Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 21:46, 19 lut 2021

Dorota123 napisał(a)
Wiedziałam, że dużo spacerujesz, ale 14817 kroków to baaaardzo dużo. Ja tyle kroków robię przy dobrym samopoczuciu w 3 dni.

Tak Dorotka takie robię spacery co drugi dzień jak tylko sprzyja pogoda. Niby mam kondycję, ale wieczorem jestem do bani to jest wysiłek.

Moja sąsiadka to wczesnym rankiem chodzi ta dopiero dystanse robi. Namawia mnie aby z nią chodzić, ale ona bardzo szczupła więc nogi ja same niosą.

Dzisiaj byłyśmy krótko jak było posypane (8 tys kroków) pogoda okropna padał deszcz i szklanka. Rano o godz 7 było -9 stopni o godz 11 / +2 i padający deszcz. Zmrożone chodniki szklanka nim zaczęli piachem sypać.
Nie lubię takiej pogody. Już wolę ten mróz.

Byłam dzisiaj w Lidlu i kupiłam paczuszki klaczy dalii i Agapanta afrykanskiego. Wiesz jak to jest kusi i kupuje.

Jutro jadę na wieś ptaki odżywić. Pochodzić o ile nie będzie już powodzi na działce.

Kasiek 21:50, 19 lut 2021

Elu, calkiem mozliwe ze cieplejsza fala powietrza do Was idzie Brawa wielkie za tyle krokow
U mnie wiosna, cieplo i pieknie, i tego i Tobie zycze
Buziaki
ElzbietaFranka 23:29, 19 lut 2021

Kasiek napisał(a)
Elu, calkiem mozliwe ze cieplejsza fala powietrza do Was idzie Brawa wielkie za tyle krokow
U mnie wiosna, cieplo i pieknie, i tego i Tobie zycze
Buziaki

Dziękuję Kasiu

Ciepło dobre, ale tyle śniegu jeszcze u nas i tam zmarzlina ziemi. Wszystko będzie pływało. W przyszłym tygodniu pomociepleniu znowu mają przyjść mrozy i śnieg.
Agatorek 23:48, 19 lut 2021

No niestety, jeszcze trzeba trochę poczekać, żeby można było popracować.
zawitka 08:26, 20 lut 2021

W lesie teraz cudownie bielutko i słychać tylko ptaki. Bomba Pozdrawiam zimowo.
Gosialuk 09:32, 20 lut 2021

Fajny spacer zimowy. Ale chodzenie po takim śniegu jest męczące. U nas odwilż, po jednej mroźnej nocy, śnieg mokry i z wyjazdu na działkę zrezygnowaliśmy.
Za to kondycji ci wiosną nie będzie brakować, a ja czuję, że po takiej leniwej zimie będę miała zakwasy że jej.
A wiosny już mi się chce, choć wolę by śnieg topił się powoli, żeby powodzi nie było.
Po sklepach jeszcze nie chodzę, bo pewnie też by coś w łapki wpadło. Tak jakoś samo się przykleja.
Anabell 22:45, 20 lut 2021

Elu!
To Maya Was wyprowadza na spacery i ją najbardziej trzeba podziwiać, bo każdego dnia ma ochotę.
Wszyscy prawidłowo dotleniacie mózgi w okresie zimowym i kondycja ważna.

W tym roku mamy cudowne widoki prawdziwej zimy.

Sprawdzałam prognozę, mrozów już nie przewidują, czyli coraz bliżej do upragnionej wiosny.

Jakie odmiany dali zakupiłaś? ja boję się zaglądać na stoiska z kwiatkami.

w styczniu z nudów zamówiłam w kilku miejscach kłącza dali i dziś dali wiadomość już wyślą, oby mrozów nie było w czasie przesyłki.
ElzbietaFranka 20:10, 21 lut 2021

Anabell napisał(a)
Elu!
To Maya Was wyprowadza na spacery i ją najbardziej trzeba podziwiać, bo każdego dnia ma ochotę.
Wszyscy prawidłowo dotleniacie mózgi w okresie zimowym i kondycja ważna.

W tym roku mamy cudowne widoki prawdziwej zimy.

Sprawdzałam prognozę, mrozów już nie przewidują, czyli coraz bliżej do upragnionej wiosny.

Jakie odmiany dali zakupiłaś? ja boję się zaglądać na stoiska z kwiatkami.

w styczniu z nudów zamówiłam w kilku miejscach kłącza dali i dziś dali wiadomość już wyślą, oby mrozów nie było w czasie przesyłki.

Dzisiaj cudowna pogoda słońce i słońce. Jutro takasama. Chodziliśmy też dzisiaj ale po chodnikach bo w lesie chlapa po mokrym śniegu nie dało rady.
Ulicami woda płynie śnieg się topi a u nas było go sporo. Ziemia jeszcze zmarznięta tworzą się duże kałuże.

Byłam wczoraj śnieg mokry w jednym miejscu miałam nawet bardzo mokro.

Może to ostatnie foty zimowe zrobione wczoraj

ElzbietaFranka 20:13, 21 lut 2021

CD

ElzbietaFranka 20:28, 21 lut 2021

Haniu Anabell

Kupiłam jakieś dalie z tych ciemnych bordowych kaktusowe i jeszcze jakieś tam wywiizlam i nie pamiętam.

W każdym razie twoje darowane co prawda nie wszystkie też ładnie rosły. Miały małe kłącza może w tym roku się rozbujaja urosły większe bulwy. te niskie bordowe nie za bardzo rosły. Wyciągnęłam z gleby posadzę wiosna.

A to twoje