Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Margerytka40 08:44, 28 wrz 2019

Boszszsz... nadrobić u Ciebie to wyzwanie. Ale trochę skrótowo przeleciałam. Dobrze, że zdecydowałaś się na zwrot pieniędzy za te trawy. Ja też miałam w tym sklepie pomyłki. Hortki nie tę odmianę co chciałam. Co prawda bez problemu przyjęli reklamację i dosłali nowe..... też pomylone. Już nawet nie miałam siły reklamować, spotkałam stacjonarnie w tym roku te co chciałam i wymieniłam.
eVka 11:05, 28 wrz 2019

Margerytka40 napisał(a)
Boszszsz... nadrobić u Ciebie to wyzwanie. Ale trochę skrótowo przeleciałam. Dobrze, że zdecydowałaś się na zwrot pieniędzy za te trawy. Ja też miałam w tym sklepie pomyłki. Hortki nie tę odmianę co chciałam. Co prawda bez problemu przyjęli reklamację i dosłali nowe..... też pomylone. Już nawet nie miałam siły reklamować, spotkałam stacjonarnie w tym roku te co chciałam i wymieniłam.

No widzisz, czyli oni zakreceni są na maxa, nie wiem czy rzeczywiście nie z ich winy czy celowo... Jeden zareklamuje a inny nie a sprzedaż jest.

Kawkowe buziaki że słonecznego i cieplutkiego Wrocławia

anbu 12:55, 28 wrz 2019

effka napisał(a)
Melduję, że A. zwrócił mi pieniążki za pomylone KF, profesjonalne podejście do klienta.

Super, dajesz nadzieję
Ja właśnie do nich napisałam, reklamuję hostę i te miskanty
eVka 13:22, 28 wrz 2019

anbu napisał(a)

Super, dajesz nadzieję
Ja właśnie do nich napisałam, reklamuję hostę i te miskanty

Odpisali mi po parunastu minutach od napisania reklamacji a pieniążki były na drugi dzień na koncie.
Trzymam kciuki za Twoja reklamację
eVka 13:32, 28 wrz 2019

Słuchajcie, właśnie jakiś Pan przyniósł mi sporą wykopaną magnolię, ponoć ma tulipanów wielkie czerwone kwiaty. Nie ma na nią miejsca. Tak wygląda.

Jak mam ją posadzić, korzenie trochę obciavhane, nie wiem czy wogole się przyjmie, bo magnolię delikatne. Ale może w tej mojej żyznej ziemi odżyje. Dać jakiś fosfor na start?
Toszka 13:52, 28 wrz 2019

Nie, nie torf. Kora, ukradzione rodkom podłoże, kompost, siarka.
Jesli świeżo kopana to w deszczówce namocz na czas kopania sporo szerszego dołka. Do tego Fosfor w korzenie. (tylko nie polifoska bo tam wapno)
Jesli korzenie obeschnięte to przytnij.

Gratuluję nowej adoptowanej córki
anbu 13:55, 28 wrz 2019

Tosia jak już Cię tu złapałam napisz mi proszę czy trzmielinę oskrzydloną Rudy Haag można ciąć. A jeżeli tak to kiedy - wiosna, jesień?
Kupiłam se taką jedną i nie wiem jak ją ugryźć
eVka 14:02, 28 wrz 2019

Toszka napisał(a)
Nie, nie torf. Kora, ukradzione rodkom podłoże, kompost, siarka.
Jesli świeżo kopana to w deszczówce namocz na czas kopania sporo szerszego dołka. Do tego Fosfor w korzenie. (tylko nie polifoska bo tam wapno)
Jesli korzenie obeschnięte to przytnij.

Gratuluję nowej adoptowanej córki

Torfu nie będę dawać. Mam kwaśną próchnicę i dodam Korę, siarkę i humus. Muszę kupić fosfor, zaraz lecę do sklepu w takim razie.
Korzenie świeże, bo dziś kopana. Dziękuję Toszko
Toszka 14:15, 28 wrz 2019

anbu napisał(a)
Tosia jak już Cię tu złapałam napisz mi proszę czy trzmielinę oskrzydloną Rudy Haag można ciąć. A jeżeli tak to kiedy - wiosna, jesień?
Kupiłam se taką jedną i nie wiem jak ją ugryźć

Wiosną, jak będziesz ciąć wszystko inne.
Margerytka40 14:17, 28 wrz 2019

Ale fajny prezent. Trzymam kciuki za powodzenie akcji