Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

ElzbietaFranka 18:14, 17 paź 2018

Ja też tak lubię chodzę zawsze na rekonesans potem jadę z eMem lub synem i oni ładują i przywożą. Ja biorę krajzegę, wkrętarkę itd.
Teraz to przyjemność robić wszystkie narzędzia są w zasięgu ręki byle mieć tylko inwencję.
Też mam róże pnące po 5 m, ale mam to w nosie przeżyją zimę to przeżyją nie to nie. Po przycinam wiosną. Tylko róże new dawn mam na samopas puszczone więc na wiosne też podpory zrobię.

A gdzie taka ładna kantówka była w jakim markecie.

Powodzenia Ewka
ElzbietaFranka 18:16, 17 paź 2018

effka napisał(a)
Dzienne zdjęcia nowej rabatki. Tam gdzie pusto rosną szałwie omszone. To dla.nich kiepskie miejsce ale nie miałam pomysłu gdzie je przesadzić, więc zostały.

No też ładny kupiłaś ile dałaś. W słońcu posadziłaś bo tylko tam ma takie piękne liście.
18:31, 17 paź 2018
effka napisał(a)
Doszły zamówione kratki na róże, wczoraj walczyłam z wielkimi kilkumetrowymi pędami pełnymi kolców, żeby jakoś je wpleść w kraty i cieszę się, że kupiłam takie rzadkie kraty, bo jak by były gęste, to nie dałabym rady. Trochę strat było, bo kilka pędów się ułamało
Od razu inaczej wjazdowa wygląda po uporządkowaniu róż Może uda mi się dzisiaj obfocić różankę (o ile zdąrzę przed kinem, bo obiacałam małej).
Cieszę się, że wziełam zwykłe metalowe bardzo ażurowe kratki, bo w zasadzie wogóle ich nie widać

ja mocuje trytytkami ...nic nie trzeba przeplatać i przewijać itp. tyrytki polecam ...do wystkiego co tylko wymaga podpiecia powiązania

tak to te sa rózne wymiary grubości i długości ...można je łaczyc żeby wydłuzyc ...uwielbiam je zawsze mam zapas

https://www.google.pl/search?q=trytytki&rlz=1C1MSNB_enPL679PL679&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj0yujs8o3eAhXI1iwKHZKECNUQ_AUIDigB&biw=1024&bih=482

Kasiolaaa 19:10, 17 paź 2018

Ewunia ale ty masz trawek bedziesz mi podpowiadala z nazwami i mam pytanko zamawiasz jakies roze z golym korzeniem ?
eVka 20:48, 17 paź 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Ja też tak lubię chodzę zawsze na rekonesans potem jadę z eMem lub synem i oni ładują i przywożą. Ja biorę krajzegę, wkrętarkę itd.
Teraz to przyjemność robić wszystkie narzędzia są w zasięgu ręki byle mieć tylko inwencję.
Też mam róże pnące po 5 m, ale mam to w nosie przeżyją zimę to przeżyją nie to nie. Po przycinam wiosną. Tylko róże new dawn mam na samopas puszczone więc na wiosne też podpory zrobię.

A gdzie taka ładna kantówka była w jakim markecie.

Powodzenia Ewka

Takie zakupy, najlepsze ja kupuję, przywożę a chłopy montują.
Kantówki 7x7 cm to słupki ogrodzeniowe do paneli drewnianych. Są po 15 zł w LM.
Róże te moje staruszki to nie mam pojęcia jakie są, czy to parkowe, pnące, nie wiem. Oparłam je o kratki, przełożyłam, część przypiełam trytytkami, linkami ogrodniczymi i stoją
Dzięki!
eVka 20:53, 17 paź 2018

ElzbietaFranka napisał(a)

No też ładny kupiłaś ile dałaś. W słońcu posadziłaś bo tylko tam ma takie piękne liście.

Słońce ma do 14-15. Kupiłam za 240zł, dostałam mały rabacik.
eVka 20:57, 17 paź 2018

eee_taam napisał(a)

ja mocuje trytytkami ...nic nie trzeba przeplatać i przewijać itp. tyrytki polecam ...do wystkiego co tylko wymaga podpiecia powiązania

tak to te sa rózne wymiary grubości i długości ...można je łaczyc żeby wydłuzyc ...uwielbiam je zawsze mam zapas

https://www.google.pl/search?q=trytytki&rlz=1C1MSNB_enPL679PL679&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj0yujs8o3eAhXI1iwKHZKECNUQ_AUIDigB&biw=1024&bih=482

Uwielbiam trytytki, mam różne rozmiary. Troszkę jednak przeplatałam, żeby stabilniej się kratka trzymała, bo wbita jest tylko na jakieś 25 cm.
eVka 21:17, 17 paź 2018

Kasiolaaa napisał(a)
Ewunia ale ty masz trawek bedziesz mi podpowiadala z nazwami i mam pytanko zamawiasz jakies roze z golym korzeniem ?

Kasiu, mam już sporo miskantów, turzyc, trzcinników i innychce roznistych trawopodobnych, służę rada, choć wiedzę jeszcze mam małą. Zamówiłam róże z odkrytym korzeniem, trzy pomponelle i jedną pnąca Giardinię.
Czekam na dostawę.

Wiolka5_7 21:18, 17 paź 2018

Widzę pokrewną duszę
Ja też lubię i wykonuję techniczne, męskie czynności...

Kiedyś pojechaliśmy do sklepu po wkrętarkę...facet zaczął wypytywać i tłumaczyć co i jak,a eM na to...niech Pan żony zapyta,bo to dla niej
Kasiolaaa 21:20, 17 paź 2018

hihihi ciesze sie pomponelle tez chcem mam na mojej liscie roz zapisane w zeszycie z giardini bedziesz zadowolona w drugim roku od posadzenia