Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Magleska 22:16, 16 kwi 2019

Ewa ....Kanciki zrobione ….utyrałaś się ,ale na pewno efekt jest

i ja też łapię w kadry sąsiedzkie domy ,pomimo ,że aż tak blisko nie są przyzwyczaisz się
kaz742011 22:18, 16 kwi 2019

effka napisał(a)

Cieszę się 1 saszetka czyli 10g rozpuszczasz w 10l wody i pryskasz.

Dziękuję. Podobno trzeba pryskać trzy razy w sezonie. Czyli powtarzać co 2 miesiące ?
eVka 22:21, 16 kwi 2019

SlonecznyOgrod napisał(a)
Ewa, rozumiem Cię, ach ta budowla...
Ale słuchaj jak zrobią elewację to będzie na pewno pięknie wyglądać, no bo zobacz my też domy nasze czy sąsiadów łapiemy w kadr, coś innego jak to jaka stodoła Więc się nie przejmuj jeszcze Ci ta chata będzie ładnie na zdjęciach wychodziła, zobaczysz.
Ale póki co rozumiem, dziś robiłam zdjęcie i ja widziałam super światłocienie i klimatyczny widok ... a na zdjęciu pierwsze co to suszarkę na pranie widziałam

Daria, właśnie zaczynają robić elewację więc będzie ładniej. Jeszcze elewacja domu rodziców i byłabym najszczęśliwsza na świecie
Hehe dobre z tą suszarką!
U mnie problemem jest brak ram ogrodu. Szmaragdy i liczne przecież drzewa iglaste i liściaste są jeszcze małe i nie ma tła dla roślin. Tłem są właśnie niestety sąsiednie budynki i droga. No ale ogród ma dopiero 1.5 - 2 lata, więc daję mu czas
eVka 22:23, 16 kwi 2019

Kasia_CS napisał(a)
Powiem Ci, że all gold nie mam u siebie, więc nie porównam, ale na fotkach All gold chyba bardziej żółtawa się wydaje, a Sunflare limonkowa. Musiałby ktoś sprostować w razie czego..

Aha, to już coś Wolę limonkę niż żółty. Chyba się skuszę, znalazłam duże sadzonki po 24 zł.
eVka 22:30, 16 kwi 2019

Magleska napisał(a)
Ewa ....Kanciki zrobione ….utyrałaś się ,ale na pewno efekt jest

i ja też łapię w kadry sąsiedzkie domy ,pomimo ,że aż tak blisko nie są przyzwyczaisz się

Jest jest

U Ciebie boskoooo, przestrzeń, pola. Pięknie
Tak, myślę, że pod konuec roku już zapomnę, że ten dom tam stoi
eVka 22:33, 16 kwi 2019

kaz742011 napisał(a)

Dziękuję. Podobno trzeba pryskać trzy razy w sezonie. Czyli powtarzać co 2 miesiące ?

Niestety... Ja z tego powodu w tym roku muszę kupić porządny spryskiwacz bo mam taki zwykły tani marketowy i jest beznadziejny. Innymi chemicznymi środkami też trzeba 3xsezon pryskać.
Kasia_CS 22:38, 16 kwi 2019

effka napisał(a)

Aha, to już coś Wolę limonkę niż żółty. Chyba się skuszę, znalazłam duże sadzonki po 24 zł.

wiesz co... jak ma ktoś obie odmiany, to może uda się cyknąć fotkę dwóch listków dla porównania, co? Nie chcę, żebyś była zawiedziona, jak kolor okaże się za mało zróżnicowany od All gold
eVka 22:41, 16 kwi 2019

Kasia_CS napisał(a)

wiesz co... jak ma ktoś obie odmiany, to może uda się cyknąć fotkę dwóch listków dla porównania, co? Nie chcę, żebyś była zawiedziona, jak kolor okaże się za mało zróżnicowany od All gold

Będę szukać w necie. Może Iza odpisała, jeszcze nie patrzyłam u niej.
kaz742011 22:42, 16 kwi 2019

effka napisał(a)

Niestety... Ja z tego powodu w tym roku muszę kupić porządny spryskiwacz bo mam taki zwykły tani marketowy i jest beznadziejny. Innymi chemicznymi środkami też trzeba 3xsezon pryskać.

Teraz tylko czekać na pogodę muszę i pryskam. Zaglądałam w moje wczoraj jeszcze nic nie dojrzałam.
eVka 22:47, 16 kwi 2019

kaz742011 napisał(a)

Teraz tylko czekać na pogodę muszę i pryskam. Zaglądałam w moje wczoraj jeszcze nic nie dojrzałam.

U mnie też na razie jest ok ale po zeszłorocznej pladze ćmy, buksy są wymęczone, mają ładne młode przyrosty ale starym listkom brak blasku. Będę nawozić je Florovitem w płynie.
Też czekam na pochmurny dzień i pryskam.