Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 23:03, 22 wrz 2024

Gosialuk napisał(a)
Fajnie bez tłumów. Pozdrawiam.

Tak Gosiu luźno. Można się opalać i wędrować wzdłuż plaży. Tylko woda zimna. Są morsy kąpią się. Ja tylko stopy moczę.

A to dzisiaj wieczorem po zachodzie

Wafel 09:56, 23 wrz 2024

Udanego wypoczynku! Astry zapowiadają się piękne
Monika83 17:56, 23 wrz 2024

ElzbietaFranka napisał(a)

Mam omija to chyba jeden z tych co u ciebie kwitnie. W zeszłym roku pamiętam u ciebie mi się bardzo podobał i taki kupiłam w Albam... Miałam nazwy zaznaczone doniczkami z patykiem. Córka mi wszystko pozbierała i nie wiem jakie to odmiany.

Jestem na wyjeździe więc jak przyjadę w połowie przyszłego tygodnia tom będzie kwitł.

Samoa jakiś w tym roku nie wygledny. Może się jeszcze pobudzi. Albo muszę wiosna przesadzić w lepsze miejsce w zeszłym roku ładnie kwitł.

Teraz jestem tutaj piękna pogoda słoneczko grzeje

To chyba mowa o moim faworycie Island Tonga i białym Schnekisen i te chyba Elu kupowałaś rok temu i pewnie też Purple Dome. Ja to mojego Island Samoa po przekwitnieniu chcę podzielić na pół.Co kilka lat powinno się te karpy dzielić, taki zabieg ,,odmładzający,, w celu obfitego kwitnienia. To samo zrobiłam z chryzantemą ogrodową Clara Curtis rok temu wyglądała już nie wyględnie, wiosną podzieliłam jej ogromną karpę na 4-5 kawałków i jest cała w pączkach. I super widoczek z plaży, udanego wypoczynku Elu.
ElzbietaFranka 23:01, 23 wrz 2024

Ja Clarcie... Dostałam 2 lata temu od Irenko spod Wrocławia. Taka sobie kępka. Posadziłam na skalniaku i się rozkrzewiła w tym roku wiosna rozsadzilam do kilku miejsc. W jednym miejscu do ziemi kompostowej. Szaleństwo duży krzak się zrobił.jestem bardzo ciekawa jak przyjadę już pewnie kwitnie.
Clarcia jest przepiekna. Z 2023 r

To są marcinki które mi się podobały z zeszłego roku. Powinnam je przesadzić w inne miejsce

pestka56 16:31, 24 wrz 2024

U mnie kwitną jak szalone kępy Boltonii astrowatej. Natomiast astry dopiero w pączuszkach. Nie mam ich wiele, tylko karłowaty Aster krzaczasty (Aster dumosus) 'Mittelmeer', Astry wrzosolistne (Aster ericoides) ‘Crown’, ‘Weißer Zwerg’ i ‘White Ladies’.
daszum 20:05, 24 wrz 2024

Nad morze zawsze jeżdżę w czerwcu albo we wrześniu.
Puste plaże, można odpocząć.
Teraz tak szybko nie pojadę, bo trzeba znaleźć psią opiekunkę. Wcześniej przyjeżdżała córka, ale jakiś czas temu przygarnęła kota i powstał konflikt interesów.
Margo2 15:00, 27 wrz 2024

Pogodę masz super nad morzem. Trafiłaś w punkt.
Przy takiej ilości miejsca tez bym szła w trawy. Super teraz wyglądają.
No zdobyłaś dzięki Pestce obiekt pożądania 2024
ElzbietaFranka 23:23, 27 wrz 2024

Margo2 napisał(a)
Pogodę masz super nad morzem. Trafiłaś w punkt.
Przy takiej ilości miejsca tez bym szła w trawy. Super teraz wyglądają.
No zdobyłaś dzięki Pestce obiekt pożądania 2024

Witam Gosiu
Jak z dzisiaj ok 13 byłam w domu. Pogoda bardzo ładna jak na tę porę roku tylko woda zimna. Pojechałam zobaczyć co się dzieje na moich włościach nie jest źle. Syn raz podlał, ale oprócz Marcinków i traw to już nic nie kwitnie. Hortki się starzeją.

Trzcinnik

Te dwie kitki to miskant Neil Lucas ma bardzo ładne kwiaty

Miskant Ruby kute

ElzbietaFranka 23:32, 27 wrz 2024

To mój dzisiejszy zbiór z działki

Trzmielina oskrzydlona

Monika83 15:31, 28 wrz 2024

ElzbietaFranka napisał(a)
Ja Clarcie... Dostałam 2 lata temu od Irenko spod Wrocławia. Taka sobie kępka. Posadziłam na skalniaku i się rozkrzewiła w tym roku wiosna rozsadzilam do kilku miejsc. W jednym miejscu do ziemi kompostowej. Szaleństwo duży krzak się zrobił.jestem bardzo ciekawa jak przyjadę już pewnie kwitnie.

To są marcinki które mi się podobały z zeszłego roku. Powinnam je przesadzić w inne miejsce

No śliczny ten asterek,ale też nie wiem jaka to odmiana.Odmian astrów jest ogrom że to jakiś obłęd..