Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 11:17, 03 mar 2017

Aniu nie pojade, to jest okres najwiekszych prac ogrodniczych.
Na takich dniach jest mnostwo ogladaczy, tlok nie do zniesienia nie nadaje sie na takie imprezy.
Zreszta, ja wiem czego chce i zawsze sobie w internecie wyszukam, ale trzeba tez miec umiar w kupnie juz zdecydowalam, bede kupowala roze i jakies tam drobiazgi.
Mamy tez wystawy na expo w Warszawie. Jest za dozo ludzi.
ElzbietaFranka 11:22, 03 mar 2017

Aurelllia napisał(a)
Ela mówisz o tym Melonie przy Puławskiej ?

Tak Aurelia. Kupowalam piekne serby ok 3 m wszystkie sie przyjely, trawy i rosliny do oczka, hortensje maja świeży towar, bez chorob. Maja duzy "przerob" kupujacych i towar jest szybko zbywany nie stoi na "polkach".

I dlatego ja tez m.in. nie jezdze. Na kupie a potem szukam miejsca a to nie dobra zasada.
Makao_J 11:45, 03 mar 2017

No ja bym się przejechała. Chociaż pooglądać i porobić foty. Zawsze coś fajnego się upatrzy. eMa cały czas podpytuję czy pojedzie ze mną bo samej to nudno jechać.

Jeśli coś będzie można kupić to fajnie chociaż ja nie potrafię się na nic zdecydować przy takim tłumie więc zwykle tylko oglądam
ElzbietaFranka 11:46, 03 mar 2017

"Acrocona" bylam na stronie, nigdy tam nie bylam, jak to sie stalo, ze tej szkolki jeszcze nie znam. Odwiedze na pewno, to sprawdze czy to dobra szkolka.
ElzbietaFranka 11:49, 03 mar 2017

Makao_J napisał(a)
No ja bym się przejechała. Chociaż pooglądać i porobić foty. Zawsze coś fajnego się upatrzy. eMa cały czas podpytuję czy pojedzie ze mną bo samej to nudno jechać.

Jeśli coś będzie można kupić to fajnie chociaż ja nie potrafię się na nic zdecydować przy takim tłumie więc zwykle tylko oglądam

Wlasnie Aniu najgorsze te tlumy. Ja od piatku do niedzieli nie wchodze do szkolki, nikt wtedy nie ma czasu dla ciebie. Do kasu kolejka jak w PRL do miesnego.

Koniec pisania do prac domowych trzeba isc.
Drimeth 13:18, 03 mar 2017

W "Acroconie" kupiłam przepięknego grujecznika "Rotfuchs". Posadziłam go w zeszłym sezonie. Wkrótce dam znać jak przezimował. Sama roślina bajeczna.
U Grąbczewskich kupowałam cały żywopłot z buka "Atropunicea". Bardzo miła obsługa, ale raczej polecam dzwonić niż mailować
W Ustanowie kupiłam w zeszłym roku fantastyczne poziomki. Pyszne, słodkie owoce praktycznie do samych przymrozków.
Z Żabieńca pochodzi połowa mojego ogrodu Chociaż w zeszłym roku mieli mniejszy wybór roślin, które mnie interesowały niż dwa lata temu.
Do każdej ze szkółek jadę (zazwyczaj) tylko z listą zakupów. Inaczej można dostać kociokwiku od ilości i różnorodności roślin
pestka56 13:59, 03 mar 2017

Ustanów polecała mi moja przyjaciółka, która jest leśniczką z wykształcenia i zawodowo, ale zakłada też ludziom ogrody. Ona ma dom niedaleko i do swojego ogrodu kupuje tylko w żabieńcu i w Ustanowie.

Też nie jeżdżę po targach, bo mnie denerwuje ilość ludzi, a poza tym wszystko bym kupiła. rozsądek mi zdycha
zawitka 18:58, 03 mar 2017

Ela chcesz werbenę bo chyba mam jeszcze to mogę się podzielić a jak co to i siewki bedę miała --- napisz
ElzbietaFranka 18:44, 04 mar 2017

Dzisiaj piekna pogoda, drzewa,i,krzaki przyciete. Jest bardzo mokro w dalszym ciagu. Ulewy ktore przeszly w czwartek zrobily swoje.
Jest duzo wiecej wody niz w zeszlym tygodniu. Obcielismy drzewa i krzaki i zostawilismy wszystko, nie da rady chodzic po ogrodzie gdyz czlowiek grzeznie w rozmoklej glebie.
asiak 20:12, 04 mar 2017

U mnie też grząski teren