To chyba mowa o moim faworycie Island Tonga i białym Schnekisen i te chyba Elu kupowałaś rok temu i pewnie też Purple Dome. Ja to mojego Island Samoa po przekwitnieniu chcę podzielić na pół.Co kilka lat powinno się te karpy dzielić, taki zabieg ,,odmładzający,, w celu obfitego kwitnienia. To samo zrobiłam z chryzantemą ogrodową Clara Curtis rok temu wyglądała już nie wyględnie, wiosną podzieliłam jej ogromną karpę na 4-5 kawałków i jest cała w pączkach. I super widoczek z plaży, udanego wypoczynku Elu.
Ja Clarcie... Dostałam 2 lata temu od Irenko spod Wrocławia. Taka sobie kępka. Posadziłam na skalniaku i się rozkrzewiła w tym roku wiosna rozsadzilam do kilku miejsc. W jednym miejscu do ziemi kompostowej. Szaleństwo duży krzak się zrobił.jestem bardzo ciekawa jak przyjadę już pewnie kwitnie.
Clarcia jest przepiekna. Z 2023 r
To są marcinki które mi się podobały z zeszłego roku. Powinnam je przesadzić w inne miejsce
U mnie kwitną jak szalone kępy Boltonii astrowatej. Natomiast astry dopiero w pączuszkach. Nie mam ich wiele, tylko karłowaty Aster krzaczasty (Aster dumosus) 'Mittelmeer', Astry wrzosolistne (Aster ericoides) ‘Crown’, ‘Weißer Zwerg’ i ‘White Ladies’.
Nad morze zawsze jeżdżę w czerwcu albo we wrześniu.
Puste plaże, można odpocząć.
Teraz tak szybko nie pojadę, bo trzeba znaleźć psią opiekunkę. Wcześniej przyjeżdżała córka, ale jakiś czas temu przygarnęła kota i powstał konflikt interesów.
Pogodę masz super nad morzem. Trafiłaś w punkt.
Przy takiej ilości miejsca tez bym szła w trawy. Super teraz wyglądają.
No zdobyłaś dzięki Pestce obiekt pożądania 2024
Witam Gosiu
Jak z dzisiaj ok 13 byłam w domu. Pogoda bardzo ładna jak na tę porę roku tylko woda zimna. Pojechałam zobaczyć co się dzieje na moich włościach nie jest źle. Syn raz podlał, ale oprócz Marcinków i traw to już nic nie kwitnie. Hortki się starzeją.
Trzcinnik
Te dwie kitki to miskant Neil Lucas ma bardzo ładne kwiaty