Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Zakrecona 14:42, 10 kwi 2019

kaz742011 napisał(a)
Mazana może zapytaj.

Ja dziś opryski na moje umbry robiłam. Poleciałam też po pissardi.

O kurcze, opryski na umbry? Musze się douczyć, bo w tym roku na te świeżo sadzone, to chyba nie, ale za rok się przyda.

Ewa, a tak w ogóle jaką dużą masz działkę, że tyle drzewiastych chciejstw za Tobą chodzi?
Anda 15:09, 10 kwi 2019

effka napisał(a)

Ewuniu, tak ponuro u nas, brzydkie fotki wyjdą. Zrobię jutro, ma być pełne słońce

No dobra, poczekam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
eVka 15:41, 10 kwi 2019

Zakrecona napisał(a)

O kurcze, opryski na umbry? Musze się douczyć, bo w tym roku na te świeżo sadzone, to chyba nie, ale za rok się przyda.

Ewa, a tak w ogóle jaką dużą masz działkę, że tyle drzewiastych chciejstw za Tobą chodzi?

Magda, łącznie ok. 1000 m2 z budynkami w tym 340 m2 rabat i 160 m2 trawnika Drzewa gdzie upchnę Trawnika.coraz bardziej ubywa, po kawalątku, bo eMek płacze nad każdym metrem kwadratowym jak by to co najmniej murawa piłkarska była
eVka 15:42, 10 kwi 2019

Anda napisał(a)

No dobra, poczekam

Obiecuję jutro będę w domu, bo córka znów chora, wyskoczę na chwilę po fotkę różanki
Anda 15:44, 10 kwi 2019

effka napisał(a)

Obiecuję jutro będę w domu, bo córka znów chora, wyskoczę na chwilę po fotkę różanki

Ja też w domu bo córka chora
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
eVka 16:37, 10 kwi 2019

Anda napisał(a)

Ja też w domu bo córka chora

O widzisz, myślałam że dzisiaj wyjdę coś porobić w ogrodzie ale Julcia jest tak chora, że nie miałam serca jej zostawiać samej.
Zakrecona 16:56, 10 kwi 2019

Prze te pogody wirusy się tak panoszą

Ewa, to tych rabat masz więcej niż ja będę miała, chyba, że sobie tam pod las na tyłach powiększę trochę eM się wstępnie zgodził, ze dwa przęsła płotu dostawię i już.
eVka 17:22, 10 kwi 2019

Zakrecona napisał(a)
Prze te pogody wirusy się tak panoszą

Ewa, to tych rabat masz więcej niż ja będę miała, chyba, że sobie tam pod las na tyłach powiększę trochę eM się wstępnie zgodził, ze dwa przęsła płotu dostawię i już.

Niestety, od września ciągle chora, od kiedy poszła do szkoły.
Mam zamiar na wakacje nad morze jechać, na 3 tygodnie, może coś to pomoże

Sporo mam rabat głównie dlatego, że cały przód to oprócz wjazdu, jedna wielka rabata. Tam dalej w tle to już sąsiednia nasza działka budowlana.

Nie kojarzę tego tyłu pod lasem, macie tam jakiś dodatkowy teren?
eVka 19:55, 10 kwi 2019

Dziewczyny, wracam po zimie do tematu garażu o którym dyskutowałyśmy jesienią, o tu:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7320-od-domowniczki-do-ogrodniczki?page=444

Chcę kupić hortensję pnącą na północną ścianę garażu, która ma wymiary 3m wysokości i 6 m szerokości. Kupić jedną sadzonkę, czy więcej? Ona wielka rośnie i chyba jedna ogarnie taką ścianę?

I druga kwestia, chce posadzić róże na zachodnią ścianę tego samego garażu, wybrałam wtedy Austinkę Wollerton Old Hall ale czytam, że to jednak krzaczasta róża a chcę pnącą, żeby ją upinać na kratkach na ścianie. Jaką ona ma wysokość? Ta kupowana w PL?
Będzie rosła w podłużnym pojemniku prZy ścianie, na dnie pojemnika będzie grys, bo garaż tą ścianą przylega do podjazdu grysowego.
Tu inspiracja

Oczywiście posadzę je w dużej i długiej donicy betonowej, coś ma kształt tej

Tutaj ta ściana, miejsce między drzwiami (na zdjęciu była jeszcze nieskończona)
Magleska 20:24, 10 kwi 2019

współczuję zakazu zakupowego hihi ….ja też powinnam dostać taki zakaz ….chociaż ….jak na razie w tym sezonie bardzo mało kupiłam tylko 3 arystokratki ,trochę bratków i stokrotek ….więc jakiś postęp jest
wydaje mi się ,że jedna hortensja wystarczy ,ale może niech się wypowie ktoś ,kto ją ma ….i fajny pomysł z różą pnącą