Eluniu, pewnie umknęło ci w czytaniu.
To jest Sorgastrum nutans (Sorgastrum zwisłe) 'Indian Steel'. Nazywają je też Trawą Indiańską. Są jeszcze inne jej odmiany.
Pięknie u ciebie. Jeszcze bardziej kolorowo, niż tego dnia gdy byłam
Na wiosnę, no chyba że teraz zdążę, będę swoje palczatki i nie tylko dzielić, więc na pewno przeznaczę sadzonki dla ciebie.
Wszystkie zdjęcia przepiękna, ale mnie zauroczył ten.
Zazdraszczam miejsca na miskanty. Ja pozbywam się jednego z dwóch, które mam. Za bardzo się rozrasta, a ja nie mam siły już na ciągłe wykopywanie i dzielenie.
Przepiękne przebarwienia. Mój ogród jeszcze zielony, a raczej bury.
Jestem od kilku dni na wsi. Wiatr szaleje wszystko mam upstrzone liśćmi z brzóz.
Teraz ten zakątek cały w liściach trawki nie widać.
Miskanty mam w takim miejscu, zębami wszystko jedno czy się rozrastają czy nie. Niektórym w czasie sezonu przycinam zielone łodygi indsje na kompost.
Też już siły nie mam nawet nie zaglądam na wątki bo mi się wieczorem oczy zamykają.
Dzisiaj przewiozłem 15 taczek kompostu i podsypalam rośliny. Musiałam zrobić miejsce na liście i jesienne korzenie trawnika.
Przycielam byliny jutro zwioze. Jeszcze trzeba podlać zimo zielone bo u nas nie za bardzo pada.
Przesadzałam marcinki wczoraj na nową rabatę bardziej słoneczna to ziemią korzeni się nie trzymała bardzo sucho.
Tak Monika pierwszy biały to Apollo. Jeszcze mam jednego białego po prawej stronie muszę go sprawdzić. Miała pozostawiane doniczki córka pozbierała i nie wiem który jest który.
Drugi nie wiem
Trzecia fota na pewno Tonga.
Tonga i Samoa przesadziłam bardziej do słońca. Samoa w tym roku beznadziejnie kwitnie. Trochę go pokiereszował i pewnie dlatego.
Elu ten obok biały aster to nie jest przypadkiem Schnekisen ? Podobny do mojego.. U mnie Island Bahamas źle wygląda częściowo krzak czarny się zrobił, nadaje się tylko do wycięcia ale coś tam kwitnie on.