Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 21:32, 09 kwi 2019

A z miłych rzeczy, widziałam dzisiaj mnóstwo pięknych drzew w szkółce, wszystkie moje chciejstwa z listy must have... A ja mam zakaz dużych wydatków ogrodowych... Chociaż na pocieszenie piwonie sobie kupię na moje piwoniowisko bo rożniste piękności były.
A tak kolejne Doorenboski, klony kuliste i buki mi się marzą...
eVka 21:33, 09 kwi 2019

kaz742011 napisał(a)
Ja też nie przepadam, ale czasem trzeba.

No niestety, jakoś mam wewnętrzne przekonanie, że rośliny powinny sobie same radzić (z chorobami ludzkimi też tak mam...)
kaz742011 21:42, 09 kwi 2019

effka napisał(a)
A z miłych rzeczy, widziałam dzisiaj mnóstwo pięknych drzew w szkółce, wszystkie moje chciejstwa z listy must have... A ja mam zakaz dużych wydatków ogrodowych... Chociaż na pocieszenie piwonie sobie kupię na moje piwoniowisko bo rożniste piękności były.
A tak kolejne Doorenboski, klony kuliste i buki mi się marzą...

Ja nie mam szczęścia do drzew. Umbry mi w zeszłym roku wyłysiały w połowie lata, pissardi z fytoftorozą. Buk tylko się trzyma dzielnie. Choć mszyce go w zeszłym roku dopadły.
Kasiolaaa 21:48, 09 kwi 2019

ja tez to widze Ewa leci jak burza
eVka 07:40, 10 kwi 2019

kaz742011 napisał(a)

Ja nie mam szczęścia do drzew. Umbry mi w zeszłym roku wyłysiały w połowie lata, pissardi z fytoftorozą. Buk tylko się trzyma dzielnie. Choć mszyce go w zeszłym roku dopadły.

Dziwne, może coś w ziemi masz ale co? A może ta susza zeszłoroczna dała im w kość i tak osłabiła... Moje sadzone wiosną w zeszłym roku graby ledwo przeżyły, wyglądały koszmarnie, liście powykręcane, suche, brązowe. Myślałam, że po nich. Jednak teraz wyglądają dobrze. Zima była dosyć mokra, podlewam je dwa razy w tygodniu. Listki są zieloniutkie, będę o nie dbać
Podobnie wiązy holenderskie, taka sama sytuacja i teraz jest ok.
eVka 07:43, 10 kwi 2019

Kasiolaaa napisał(a)
ja tez to widze Ewa leci jak burza

Chyba z gadaniem.
kaz742011 08:00, 10 kwi 2019

effka napisał(a)

Dziwne, może coś w ziemi masz ale co? A może ta susza zeszłoroczna dała im w kość i tak osłabiła... Moje sadzone wiosną w zeszłym roku graby ledwo przeżyły, wyglądały koszmarnie, liście powykręcane, suche, brązowe. Myślałam, że po nich. Jednak teraz wyglądają dobrze. Zima była dosyć mokra, podlewam je dwa razy w tygodniu. Listki są zieloniutkie, będę o nie dbać
Podobnie wiązy holenderskie, taka sama sytuacja i teraz jest ok.

Sama nie wiem. W ziemi raczej nie, bo wszystko co wokół rośnie nie ma problemów. Umbry nie tylko u mnie wyłysiały, więc był chyba jakiś rok dla nich ciężki. Zobaczymy jak będzie teraz. Na razie zaczynają się budzić. A pissardi chyba kupiłam zainfekowaną, tylko widać nie było .
eVka 08:16, 10 kwi 2019

kaz742011 napisał(a)

Sama nie wiem. W ziemi raczej nie, bo wszystko co wokół rośnie nie ma problemów. Umbry nie tylko u mnie wyłysiały, więc był chyba jakiś rok dla nich ciężki. Zobaczymy jak będzie teraz. Na razie zaczynają się budzić. A pissardi chyba kupiłam zainfekowaną, tylko widać nie było .

Eh, niefajnie. Trzymam kciuki, żeby ten rok był dla nas ogrodników łaskawszy niż zeszły
Kawa 10:01, 10 kwi 2019

dzięki za info o ławeczce

drzewek i mnie by się chciało ale nie ma gdzie póki co sadzić
do kupienia tylko w tym roku dereń kousa china girl
eVka 10:15, 10 kwi 2019

Kawa napisał(a)
dzięki za info o ławeczce

drzewek i mnie by się chciało ale nie ma gdzie póki co sadzić
do kupienia tylko w tym roku dereń kousa china girl

Nie ma za co
Ja już też nie bardzo mam gdzie sadzić, doorenboski jak najbardziej, potrzebuję jeszcze 4 sztuki. Były wczoraj po 110 zł, trochę drogawe, te zeszłoroczne były po 65 zł a już dorównały tym za 110 zł.
Klona kulistego muszę mieć, nie wiem jeszcze gdzie ale coś wymyślę Miałam świetne plany rabat-wysp w trawniku ale rodzinka mnie z nich szybko wyleczyła.
Wczoraj widziałam różne derenie kousa, nie pamiętam jakie. China girl nieziemsko piękny...
Widziałam też cudną świdośliwę lamarcką eh...