Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

oliwka 18:20, 28 maj 2021

effka napisał(a)

Haha, z takim nawigatorem jak Ty, nigdy! Kochana, powinnaś powiedzieć: Ja nie dam rafy, potrzymaj mi piwo!

Hahahahhaha!!!! Tryliard razy: wielce uśmiechnięta buzia
eVka 20:32, 28 maj 2021

oliwka napisał(a)

Hahahahhaha!!!! Tryliard razy: wielce uśmiechnięta buzia

Dzizas, sikam serio!!! Buzia z łzami uśmiechnięta!!!
ElzbietaFranka 00:45, 29 maj 2021

Ewka widziałaś ten raj?
ElzbietaFranka 00:54, 29 maj 2021

effka napisał(a)
W tym roku rodki jakieś mniej urodziwe niż zawsze, nie wiem co jest powodem slabego kwitnienia. Wytwarzają liście zamiast paków kwiatowych. Sami zobaczcie.

Piekne kwiaty ale czemu tak mało

W tym roku wszystko na opak. Kwiaty w pakach odrosty po 10 cm. Moje azalie jak zakwitną to kwiatów nie będzie widać przyrosty zasłonią.
Moje rodki mają paki ale nie wszystkie się rozwinęły.
U Irenko wszystko idzie zgodnie z naturą i planem jak to jest. Rękę ma dobrą.

Effka pięknie masz.

Kasya 06:16, 29 maj 2021

Co to za rodek taki czerwoniutki ? Podoba mi się kolorek
eVka 12:42, 29 maj 2021

ElzbietaFranka napisał(a)
Ewka widziałaś ten raj?

Widziałam i to nie pierwszy raz, u Irenki zawsze cudnie! Tajemniczy Ogród.
eVka 12:47, 29 maj 2021

ElzbietaFranka napisał(a)

W tym roku wszystko na opak. Kwiaty w pakach odrosty po 10 cm. Moje azalie jak zakwitną to kwiatów nie będzie widać przyrosty zasłonią.
Moje rodki mają paki ale nie wszystkie się rozwinęły.
U Irenko wszystko idzie zgodnie z naturą i planem jak to jest. Rękę ma dobrą.

Effka pięknie masz.

Niestety, taka wiosną głupia. Nawet u Irenki część rodków nie ma paków kwiatowych tylko od razu liście. Aczkolwiek i tak to spektakularny pokaz kwitnienia!

Dziękuję Ci bardzo Elu. Właśnie deszcz mnie wypędził z ogrodu. Żeby to chociaż porządnie popadało a to taki deszczyk zupełnie nic nie nawadniający a pogoda przez niego bylejaka.

Przyjrzałam się dzisiaj ukratkiem nowemu ogrodowi sąsiadów i zaczyna wyglądać coraz ciekawiej, sporo roślin, drzewek, piękne kule oświetleniowe i reflektorki (wieczorem bym spektakl świateł, cudnie wszystko wyglądało podświetlone, nawet moje śliwy dostały trochę światła). Widzę też dwa bambusy w donicy na tarasie. No super, że będę miała piękne widoki prawie z każdej strony.
eVka 12:48, 29 maj 2021

Kasya napisał(a)
Co to za rodek taki czerwoniutki ? Podoba mi się kolorek

To rododendron Cherry Kiss. Wypatrzyłam go w Wojsławicach w arbiretum. Piękny jest.

eVka 12:53, 29 maj 2021

Słuchajcie, pierwszy raz coś odgapię od sąsiada Oświetlenie ogrodu, piękne kule świecące wieczorem ciepłym przyjemnym światłem, reflektorki podświetlające drzewa etc. Z takiego młodego ogrodun jaki mam za płotem wydobyły taki urok wieczorem, że stałam jak głupia i się gapiła. Mój tata rano do mnie przyleciał z tekstem, córciu my też musimy tak pięknie podświetlić Twój ogród. To dopiero będzie spektakl!
Jako, że nie zamierzam kopać kabli w ziemi, muszę zainwestować w system oświetlenia 12V, który kładzie się pod korą, nie trzeba zakopywać przewodów.
No to mam na co zbierać do skarbonki
malgol 13:03, 29 maj 2021

Zrób parę fotek temu spektaklowi u sąsiada.moze i ja odgapie
A co do rodka to jednak dobrze rozpoznałam kolor ,że podobny do cataWbience, Lubie ten fiolet. U mnie już ten rodek ma 1,6 m po 5 latach