Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Margerytka40 20:39, 10 kwi 2019

Hortkę kup jedną, one długo stoją w miejscu ale jak już ruszą to ściany Ci może braknąć
agla 20:53, 10 kwi 2019

Fajny pomysł na donicę
Na reszcie się nie znam , ale macham

Zakrecona 20:53, 10 kwi 2019

effka napisał(a)

Niestety, od września ciągle chora, od kiedy poszła do szkoły.
Mam zamiar na wakacje nad morze jechać, na 3 tygodnie, może coś to pomoże

Sporo mam rabat głównie dlatego, że cały przód to oprócz wjazdu, jedna wielka rabata. Tam dalej w tle to już sąsiednia nasza działka budowlana.

Nie kojarzę tego tyłu pod lasem, macie tam jakiś dodatkowy teren?

Wybudowaliśmy dom na własnym polu, które ma 2 ha przeliczeniowe i biegnie daleko, aż pod las. Teoretycznie mamy więc działkę szeroką na 22 metry, a długą ile chcemy. Teraz płot jest na 50m.

Może pomaga, przetestowane, a najwięcej jodu jesienią.
Anda 21:04, 10 kwi 2019

Czyli te róże tam przy ścianie będą miały otwarty dół donicy?

Wollerton Old Hall tutaj też podają wysokość do 150 cm. W rzeczywiostości pewnie będą to 2 m Nie wystarczy?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasia73 21:06, 10 kwi 2019

Ewa ale pędzisz i ogrodowo i w watku
eVka 21:26, 10 kwi 2019

Magleska napisał(a)
współczuję zakazu zakupowego hihi ….ja też powinnam dostać taki zakaz ….chociaż ….jak na razie w tym sezonie bardzo mało kupiłam tylko 3 arystokratki ,trochę bratków i stokrotek ….więc jakiś postęp jest
wydaje mi się ,że jedna hortensja wystarczy ,ale może niech się wypowie ktoś ,kto ją ma ….i fajny pomysł z różą pnącą

Zakaz dotyczy oczywiście tylko tego miesiąca, żeby była jasność Nie dopuściłabym do zakazu długoterminowego
Widzę właśnie Madziu, że ty w tym roku (jak na razie) powściągliwość trenujesz hihi bardzo dobrze. Ja w sumie też, nie rzucam się już na pierwszy ładny krzaczek w szkółce jak kiedyś.

Rzeczywiście jedna chyba wystarczy, ona olbrzymia rośnie i tak będę ją pewnie musiała ciąć. Fajnie, że pomysł różany sie podoba Chcę ozdobić te łyse ściany.
eVka 21:27, 10 kwi 2019

Margerytka40 napisał(a)
Hortkę kup jedną, one długo stoją w miejscu ale jak już ruszą to ściany Ci może braknąć

Extra To poszukam hortki w dużej donicy, żeby miała rozbudowane korzenie
eVka 21:28, 10 kwi 2019

agla napisał(a)
Fajny pomysł na donicę
Na reszcie się nie znam , ale macham

Dzięki! Macham
eVka 21:29, 10 kwi 2019

Zakrecona napisał(a)

Wybudowaliśmy dom na własnym polu, które ma 2 ha przeliczeniowe i biegnie daleko, aż pod las. Teoretycznie mamy więc działkę szeroką na 22 metry, a długą ile chcemy. Teraz płot jest na 50m.

Może pomaga, przetestowane, a najwięcej jodu jesienią.

Ooo no to masz pole do popisu i to dosłownie super!

Nad morze możemy jechać tylko w wakacje, żeby szkoły nie stracić. Zawsze coś.
eVka 21:40, 10 kwi 2019

Anda napisał(a)
Czyli te róże tam przy ścianie będą miały otwarty dół donicy?

Wollerton Old Hall tutaj też podają wysokość do 150 cm. W rzeczywiostości pewnie będą to 2 m Nie wystarczy?

Ewa, dokładnie tak, myślę, żeby nie dawać dna, żeby nadmiar wody odpływał. A Ty jak myślisz?

Wollerton Old Hall ma piękny neutralny kolor, pokrój tez mi się podoba, chyba ja kupię, myślę, że na tą szerokość ściany między drzwiami dwie sztuki powinny wystarczyć.