Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

pestka56 12:32, 11 mar 2021

Mnie wczoraj w Lidlu podkusiło: Liatry, Irysy syberyjskie niebieskie i białe i czosnki złociste.
SlonecznyOgrod 21:55, 11 mar 2021

Tą rozdrabniarkę masz z pojemnikiem?
od góry wkładasz gałęzie?

Fajna sprawa raz, że posprzątane , dwa, że zrębki na ściółkę
pestka56 22:23, 11 mar 2021

Ela, gdzie pokazywałaś jesienne zdjęcia oczka z założoną siatką? Pisałaś też jak to robisz, że dwie kładziesz... Nie mogę znaleźć, a znajomy ma problem z miskantem Giganteusem, który jest śmieciarz okropny.
anpi 22:52, 11 mar 2021

Elu, lilii nigdy nie za dużo! I wcisnąć gdzieś łatwiej, ale u Ciebie chyba miejsca nie brakuje?
Zresztą wszystkie zakupy kwiatowe cieszą. Ja w tym roku internetowe trochę odpuściłam. Trochę, bo róże zamówione
ElzbietaFranka 00:11, 12 mar 2021

Kasiu nie wiem trzeba by było przewertować strony. Mam fotki lepiej mi znaleźć wśród fotek w telefonie. Więc przykrywam najpierw siatka o oczkach 2x2cm ona jest grubsza przypinamy.ja kółkami na sztywno jak na batucie później na tą czarną narzucam siatkę o mniejszych oczkach zielona jak widzisz na1 i 2 focie.
Z tej zielonej częściej zrzucamy liście.i znowu kładziemy z powrotem.
Ta zielona jest bardzo lekka.

Też mam.pare patyków tego.miskanta śmieci okropnie. A nie lepiej jakby jesienią narzucił taka siatkę zielona na miskanta? Te siatki są w ogrodniczych np.obi.

Za tym.krzakiem w świerkach pełno słomy lezy

Agatorek 00:41, 12 mar 2021

Pomijając tą siatkę, to świetnie wygląda ogród w takich jesiennych barwach. Super
Efffa 10:07, 12 mar 2021

Cześć Elka
KasiaBawaria 10:29, 12 mar 2021

Szkoda, ze u mnie palic nie mozna.Zaraz by sie jakis sasiad znalazl i doniosl fajnie wygladaja takie drzewa podkrzesane u siebie cyprysiki tez pdcielam od dolu.
pestka56 16:49, 12 mar 2021

Ela, wielkie dziękuję. Pozwolę sobie twoje zdjęcia też pokazać

Miskant nawet giganteus pod taką siatką nie wyglądałby najlepiej. Ani Robert, ani ja nie jesteśmy zwolennikami wiązania traw, więc siatkowanie też odpada. Mają być naturalne i szumieć

To zdjęcie części ogrodu Roberta. Po lewej Giganteus. Wszystkich odmian miskantów ma chyba ponad 100

Ania111 17:48, 12 mar 2021

ElzbietaFranka napisał(a)
Kasiu nie wiem trzeba by było przewertować strony. Mam fotki lepiej mi znaleźć wśród fotek w telefonie. Więc przykrywam najpierw siatka o oczkach 2x2cm ona jest grubsza przypinamy.ja kółkami na sztywno jak na batucie później na tą czarną narzucam siatkę o mniejszych oczkach zielona jak widzisz na1 i 2 focie.
Z tej zielonej częściej zrzucamy liście.i znowu kładziemy z powrotem.
Ta zielona jest bardzo lekka.

Też mam.pare patyków tego.miskanta śmieci okropnie. A nie lepiej jakby jesienią narzucił taka siatkę zielona na miskanta? Te siatki są w ogrodniczych np.obi.

Za tym.krzakiem w świerkach pełno słomy lezy

Ale,
Czy to dęby Pillar?