Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe szaleństwo ...

Ogrodowe szaleństwo ...

Radziu2013 21:10, 17 wrz 2017

Nie bedziesz wykleta A jak coś to wygnaja nas obu bo ja też jakoś szczególnie do nich nie palam. Mam bo mam Ale jakoś są,mi obojetne
Aurelllia 21:12, 17 wrz 2017

ooo Nowalijka dobrze wiedzieć na przyszły rok - bo w tym roku to już dużo nasadziłam
kerii 21:23, 17 wrz 2017

Ela z gustami się nie dyskutuje jedni lubią to inni tamto ja np. nie przepadam za krokusami tzn ładne są ale denerwują mnie ich długo zasychające liście. Ale żeby nie było, że nie mam to mam i nawet kilka dokupiłam
Radziu2013 20:10, 01 paź 2017

Hallo...
Nowalijka 21:00, 01 paź 2017

Radziu, dzięki, że o mnie pamiętasz. Zaglądam do Waszych ogrodów ale u siebie nie mam co pokazywać. Właśnie nazbierałam nasion na następny rok. Trochę kwiatów u mnie jeszcze kwitnie, czekam na dostawę róż, zdjęć mało robię, bo brakuje czasu i dzień coraz krótszy. Wczoraj kosiłam trawę, bo była po kostki..., wycięłam trochę suchych kwiatów... i tak do przodu, byle do wiosny
Radziu2013 21:19, 01 paź 2017

Z koszenie...nawet nic nie mów...ta sąsiadka u której koszę na początku września stwierdziła że jesień już i trawa tak szybko nie rośnie, i czekała cały miesiąc, i dopiero w piątek/sobotę kosiłem...zajechałem kosiarkę a dokładniej nóż bo była tak wysoka że nie szło ukosić, i gdzieś się wygiął. Patrzę...a ona wyciąga taką malutką elektryczną (pierwszy raz widziałem tak małą) myślę sobie no nie takim czymś to się nogi depiluje a nie takie trawiszcze kosi

ja z nasion zebrałem wilec, ślazówkę, szałwie powabną (ale mało muszę jeszcze dobrać) i chyba coś jeszcze...czekam na sygnał od Mirki że można zbierać nasiona rozplenic. Chciałbym jeszcze zebrać nasiona aminka ale nie wiem jak...

A co u ciebie kwitnie? No bo mówisz że kwitnie

Fakt dzień coraz krótszy 18.45 jest już szarówka
Nowalijka 21:14, 02 paź 2017

Radziu2013 napisał(a)
Z koszenie...nawet nic nie mów...ta sąsiadka u której koszę na początku września stwierdziła że jesień już i trawa tak szybko nie rośnie, i czekała cały miesiąc, i dopiero w piątek/sobotę kosiłem...zajechałem kosiarkę a dokładniej nóż bo była tak wysoka że nie szło ukosić, i gdzieś się wygiął. Patrzę...a ona wyciąga taką malutką elektryczną (pierwszy raz widziałem tak małą) myślę sobie no nie takim czymś to się nogi depiluje a nie takie trawiszcze kosi

ja z nasion zebrałem wilec, ślazówkę, szałwie powabną (ale mało muszę jeszcze dobrać) i chyba coś jeszcze...czekam na sygnał od Mirki że można zbierać nasiona rozplenic. Chciałbym jeszcze zebrać nasiona aminka ale nie wiem jak...

A co u ciebie kwitnie? No bo mówisz że kwitnie

Fakt dzień coraz krótszy 18.45 jest już szarówka

Radziu faktycznie koszenie to udręka. Mam takie zakwasy w rękach że lepiej nie gadać. Dziś robiłam pizzę a wyrobienie ciasta graniczyło z cudem. Taki ból w nadgarstkach. Jakoś udało się. Właśnie najadłam się jak bąk i dogorywam. Pizza i 20.00, przecież to o pomstę do nieba woła.
Radziu kwitną cały czas róże, zakwitł goździk i bratki kwitną. Nie odpuszczają begonie i sloneczniczki. Pelargonie, aksamitki cały czas popisują się. Jeszcze jest trochę koloru. Piękne są też żurawki. Hosty trochę gorzej bo przesadzalam je. Jutro wrzucę trochę zdjęć.
Muszelka 20:18, 06 paź 2017

kerii napisał(a)
Ela z gustami się nie dyskutuje jedni lubią to inni tamto ja np. nie przepadam za krokusami tzn ładne są ale denerwują mnie ich długo zasychające liście. Ale żeby nie było, że nie mam to mam i nawet kilka dokupiłam

Dokładnie, z gustami się nie dyskutuje Ja np. uwielbiam krokusy. Uwielbiam!

Natomiast nienawidzę... aż się boję to napisać na forum 'Ogrodowiska". Napiszę malusieńkimi literkami Nienawidzę... bukszpanów. Dla mnie ich zapach jest odrażający.
Nie zniosłabym ich w swoim ogrodzie. Lubię je tylko oglądać na zdjęciach

Radziu2013 22:22, 06 paź 2017

Muszelka napisał(a)

Dokładnie, z gustami się nie dyskutuje Ja np. uwielbiam krokusy. Uwielbiam!

Natomiast nienawidzę... aż się boję to napisać na forum 'Ogrodowiska". Napiszę malusieńkimi literkami Nienawidzę... bukszpanów. Dla mnie ich zapach jest odrażający.
Nie zniosłabym ich w swoim ogrodzie. Lubię je tylko oglądać na zdjęciach

Spoko ja też mam dwa malutkie egzemplarze ale za cholerę nie wiem jak się na nie skusiłem ... a nie mam jeszcze jakieś dwa strzyżone w kulki ale one były z odzysku...natomiast obwódek, stożków itd. też bym nie zniósł, nawet nie wiem czy się tych swoich nie pozbędę, a przynajmniej nie przesadze..
Nowalijka 13:35, 08 paź 2017

Radziu2013 napisał(a)

Spoko ja też mam dwa malutkie egzemplarze ale za cholerę nie wiem jak się na nie skusiłem ... a nie mam jeszcze jakieś dwa strzyżone w kulki ale one były z odzysku...natomiast obwódek, stożków itd. też bym nie zniósł, nawet nie wiem czy się tych swoich nie pozbędę, a przynajmniej nie przesadze..

ja bukszpany lubię ale prawdą jest że zapach mają obleśny