Dzień dobry, ponieważ dzień jest tak krótki, że po pracy nie ma po co iść na działkę, dlatego też pozostało planowanie na następny sezon. Postanowiłam zmienić jedną rabatę, która jest długa i wąska oraz wzdłuż ogrodzenia. Kawałek którym chciałabym się zająć ma max 40 cm szerokości i ok 3 m długości. Na chwilę obecną panuje tam niesamowity chaos. Tuż przy furtce rośnie "pnąca" kremowa róża, po siatce "wije się " nieudolnie wiciokrzew, dalej rośnie lawenda, margaretka, malwa, rudbekia, oregano, jednoroczne goździki, krwawnik, orliki i wiele innych..., wzdłuż kawałka, który zamierzam zmienić rośnie goździk szary i bratki, ten obszar kończy się krzewuszką pod którą rośnie kocimiętka. Ogólnie mówiąc totalny misz-masz
żdjęc mam niewiele co oznacza, że rabata nie jest moją dumą

.
chciałabym ją uporządkować, posadzić może jakieś nasadzenia jednego rodzaju, może być trochę wyżej, tak na wysokość siatki, czyli tak do 70 cm.Jest to strona prawie cały dzień słoneczna. Proszę podpowiedzcie, co tam wsadzić. myślałam o jakiś krzaczkach niedużych a kolumnowych a między nimi coś niższego. Wierzę w Waszą kreatywność i czekam z niecierpliwością na propozycje