Czy te astry są zawsze takie niskie???/ ile lat masz je.ja mam tylko białe niskie już sporo lat i są ciągle niskie .Szukam kolorów niskich bo te wysokie zawsze u mnie mają doły brzydkie.
Halinko nie mogę ci powiedzieć czy będą miały zawsze taka sama wysokość. Posadziłam je wszystkie jesienią w zeszłym roku a te poniżej stały w doniczkach przez zimę i wiosna posadzilam do gleby. Są bardzo ładne. Zobaczę jak się rozkrzewiła to miejsce że wiosna bym ci dała.
Mam sporo Marcinków ale źle posadziłam przynajmniej 4 odmiany i muszę je nawet teraz przesadzić bo wiosna nie pamiętam.
Astry masz bardzo ładne i mają fajną kompaktową formę jak chryzantemy Przypomniałam sobie, ze do swoich palczatek nie zajrzałam jesienią, latem żyły, ale zimę ledwie przetrwały, sadziłam w zeszłym roku od Anitki.
Sylwia musisz koniecznie zajrzeć są bardzo piękne o tej porze.
Moje ja z mają swoje miejsce jutro dokończę rabatkę jeszcze jedna dzisiaj znalazłam zawieruszyla się.
Marcinki co niektóre muszę wysadzić i posadzić w słonecznym miejscu.
Ten Marcinek bardzo ładny płatki w kwiatki mu się zakręcają a łodygi i liście ma srebrzyste.
Tak Danusiu podobne tylko Red Baron jesieni mają brzydki kolor a palczatka pięknie zmienia kolor. Jeszcze dzisiaj zamowiłam 4 szt.
Jutro muszę dokończyć rabatę i posadzić.
Różnie to bywa z maczniskiem u mnie też w zeszłym roku jeden Marcinek mączniaka, aż biały był. W tym roku pryskam soda i pięknie kwitnie.
U mnie mączniak floksy atakuje i jestem nimi zawiedziona a tak mi się podobają.
Jeszcze fotki z dzisiaj
Jeden dąb błotny się przebarwia reszta jeszcze zielone
Kasiu piękna palczatka.
Ja jutro wszystko przesądzę bo niedziela ma być pochmurna.
Jak będziesz miała na zbyciu palczatki to chętnie przyjmę. Zamówiłam jeszcze dzisiaj 4 szt palczatki Red October.