Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

sarenka 10:22, 18 kwi 2021

Te meble są śliczne a ten fotel to marzenie
kaz742011 10:40, 18 kwi 2021

Piękne mebelki. Czekam na zadaszenie, bo sama o takim myślę i bardzo ciekawa jestem efektu.
eVka 11:19, 18 kwi 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)
Ewka, mebelki obłędnie piękne. Super super super!
Hit mody, widzę w tym stylu na grupach o urządzaniu domu, a jeszcze u nikogo na forum nie widziałam.
Więc brawo, bo mi się bardzo podobają, dobrego wyboru dokonałaś
Czapla też się super wystroiła do kawalera

Darcia, no właśnie chorowałam na nie od dawna ale jakoś albo kasy albo mebelków nie było. Rzeczywiście ostatnio na pinterescie widuję coraz więcej stylu Boho, naturalnego, beże, zgaszone biele, drewno etc. Ja resztę mebli, czyli leżaki, stół z krzesłami na drugim tarasie, parasol etc. mam w stylu raczej nowoczesnym czyli stal, szkło i antracyt i właśnie chciałam przełamać tą nudę i surowość takimi mebelkami. Najbardziej mi się ten fotel kokon podoba.
Zastanawiam się jaki dywan tarasowy wybrać. Chyba jakiś z motywem roślinnym, może coś takiego:

Nawierzchnia tarasu to jasnoszare płyty betonowe i chciałam je czymś przykryć, żeby ocieplić klimat Jak myślisz?

To jest ten taras z tym wielkim drewnianym stołem.

(Grill idzie zaraz do wyburzenia bo moim zdaniem szpeci i nikt go już nie używa a poza tym przestaliśmy grillować bo to jednak średnio zdrowe. W jego miejscu będzie klon palmowy.)
eVka 11:36, 18 kwi 2021

Iwonka napisał(a)
Rewelacyjne meble wybrałaś Niesamowicie podoba mi się taki lekki styl boho, z ciepłym odcieniem drewna. Nic tylko otulić się kocykiem i odpoczywać.
Ja też nie mogę się doczekać remontu tarasu.

Tak tak, kocyk, książka i kawka, tak Iwonko właśnie to widzę
Cieszę się, że podobają Ci się wybrane przeze mnie mebelki Ja tak jak Ty, miejsc do posiedzenia w ogrodzie mam sporo. Co rusz to można gdzieś dupkę posadzić
Trzymam kciuki za Twój szybki remont.
U nas wszystko dopiero przed nami. W czerwcu chcemy zrobić remont elewacji, materiały już czekają w garażu, potem zadaszenie drewniane mocowane do elewacji (czekam na projekt architekta) i gotowe.
Te meble to za wcześnie kupiłam bo na czas remontu będą musiały znaleźć inne miejsce ale bałam się, że tak jak w zeszłym roku szybko je wykupią i tak musiałam ke ściągać z Legnicy bo we Wrocławiu już całego kompletu nie było.
eVka 11:41, 18 kwi 2021

sarenka napisał(a)
Te meble są śliczne a ten fotel to marzenie

Magda, ślicznie dziękuję Coraz mocniej się dzięki wam upewniam, że to dobrze wydane pieniądze bo wczoraj po zakupie miałam lekkiego stresa...
Na fotel czekam najbardziej a to już jutro. Specjalnie wzięłam Home Office żeby w nowym fotelu pracować!
eVka 11:48, 18 kwi 2021

kaz742011 napisał(a)
Piękne mebelki. Czekam na zadaszenie, bo sama o takim myślę i bardzo ciekawa jestem efektu.

Zadaszenie się projektuje, coś takiego chce (to przykład z internetu), my będziemy sami robić bo mój brat i tato to złote rączki Muszę tylko drewno w tartaku i okucia kupić.

kaz742011 12:32, 18 kwi 2021

Zazdroszczę że masz takich fachowców w rodzinie. Rozglądam się za kimś kto zajmuje się takimi zadaszeniami w moim regionie. Znalazłam fajnego wykonawcę ale nie ma już terminów na ten rok .
Dorii 12:34, 18 kwi 2021

Mam prawie takie same zadaszenie tylko słupki dwa i blachodachówką kryte.
Teraz sobie myślę żebym trochę inaczej zrobiła. Coś w tym stylu.
https://pin.it/lL0BF2I
Żeby słupki były na brzegach i żeby proste belki były dodatkowo. Dzięki temu można by zasłonki powiesić albo jakieś rolety a na tych skosach to kombinacje teras i słupki też psują mi efekt. Jak go robiliśmy to jakoś o tym nie myślałam. Zależało mi tylko żeby dwa słupy były a nie trzy, żeby widoku na ogród nie zasłaniały.
eVka 13:33, 18 kwi 2021

kaz742011 napisał(a)
Zazdroszczę że masz takich fachowców w rodzinie. Rozglądam się za kimś kto zajmuje się takimi zadaszeniami w moim regionie. Znalazłam fajnego wykonawcę ale nie ma już terminów na ten rok .

Terminy i koszty robocizny są teraz kosmiczne na jakąkolwiek robotę. Fachowcy moi może nie z najwyższej półki ale jakoś dają radę, mnóstwo pieniędzy w kieszeni zostaje.
eVka 13:36, 18 kwi 2021

Dorii napisał(a)
Mam prawie takie same zadaszenie tylko słupki dwa i blachodachówką kryte.
Teraz sobie myślę żebym trochę inaczej zrobiła. Coś w tym stylu.
https://pin.it/lL0BF2I
Żeby słupki były na brzegach i żeby proste belki były dodatkowo. Dzięki temu można by zasłonki powiesić albo jakieś rolety a na tych skosach to kombinacje teras i słupki też psują mi efekt. Jak go robiliśmy to jakoś o tym nie myślałam. Zależało mi tylko żeby dwa słupy były a nie trzy, żeby widoku na ogród nie zasłaniały.

O widzisz, dzięki Dori za uwagi, wlasnie chcę zasłony z dwóch stron więc muszę powiedzieć projektantce żeby to przewidziała w projekcie. Co do słupów to zależy od tego jak długie jest zadaszenie, jakie przekroje drewna etc. Nie wiem jak u mnie wyjdzie, bo mam 4.20 m długości i 2.4 m szerokości. Dach chce przezroczysty bo tam słońca nie ma, to strona północna.