak zakwitnie. Ten aster to zeszłoroczny zakup? Śliczny jest❤️
ElzbietaFranka 18:53, 01 paź 2024

Makao napisał(a)
Nie wiem czy od zawsze było tyle odmian hortensji drzewiastych czy teraz tyle wymyślili. Zawsze w szkółkach były tylko Anabelle lub Anabelle Strong i ta różowa wersja. Teraz w necie jest sporo tych drzewiastych. Tylko nie piszą czy się pokładają czy są sztywne.

Mam w rodzinie dr biologii która pracuje na SGGW mówi to co się teraz dzieje w laboratoriach nigdy tak nie było. Ona zajmuje się dyniami. Zobaczcie ile mamy rodzajów dyni, długa, krótka, okrągła, żebrowana, dłuższą krótsza,zielona pomarańczowa.

Tak się dzieje z produkcją każdej rośliny. Genetyka jest wszędzie. Co rok to nowe odmiany. Idziesz do szkółki coś kupić to musisz grzebać

ElzbietaFranka 18:59, 01 paź 2024

Monika83 napisał(a)
Elu jeśli ta anabellka w początkowej fazie miała kwiaty białe a potem limonkowe to raczej nie jest Lime Ricky. Lime Ricky od początku ma limonkowe kwiaty. Zresztą nie zaszkodzi wziąść sadzonke tej horty a wtedy zobaczymy jak zakwitnie. Ten aster to zeszłoroczny zakup? Śliczny jest❤️

Monika są zielone od początku 4 sierpnia były w pięknym kolorze limonkowym..
Nie przyszło mi do głowy aby ukraść Szczepki. Jutro pójdę część dam do wazonu część a część do ukorzeniacza a część posadzę.

Auto moje astry

i ł
Kordina 19:36, 01 paź 2024

Astry masz naprawdę na bogato, świetne kolorki
Basieksp 22:06, 01 paź 2024

Te astry na drugim zdjęciu bardzo mi się podobają, taki delikatny kolor
ElzbietaFranka 10:19, 02 paź 2024

Kordina napisał(a)
Astry masz naprawdę na bogato, świetne kolorki

Jeszcze dużo jest nie rozkwitnie tych. Po zimnej nocy rozkwit może być zahamowany.

Może jeszcze ciepelko wróci. Taki zbiór

Zmieniają kolorki

Palczatka blues paradise bardzo ładna taki tłok że fotka nie wychodzi będą przesadzane.

ElzbietaFranka 10:28, 02 paź 2024

Basieksp napisał(a)
Te astry na drugim zdjęciu bardzo mi się podobają, taki delikatny kolor

Basiu są ładne w masie. Ten aster to albo Apollo lub Sneekisser. To ten sam co na pierwszej focie po lewej stronie.

Jeszcze sporo Paczków mają róże

Jeszcze z nad morza piękne drzewo cedrowe. Szkoda, że u mnie by się nie utrzymało.

Podobno wiosna rosną tutaj tulipany i czosnku.

Basieksp 11:12, 02 paź 2024

Podobno wiosna rosną tutaj tulipany i czosnku.

U nas na sąsiedniej wiosce jest podobny płac z trawami, muszę się tam zatrzymać i zdjęcia zrobić, bo fajnie to wygląda