Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Wiolka5_7 19:40, 14 mar 2019

effka napisał(a)

Czekamy na elewację tego domu, który widać na fotce i dopiero zadaszenie. Mam nadzieję, że szybko pójdzie.

To ja czekam z Wami
eVka 20:05, 14 mar 2019

Bogdzia napisał(a)
Na tarasie jasno sie zrobiło a ja własnie zastanawiam sie czy daszku nie robic?

U mnie to stan przejściowy, będzie przezroczysty dach na aluminiowej antracytowej konstrukcji
eVka 20:10, 14 mar 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

To ja czekam z Wami

Bardzo nam miło Jak już będzie elewacja i zadaszenie będzie już wszystko jak należy.
wiklasia 20:10, 14 mar 2019

Ewa - spieszę donieść, że dylemat gdzie tą swoją magnoliową pięknotkę wsadzić masz już z głowy. Znalazłam Ci ja dla niej miejscówkę - u mnie w ogródku mam jedno takie zaciszne miejsce, idealnie miejsce dla niej - mówię Ci.
eVka 20:17, 14 mar 2019

wiklasia napisał(a)
Ewa - spieszę donieść, że dylemat gdzie tą swoją magnoliową pięknotkę wsadzić masz już z głowy. Znalazłam Ci ja dla niej miejscówkę - u mnie w ogródku mam jedno takie zaciszne miejsce, idealnie miejsce dla niej - mówię Ci.

Hehehe a już myślałam, że naprawdę znalazłaś!!! Aż Ty! Zazdroszczę zacisznego, słonecznego miejsca. Zaciszne to ja mam ale większość dnia w cieniu A słoneczne odsłonięte i wietrzne...
agla 21:30, 14 mar 2019

wiklasia napisał(a)

A to dobre
Wani 09:39, 15 mar 2019

Effka a kiedy będziesz rodki przeprowadzać? Ja mam posadzone 3 na rabacie przy tarasie, strasznie głupio wybrałam im miejsce bo rabata oczywiście jest słoneczna. W zeszłym roku wieszałam nad nimi osłonę Ale to oczywiście jest bez sensu, roślinom należy się zmiana miejsca żeby było im dobrze. Podobnie jak u Ciebie widzę różnicę : jeden w cieniu ma się świetnie a te na słońcu wiecznie poprzypalane. Zdecydowanie będę je przenosić i wiem już że upieranie się na rodki na słonecznych rabatach jest bez sensu...ja bym się zastanowiła na Twoim miejscu czy sadzenie innych odmian ma sens, żebyś znów nie musiała szukać nowego miejsca

Gdzie to taka dostawa roślin była? Magnolia piękna
eVka 09:59, 15 mar 2019

Wani napisał(a)
Effka a kiedy będziesz rodki przeprowadzać? Ja mam posadzone 3 na rabacie przy tarasie, strasznie głupio wybrałam im miejsce bo rabata oczywiście jest słoneczna. W zeszłym roku wieszałam nad nimi osłonę Ale to oczywiście jest bez sensu, roślinom należy się zmiana miejsca żeby było im dobrze. Podobnie jak u Ciebie widzę różnicę : jeden w cieniu ma się świetnie a te na słońcu wiecznie poprzypalane. Zdecydowanie będę je przenosić i wiem już że upieranie się na rodki na słonecznych rabatach jest bez sensu...ja bym się zastanowiła na Twoim miejscu czy sadzenie innych odmian ma sens, żebyś znów nie musiała szukać nowego miejsca

Gdzie to taka dostawa roślin była? Magnolia piękna

Muszę je przeprowadzić jak najszybciej, myślę, że w sobotę, teraz fajnie wilgotno, pulchna ziemia. Mieszankę podłoża pod rodki mam przygotowaną na nowym miejscu, tylko przesadzać.
Też ciąglę się biję z myślami, co tu robić, muszę jeszcze do Bogdzi napisać, czy ma sens sadzenie tych fińskich na słońcu.
A jakie inne roślinki lubia kwaśno i słońce ale i wietrzne stanowisko oprócz wrzosów?
Co do dostawy napiszę na priva
Magleska 11:31, 15 mar 2019

postępy tarasowe śledzę na bieżąco fajnie ,jasno się zrobiło …. a w jakim kolorze będzie elewacja ? …..

co do kwaśnych na słońce …..-u mnie pierisy rosną też dobrze na słońcu -tzn pieris…..sztuk- jeden
Zana 11:38, 15 mar 2019

effka napisał(a)

A jakie inne roślinki lubia kwaśno i słońce ale i wietrzne stanowisko oprócz wrzosów?

Hortensje?