Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 17:21, 05 maj 2018

tulipanowiec Edward Gursztyn,
ambrowiec Gumball,
platan Alphens Glob,
klon Golden Gobe
dąb Green Dwarf

Teraz muszę zbadać, który lubi słońce/półcień, glebę przeciętną i nie jest jakoś specjalnie wrażliwy.
Zana 17:23, 05 maj 2018

Ja bym stawiała na platany, są piękne, sama chciałabym mieć
eVka 17:36, 05 maj 2018

Zana napisał(a)
Ja bym stawiała na platany, są piękne, sama chciałabym mieć

Dzięki za typ, będę miała nad czym myśleć do jesieni, bo już teraz nie zdarzę posadzić do lata.
Kasia_CS 18:32, 05 maj 2018

Eva Black lace zawsze mi się podobal, ale to spory krzew rośnie i chyba nie mam gdzie go wcisnąć. A świecznicę mam na liście od 2 lat-w zeszłym roku miałam już w rękach w szkółce, ale okazało się,ze już zarezerwowana
eVka 19:30, 05 maj 2018

Kasia_CS napisał(a)
Eva Black lace zawsze mi się podobal, ale to spory krzew rośnie i chyba nie mam gdzie go wcisnąć. A świecznicę mam na liście od 2 lat-w zeszłym roku miałam już w rękach w szkółce, ale okazało się,ze już zarezerwowana

Bardzo się cieszę, że mi się trafił, jeszcze nie wiem gdzie go posadzę, dorasta do 5 m, więc chcę żeby był widoczny, nie gdzieś wciśnięty w kącie.
Świecznicę niedawno zobaczyłam u kogoś na O. i mnie zaintrygowała, takie świeczki białe.
Kasia_CS 20:32, 05 maj 2018

effka napisał(a)

Bardzo się cieszę, że mi się trafił, jeszcze nie wiem gdzie go posadzę, dorasta do 5 m, więc chcę żeby był widoczny, nie gdzieś wciśnięty w kącie.
Świecznicę niedawno zobaczyłam u kogoś na O. i mnie zaintrygowała, takie świeczki białe.

Ja bym musiała ostro ten bez ciąć, żeby jako tako w ryzach trzymać. A jaką odmianę świecznicy dorwalaś? Ja chyba będę na brunette polować.
eVka 21:39, 05 maj 2018

Kasia_CS napisał(a)

Ja bym musiała ostro ten bez ciąć, żeby jako tako w ryzach trzymać. A jaką odmianę świecznicy dorwalaś? Ja chyba będę na brunette polować.

Nie mam pojęcia jaka to odmiana, okaże się jak będzie kwitnąć
Kasiolaaa 21:43, 05 maj 2018

ewunia gdzie bedziesz zamawiac roze
eVka 22:34, 05 maj 2018

Kasiolaaa napisał(a)
ewunia gdzie bedziesz zamawiac roze

Kasiu, myślę, że na stronie która mi poleciłaś, rozeogrodowe.pl
Zła jestem, że ciągle nie mogę ruszyć z rabatą wjazdową przez brak ziemi. Chyba po prostu zamówię kilkanaście ton ziemi kompostowej z miejskiej kompostowni i użyję jej do podwyższenia terenu.
Tato już zdarł darń w miejscu gdzie ma być poszerzenie rabaty, wiec robity trwają.

Pierwotnie tak jak rozmawiałyśmy miałam zrobić różankę ale jednak posadzę róże punktowo, nie jako niski szpaler.
kaz742011 23:43, 05 maj 2018

Dziekuję za wizytę u mnie i miłe słowa, które zostawiłaś. Pozdrawiam i zapraszam częściej .