Ja to sie boje palić. U nas dron lata. Trochę suchego po zimie spaliłam z duszą na ramieniu. Ognisko zawsze najpierw dobrym drewnem rozpalam aby była odpowiednia temperatura potem co jakiś czas dorzucam suche po zimie.
Teraz kare to łatwo złapać.
Wiem Aniu, ale jeszcze się na razie u nas nie zanosi. Minusowe temperatury. Wg prognoz długoterminowych to pogoda ok +8 a to bardzo mało w nocy przymrozki.
U nas na razie nie zabronili. Zresztą trawa spaliła się migiem, 20 minut i po wszystkim.
Ale jak zabronią, to wtedy nie wiem....chyba duży kontener zamówię i tam wszystko wywalę na raz.
W zeszłym roku wiosna miałam kontener wywiizlam wszystko. Ciełamm tuje to dużo tego szmelcu było. W tym roku to sosny przemiele.
Dzisiaj u nas piękna pogoda ok 7 stopni bez wiatru. Teraz -5 w marcu jak w garncu . Jutro też ostatni dzień ładnej pogody jadę i będę ciąć dalej.
Ku mojemu zdziwieniu dostałam dzisiaj paczkę. Nawet nie wiedziałam, że zamówiłam podobno w styczniu. Ostatnio nie zaglądałam na pocztę a tu masz przysłali. Piękne cebulę lilii. Nigdy nie lubiłam lilii coś mi się przekręciło w mózgownicy i kupuje. Tydzień temu w obi nie świadoma, że zamówiłam kupiłam 30 szt różnych. Piękne cebulę lilii, świat kwiatów dobra firma.
A ja uwielbiam lilie, fajne odmiany zamówiłaś.
Ja też kupiłam, ktoś polecił mi Big Brother. Było pudełko z nimi w ogrodniczym, zapakowałam do koszyka a w domu sadzę do donic i patrzę a na opakowaniach Conka D'OR. Bardzo podobne ale... bałagan mają a ja ślepa nie doczytałam małego druku na opakowaniu, tylko zdjęcia. Oby były równie ładne.
Piękne sa obydwie. Można się pomylić jak ktoś nie do widzący. U mnie gorzej bo jeszcze umysł zakręcony. Tyle tego mam, że znowu mam dzień sadzenia i siania.
Jeszcze ma przyjść jedna paczka z benexu o tej to wiem
W niej kłącza nie wiem jakie i nasiona rudbekia chery Brendy.
Róże od ćwika na tym stop z paczkami.
Będą tylko odwiedziny u sąsiada ogrodnika
Bardzo.mi się wzrok pogorszył w ostatnim roku przez to patrzenie i pisanie na telefonie
Dzisiaj u nas o 6 rano -7 teraz piękna słoneczna pogoda jadę tyrać.