Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

Milka 11:54, 11 lut 2021

ElzbietaFranka napisał(a)

Jest przyjemnie spacerować po lesie, ale nie biegać ona jak wejdzie w las to daje trzadu że nie nadążam za nią. Co chwilę się ogląda czy idę i mnie pogania "mama choć". Na szczęście bez maseczki to jakiś idę.

U nas pięknie pada śnieg i jest -11.

To Elu masz dobrą kondycję, bo te spacer samo dobro
ElzbietaFranka 13:57, 12 lut 2021

Milka napisał(a)

To Elu masz dobrą kondycję, bo te spacer samo dobro

No dobro, ale o godz 17 już wysiadam. Herbatka i prostuje nogi w łóżeczku moim kochanym i sadło się odkłada

Dzisiaj eM poszedł nogi trenować z Mają. Idę zaraz do rybnego po śledzie, bardzo je lubię pod każdą postacią, zresztą każą jeść są bardzo zdrowe.

pestka56 22:44, 12 lut 2021

Aż się pochwalę No, raczej nie siebie, ale chyba mój karmnik, bo... od 2 dni przylatują do mnie rudziki. Nigdy wcześniej ich nie było. Widywałam tylko na spacerze, na brzegu lasu.
ElzbietaFranka 23:32, 12 lut 2021

Kasiu to masz wyjątkowe szczęście. Bo rudziki na zimę odlatują na południe Europy. Tutaj taki mróz mogą pomarzmac. Zimują też w Europie zachodniej bo tam ciepłej. Widocznie głód miały wszystko przysypane i się łapią na pokarm gdzie się da. Karmią się muchami a skąd tu wziąć muchy moze w sklepach zoo.
U mnie widziałam w lecie.

Dogaszają im.
Alija 00:47, 13 lut 2021

Rudziki też widziałam u mnie w lecie, teraz nie. Jest za to mnóstwo innych ptaków. Nie przylatują też kowaliki, a w ubiegłym roku były, a szkoda, bo bardzo je lubię. Pozdrawiam!
Milka 07:11, 13 lut 2021

ElzbietaFranka napisał(a)

No dobro, ale o godz 17 już wysiadam. Herbatka i prostuje nogi w łóżeczku moim kochanym i sadło się odkłada

Dzisiaj eM poszedł nogi trenować z Mają. Idę zaraz do rybnego po śledzie, bardzo je lubię pod każdą postacią, zresztą każą jeść są bardzo zdrowe.

No nie dziwię się, żeś padnięta. Ja wczoraj już 20.30 w wyrku, mąż coś oglądał a ja usnęłam.
Sadło i mnie rośnie, ale pocieszam się, ze wiosną w ogrodzie zgubię, na zimę musi być ochrona.
Śledzie i my uwielbiamy, też muszę kupić.
Agatorek 08:53, 13 lut 2021

Hej Ela

Przejrzałam sobie Twój temat, piękny teren masz. Wyrośnięte drzewa (zazdroszczę ) i cudowne połączenia hortensji z trawami.
Takie trochę moje klimaty, bo jest tez oczko i kamienie
Idę czytać od początku, miłej soboty .

sylwia_slomc... 10:09, 13 lut 2021

Na tym mrozie też spacerujecie???
ElzbietaFranka 11:31, 13 lut 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
Na tym mrozie też spacerujecie???

Jak nie ma wiatru to -10 stopni w lesie nie ma problemu. Sylwia nie mam wyjścia "nie chcem ale muszem".

Zaraz jedziemy na wieś trzeba odgarniać śnieg.
ElzbietaFranka 11:35, 13 lut 2021

Agatorek napisał(a)
Hej Ela

Przejrzałam sobie Twój temat, piękny teren masz. Wyrośnięte drzewa (zazdroszczę ) i cudowne połączenia hortensji z trawami.
Takie trochę moje klimaty, bo jest tez oczko i kamienie
Idę czytać od początku, miłej soboty .

Agnieszko przeczytałam też twój wpis na twoim wątku. Postaram się wieczorem odpisać odnośnie oczka. Bo oczko to najbardziej nie tyle pracochłonny co trzeba prawie codziennie doglądać aby się nie zaległy glony. Tym bardziej, widzę że jest w strefie słonecznej.