Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Magleska 16:10, 16 mar 2019

Dzieje się ….fotki zrób
Zuzka25 16:26, 16 mar 2019

Effka,podziwiam za zapał. Przecież dziś jest tak zimno i nieprzyjemnie na dworze... My dziś byliśmy z może pół godziny w ogrodzie, zaplanować prace i naprawdę jest bardzo wietrznie
Wiolka5_7 17:04, 16 mar 2019

Wow,ale się dzieje !a ja z eMem właśnie wróciłam z ogrodu po przesadzaniu miskantów
eVka 17:08, 16 mar 2019

Magleska napisał(a)
Ewa ale Ci zazdroszczę ....ja już troszkę lepiej się czuję ,ale kusić losu nie zamierzam

udanego przesadzania

Dobrze się wykuruj, nie ma nic gorszego niż niedoleczone przeziębienie.
Oj udane było, udane
eVka 17:10, 16 mar 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

U mnie wiatrzysko, przelotny deszcz...ale musimy z Emkiem po obiedzie wyjść z domowego ciepełka i przesadzić te 5 miskantów
Milej pracy

U nas też, wiało ale 10 stopni nie padało. Czyli U Ciebie też sobota pod znakiem przesadzania 5 miskantów to kupa roboty. A duże były?
Wiolka5_7 17:14, 16 mar 2019

2 letnie,nie takie duże karpy, ale eMek który pomógł mi wykopać zmachał się
eVka 17:24, 16 mar 2019

SlonecznyOgrod napisał(a)
Zamawiaj zamawiaj, będziemy sadzić razem z tobą
Zamówiłaś juz ostatecznie , ile sztuk ?

5 sztuk zamówiłam w miejsce dzisiaj przesadzonych rodków ze słońca do cienia. 2 sztuki wsadziłam pod jodłę obok rosnących już tam rh a trzy pod sosny, do cienia.
Daria, trzymam za słowo
eVka 18:30, 16 mar 2019

Magleska napisał(a)
Dzieje się ….fotki zrób

Jak skończę, zrobię teraz rozpierducha na maxa.
Zaczęło się od niewinnego wykopania rodków, potem szukanie im miejsca, miało być przy garażu ale podczas zdzierania trawnika i kopania stwierdziłam, że gleba tam nie dla nich, zbita, nienapowietrzona. Rosła tam w trawniku róża Giardina ale miała za mało słońca, więc ja wykopałam i... musiałam szukać jej nowego miejsca... Mąż stwierdził, że taka piękna wysoka pnąca róża idealnie będzie wyglądać obok tarasu na kolumnie-obelisku. No, więc musieliśmy zedrzeć znów darń ale, że to już 1.5 roczny trawnik ładnie go zrolowaliśmy i położyliśmy obok borówek jako ścieżkę
Różę wkopałam
A nowa rabata obok garażu, gdzie zdarłam darń będzie domem dla naszego nowego zakupu: graba kolumnowego Lukas. Pojechaliśmy dzisiaj po jakieś drzewo na tą nowopowstającą rabatę i padło na to drzewo. Okaz piękny, dobrze rozrośnięty, ok. 3 m wysoki, gruby pień. Dowiozą mi go w poniedziałek.
Muszę go czymś obsadzić, może cisy hm. Pokażę wam w poniedziałek fotę, pomożecie
eVka 18:33, 16 mar 2019

Zuzka25 napisał(a)
Effka,podziwiam za zapał. Przecież dziś jest tak zimno i nieprzyjemnie na dworze... My dziś byliśmy z może pół godziny w ogrodzie, zaplanować prace i naprawdę jest bardzo wietrznie

No widzisz a mi było upalnie, w ferworze zdzierania darni zakupów etc.
Jutro pobudka co świt, żeby przed przyjściem gości zdarzyć posprzątać bałagan ogrodowy i ogarnąć trawnik.
eVka 18:34, 16 mar 2019

Wiolka5_7 napisał(a)
Wow,ale się dzieje !a ja z eMem właśnie wróciłam z ogrodu po przesadzaniu miskantów

lecę zaraz do Ciebie.