Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Milka 10:16, 18 kwi 2019

effka napisał(a)
Moje turzyce SS z wyprzedaży sadzone prawie zimą nie dają oznak życia, kupione były z zalaną bryłą korzeniową przegniłe ale po 2 zł za sztukę z marketu więc nie szkoda będzie wymienić.
Co tu posadzić przed tymi choinami?:

Choiny będę prowadzić w żywopłot, tnę je mocno (zdjęcie stare, tuż po posadzeniu).
Długość tej rabaty to 8 m. Szerokość ok. 1,5 m.
Myślałam o hakone, mam je w kilku miejscach i uwielbiam. To ściana wschodnia. Może Aureola? bo Beni Kaze rośnie wielka.

Ale kancik!
Turzyce zetnij do ziemi, podlej Florovitem, a nuz odbiją. Aureola, jak ma dobre warunki, to osiąga rozmiar o metrze średnicy, nie można się sugerować opisami z net, ja tak robiłam, a dziś mam mutanty
Milka 10:18, 18 kwi 2019

effka napisał(a)
Takie porównanie z rana coś mnie naszło oglądając przy śniadaniu stare zdjęcia.
2015

To to samo miejsce. Kupa pracy a ile satysfakcji!

Fantastycznie tez porównuję u siebie, miałam jeszcze gorzej, niż twoje początki
eVka 11:07, 18 kwi 2019

Milka napisał(a)

Ale kancik!
Turzyce zetnij do ziemi, podlej Florovitem, a nuz odbiją. Aureola, jak ma dobre warunki, to osiąga rozmiar o metrze średnicy, nie można się sugerować opisami z net, ja tak robiłam, a dziś mam mutanty

Irenko to zdjęcie jest z późnej jesieni, teraz te turzyce są juz ścięte mocno, nawozem jeszcze nie podlewałam, mówisz, że by podlac i dać szanse? Może rzeczywiście za szybko się poddałam. Spróbuję dac im Florovit.
A kanciki tutaj akurat słabe były. Teraz zrobiłam żyletki, nożyczkami małymi każdą kłosik trawy cięłam. Pisałam już wcześnej, że musze się leczyć
Aureole take giganty, o mamo, to nie mam tu ż tyle miejsca na nie chyba ale za to mam w innym miejcu, szeroko na 1 m i pusto to akurat Widzisz, natchnęaś mnie.
eVka 11:12, 18 kwi 2019

Milka napisał(a)

Fantastycznie tez porównuję u siebie, miałam jeszcze gorzej, niż twoje początki

Dziękuję Można mieć gorzej? Myślałam, że już się nie da... I tak długo wytrzymałam z tymi popękanymi komunistycznymi betonami. Przy okazji robienia przyłącza sanitarnego stwierdziłam, że trzeba rozwalić wszystko i w końcu zrobić porządek w obejściu Tam jeszcze wielkie żelbetowe szmabo było, oj mój braciszek się narobił przy rozkuwaniu tego.
iwka 11:57, 18 kwi 2019

effka napisał(a)

Zwykła zielona Macra, mam ją do 18 na słońcu i żyje świetnie. Aureola chyba też daje radę ale musisz dopytać znawczyń.
oooo dzięki, obie mam tylko w półcieniu
Makusia 11:58, 18 kwi 2019

A tym florovitem (uniwersalnym?) to można myślicie zasilić trawy generalnie? Miskanty, hakone i rozplenice? Coś bym im chciał dać na dobry start i się zastanawiam, czym je wspomóc.
iwka 12:20, 18 kwi 2019

ja podlewałam i kilka razy nawet oprysk nim robiłam
Kawa 12:33, 18 kwi 2019

SS wyglądają na padnięte moim zdaniem
już powinny dawać znaki życia
eVka 12:38, 18 kwi 2019

iwka napisał(a)
oooo dzięki, obie mam tylko w półcieniu

Myślę, że dadza radę.
eVka 12:40, 18 kwi 2019

Makusia napisał(a)
A tym florovitem (uniwersalnym?) to można myślicie zasilić trawy generalnie? Miskanty, hakone i rozplenice? Coś bym im chciał dać na dobry start i się zastanawiam, czym je wspomóc.

Oczywiście, jak najabrdziej To uniwersalny nawóz.