Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

21:22, 17 paź 2018
effka napisał(a)

Uwielbiam trytytki, mam różne rozmiary. Troszkę jednak przeplatałam, żeby stabilniej się kratka trzymała, bo wbita jest tylko na jakieś 25 cm.

acha ...czyli te wyplatanki to świadomy wybór ...bo ja już nic nie przeplatam tylko doczepiam
eVka 22:01, 17 paź 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Widzę pokrewną duszę
Ja też lubię i wykonuję techniczne, męskie czynności...

Kiedyś pojechaliśmy do sklepu po wkrętarkę...facet zaczął wypytywać i tłumaczyć co i jak,a eM na to...niech Pan żony zapyta,bo to dla niej

Kochana piszesz o mnie, ja mam tak samo, generalnie większość technicznych spraw ja ogarniam, eMek też działa żeby nie było.
Takie czasy mamy fajne
eVka 22:04, 17 paź 2018

Kasiolaaa napisał(a)
hihihi ciesze sie pomponelle tez chcem mam na mojej liscie roz zapisane w zeszycie z giardini bedziesz zadowolona w drugim roku od posadzenia

Pomponella mnie zachwyciła i wybrałam ja również ze względu na tolerancję półcienia. Giardinia to był pełen spontan, wpadłam na pomysł, że świetnie będzie wyglądać na południowej ścianie garażu, przy narożniku dawnego komina
eVka 22:09, 17 paź 2018

eee_taam napisał(a)

acha ...czyli te wyplatanki to świadomy wybór ...bo ja już nic nie przeplatam tylko doczepiam

W pełni świadomy, choć klęłam na czym świat stoi. Moje dłonie wyglądają jak by mnie stado kotów zaatakowało hehe
Wiolka5_7 22:19, 17 paź 2018

effka napisał(a)

Kochana piszesz o mnie, ja mam tak samo, generalnie większość technicznych spraw ja ogarniam, eMek też działa żeby nie było.
Takie czasy mamy fajne

U nas to ja bardziej techniczna niż eM on też wykonuje,zeby nie było...ale tego nie lubi a ja uwielbiam...
eVka 09:26, 18 paź 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

U nas to ja bardziej techniczna niż eM on też wykonuje,zeby nie było...ale tego nie lubi a ja uwielbiam...

U nas identyko
Kasia_CS 09:42, 18 paź 2018

Kasiolaaa napisał(a)
z giardini bedziesz zadowolona w drugim roku od posadzenia

O jakie to budujące zdanie Bo moja w tym sezonie wypuściła ze 3 kwiatki, ale wiem też, ze u wielu jest kapryśna. Na razie daję jej czas, choć mam obawy, że trochę jej za ciemno, póki mała...
Anda 09:43, 18 paź 2018

effka napisał(a)
Doszły zamówione kratki na róże, wczoraj walczyłam z wielkimi kilkumetrowymi pędami pełnymi kolców, żeby jakoś je wpleść w kraty i cieszę się, że kupiłam takie rzadkie kraty, bo jak by były gęste, to nie dałabym rady. Trochę strat było, bo kilka pędów się ułamało
Od razu inaczej wjazdowa wygląda po uporządkowaniu róż Może uda mi się dzisiaj obfocić różankę (o ile zdąrzę przed kinem, bo obiacałam małej).
Cieszę się, że wziełam zwykłe metalowe bardzo ażurowe kratki, bo w zasadzie wogóle ich nie widać

Ojej, to się nawalczylaś. Nie musisz ich wplatać. Wystarczy przywiązać. Są takie specjalne sznurki-rurki, w środku puste, rozciągliwe. Są miękkie i fajne dla róż, bo nie uszkadzają gałązek.

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/81MfnQ9ddTL._SX679_.jpg
https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/91X2YLjwslL._SY879_.jpg
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
eVka 10:06, 18 paź 2018

Anda napisał(a)

Ojej, to się nawalczylaś. Nie musisz ich wplatać. Wystarczy przywiązać. Są takie specjalne sznurki-rurki, w środku puste, rozciągliwe. Są miękkie i fajne dla róż, bo nie uszkadzają gałązek.

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/81MfnQ9ddTL._SX679_.jpg
https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/91X2YLjwslL._SY879_.jpg

O nie znałam takich, mam podobne ale z cieniutkim drucikiem w środku do wiązanie drzewek, krzewów etc. Tak jak napisałam to, że wplotłam je w kraty jednocześnie je ustabilizowało dosyć dobrze, bo te kraty bo wbiciu w ziemię nie są super stabilne a jak powstała konstrukcja rożano-kraciana całość solidniej stoi hehe
eVka 10:10, 18 paź 2018

Kasia_CS napisał(a)

O jakie to budujące zdanie Bo moja w tym sezonie wypuściła ze 3 kwiatki, ale wiem też, ze u wielu jest kapryśna. Na razie daję jej czas, choć mam obawy, że trochę jej za ciemno, póki mała...

Ciekawe jak moja będzie rosła, trochę żałuję, że nie zdąrzyłam kupić w dużej donicy tylko goły korzeń ale mam nadzieję, że będzie ładnie rosła, o tak