Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 09:44, 09 mar 2021

Ja to sie boje palić. U nas dron lata. Trochę suchego po zimie spaliłam z duszą na ramieniu. Ognisko zawsze najpierw dobrym drewnem rozpalam aby była odpowiednia temperatura potem co jakiś czas dorzucam suche po zimie.
Teraz kare to łatwo złapać.
pestka56 11:35, 09 mar 2021

Nasza Ryobi też daje radę. Oczywiście nie miękkim liściom, ale pędy traw ozdobnych tnie dobrze.
Ania111 11:39, 09 mar 2021

Na oczku jeszcze spory lód.

Tulipany tylko w donicy na balkonie

Elu ,

Lód zaraz stopnieje
a tulipanki już same "pchają" się
Tylko patrzeć jak pąki się pokażą
ElzbietaFranka 12:14, 09 mar 2021

Ania111 napisał(a)

Elu ,

Lód zaraz stopnieje
a tulipanki już same "pchają" się
Tylko patrzeć jak pąki się pokażą

Wiem Aniu, ale jeszcze się na razie u nas nie zanosi. Minusowe temperatury. Wg prognoz długoterminowych to pogoda ok +8 a to bardzo mało w nocy przymrozki.

W zeszłym roku już kwitły w tym nic nie widzę.

Milka 12:28, 09 mar 2021

ElzbietaFranka napisał(a)
Ja to sie boje palić. U nas dron lata. Trochę suchego po zimie spaliłam z duszą na ramieniu. Ognisko zawsze najpierw dobrym drewnem rozpalam aby była odpowiednia temperatura potem co jakiś czas dorzucam suche po zimie.
Teraz kare to łatwo złapać.

U nas na razie nie zabronili. Zresztą trawa spaliła się migiem, 20 minut i po wszystkim.
Ale jak zabronią, to wtedy nie wiem....chyba duży kontener zamówię i tam wszystko wywalę na raz.
anabuko1 17:31, 09 mar 2021

U mnie na stawie też jeszcze lód.
I na lekkim minusie. Podziwiam przepiękne ranniki. U mnie gdzieś one przepadły
ElzbietaFranka 22:16, 09 mar 2021

Milka napisał(a)

U nas na razie nie zabronili. Zresztą trawa spaliła się migiem, 20 minut i po wszystkim.
Ale jak zabronią, to wtedy nie wiem....chyba duży kontener zamówię i tam wszystko wywalę na raz.

W zeszłym roku wiosna miałam kontener wywiizlam wszystko. Ciełamm tuje to dużo tego szmelcu było. W tym roku to sosny przemiele.

Dzisiaj u nas piękna pogoda ok 7 stopni bez wiatru. Teraz -5 w marcu jak w garncu . Jutro też ostatni dzień ładnej pogody jadę i będę ciąć dalej.

Ku mojemu zdziwieniu dostałam dzisiaj paczkę. Nawet nie wiedziałam, że zamówiłam podobno w styczniu. Ostatnio nie zaglądałam na pocztę a tu masz przysłali. Piękne cebulę lilii. Nigdy nie lubiłam lilii coś mi się przekręciło w mózgownicy i kupuje. Tydzień temu w obi nie świadoma, że zamówiłam kupiłam 30 szt różnych. Piękne cebulę lilii, świat kwiatów dobra firma.

Poniżej lista

Agatorek 00:18, 10 mar 2021

Paczka-niespodzianka . Będą piękne kwiaty
April 06:19, 10 mar 2021

A ja uwielbiam lilie, fajne odmiany zamówiłaś.
Ja też kupiłam, ktoś polecił mi Big Brother. Było pudełko z nimi w ogrodniczym, zapakowałam do koszyka a w domu sadzę do donic i patrzę a na opakowaniach Conka D'OR. Bardzo podobne ale... bałagan mają a ja ślepa nie doczytałam małego druku na opakowaniu, tylko zdjęcia. Oby były równie ładne.
ElzbietaFranka 08:53, 10 mar 2021

April napisał(a)
A ja uwielbiam lilie, fajne odmiany zamówiłaś.
Ja też kupiłam, ktoś polecił mi Big Brother. Było pudełko z nimi w ogrodniczym, zapakowałam do koszyka a w domu sadzę do donic i patrzę a na opakowaniach Conka D'OR. Bardzo podobne ale... bałagan mają a ja ślepa nie doczytałam małego druku na opakowaniu, tylko zdjęcia. Oby były równie ładne.

Piękne sa obydwie. Można się pomylić jak ktoś nie do widzący. U mnie gorzej bo jeszcze umysł zakręcony. Tyle tego mam, że znowu mam dzień sadzenia i siania.
Jeszcze ma przyjść jedna paczka z benexu o tej to wiem
W niej kłącza nie wiem jakie i nasiona rudbekia chery Brendy.
Róże od ćwika na tym stop z paczkami.
Będą tylko odwiedziny u sąsiada ogrodnika

Bardzo.mi się wzrok pogorszył w ostatnim roku przez to patrzenie i pisanie na telefonie

Dzisiaj u nas o 6 rano -7 teraz piękna słoneczna pogoda jadę tyrać.